Vremea azi, 19 noiembrie 2021. O zi închisă şi rece în jumătatea nordică a ţării

Ultima actualizare: 19-11-2021 09:10

Vineri avem o zi închisă şi rece în jumătatea nordică a ţării, de unde vin şi ceva ploi. În rest, prindem vreme mai bună, iar maximele pleacă de la 2 grade în Transilvania şi ajung pe la 12 grade în ţinuturile sudice.

 

 

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă schimbătoare şi temperaturi potrivite momentului, în jur de 10...11 grade. Vântul devine mai insistent şi e posibil să cadă 2...3 stropi de ploaie, mai ales, pe seară şi după lăsarea nopţii.

La fel va fi şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: înnorări, un pic de soare şi 10...11 grade după prânz. La noapte o să plouă puţin şi aici, iar temperaturile, mai ridicate decât în noaptea trecută vor ajunge pe la 6 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina va domina atmosfera închisă. O să plouă din când în când; se înteţeşte şi vântul, iar maximele se opresc pe la 8...9 grade.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, ne-aşteaptă o zi destul de neplăcută, cu cer noros, ploi locale şi condiţii de ceaţă în orele dimineţii. Pe aici va fi mai frig decât în mod normal şi vom avea de la 2, la cel mult 4...5 grade.

Vreme închisă găsim şi în ţinuturile vestice. S-ar putea să picure puţin, iar maximele nu vor trece de 7...8 grade. Noaptea, în schimb, ne-aduce temperaturi în creştere şi minime în jur de 4...5 grade.

Şi în Transilvania va fi înnorat şi o să plouă, iar la începutul zilei avem ceaţă, mai ales în depresiuni. Pe la munte apar şi ceva ninsori, iar vântul suflă tare pe creste. Temperaturile rămân destul de scăzute.

În Oltenia o să fie ceva mai bine. Apare şi soarele printre nori; e puţin probabil să plouă şi maximele ajung pe la 10...11 grade. Vântul are uşoare intensificări pe parcursul zilei.

În ţinuturile sudice găsim atmosferă schimbătoare, înnorări, dar şi perioade însorite şi temperaturi normale pentru acest moment al anului. Peste noapte apar câţiva stropi de ploaie şi pe aici.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti avem vreme bună, soare cu nori şi temperaturi puţin mai scăzute decât ieri. Maxima se opreşte pe la 11 grade, iar pe seară şi la noapte s-ar putea să picure trecător. Minima, mai ridicată decât în noaptea trecută, ajunge pe la 6 grade.

Vremea la Munte

 

La munte se anunţă o zi mohorâtă şi rece, cu precipitaţii slabe, trecătoare. O să plouă sau o să fie lapoviţă, dar la altitudini de peste 1000 de metri vor domina ninsorile. Vântul va sufla mai tare în zonele de creastă, iar temperaturile vor ajunge la valori potrivite pentru această perioadă.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO