Vremea azi, 20 octombrie. Temperaturile nu trec de 17 grade. Unde ar putea să ningă

20-10-2020 07:56

Marți avem o dimineaţă rece, cu brumă şi ceaţă în unele zone. Mai târziu, soarele se arată peste tot şi temperaturile ajung la valori normale pentru acest moment al anului. Pleacă de la 11 grade în depresiuni şi se opresc la 17 grade în sud-estul ţării.

 

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi cu Bărăgan va domina atmosfera însorită, dar la începutul zilei apare un pic de ceaţă în zona Bărăganului. Maximele, la fel ca cele de ieri, ajung pe la 16...17 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei regăsim aceeaşi situaţie: va fi vreme plăcută pentru mijlocul lui octombrie, cu mult soare, câţiva nori şi maxime apropiate de normalul perioadei.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, norii se înmulţesc, însă doar izolat e posibil să apară ploi trecătoare. Vremea se menţine răcoroasă, iar în zona montană s-ar putea să ningă slab.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem vreme frumoasă şi se face mai cald ca ieri. Norii vin şi trec, s-ar putea să plouă slab, iar temperaturile se opresc la valori modeste şi nu vor fi mai mult de 12...13 grade.

O situaţie similară avem şi în ţinuturile vestice: pe aici, domină atmosfera însorită, se încălzeşte, iar la amiază termometrele vor indica 14...15 grade Celsius.

În Transilvania găsim ceva mai mulţi nori şi, izolat, e posibil să plouă slab. În zona înaltă de munte se înteţeşte vântul, iar vremea rămâne răcoroasă, cu valori termice destul de mici pentru data din calendar.

În Oltenia, prindem vreme frumoasă, cu mult soare şi foarte puţini nori. Atmosfera se încălzeşte treptat şi, la amiază, se va înregistra maxima zilei, de 17 grade Celsius.

În ţinuturile sudice, norii apar sporadic şi nu vor aduce ploi. În ansamblu, ne aşteaptă o zi plăcută, cu temperaturi normale pentru această perioadă.

Vremea în Bucureşti


În Bucureşti, astăzi, avem vreme frumoasă, dar, în continuare, răcoroasă. În prima parte a zilei domină atmosfera însorită, însă, după prânz, apar câţiva nori de vreme bună. Maximele se opresc la 16 grade Celsius.

Vremea la Munte


La munte prindem vreme rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Pe aici, avem mult soare, puţini nori şi doar izolat e posibil să apară ploi slabe sau fulguieli trecătoare, în Carpaţii Orientali. Vântul are uşoare intensificări pe creste, iar temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri.

Vremea în zilele următoare


Şi miercuri va fi destul de frig în orele dimineţii, iar în Transilvania şi în depresiuni va apărea din nou bruma. Peste zi se mai încălzeşte, în special la deal şi la munte, iar vântul devine mai insistent în ţinuturile vestice şi în estul ţării.

Joi, temperaturile continuă să crească şi o să avem o amiază însorită, cu până la 22 de grade în termometre. Doar la începutul zilei, în zonele joase, găsim atmosferă cam mohorâtă şi condiţii de ceaţă.

Şi vineri avem o dimineaţă cu mulţi nori şi ceaţă pe la câmpie. Apoi se arată soarele şi se face mai cald decât ar fi normal la acesta dată. Maximele ajung pe la 24 de grade, iar pe seara, în nord-vest apar câţiva nori de ploaie.


VIDEO PROTVPLUS.RO