Vremea azi, 18 aprilie. Ploi în cea mai mare parte a țării, la munte cade lapoviță

Dată publicare: 18-04-2021 09:37
Dată actualizare: 18-04-2021 09:49


Ziua de astăzi ne aduce înnorări şi ploi în cea mai mare parte a țării. Pe la munte o să cadă lapoviţă, iar vântul va sufla tare pe creste, dar va avea intensificări trecătoare şi prin sudul şi centrul țării.

Maximele termice în scădere față de ziua trecutã, vor fi de la 6 grade în Oltenia, până la 15 grade în zona Moldovei.

În Dobrogea şi Bărăganul găsim mulţi nori şi ploi peste tot, vântul devine mai insistent, iar temperaturile scad şi la amiazã vor fi cel mult 12 grade. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se face puţin mai răcoare decât ieri. Vom avea cel mult 12...13 grade, înnorări persistente şi ploi din când în când.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, avem tot vreme închisă, cu ploi şi temperaturi de panã la 15 grade. Pe timpul nopţii, va continua să plouă şi se pot strânge 15 litri de apă pe metru pătrat.

Vreme neplăcută aşteptăm şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Înnorările persistã şi o să plouă pe parcursul zilei iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Se mai răcoreşte puţin şi în ţinuturile vestice. Cerul rămâne acoperit de nori, ploile continuã şi izolat se pot strânge 10...15 litri de apã pe metru pătrat. Maximele ajung pe la 11 grade şi vântul va creşte în intensitate.

În Transilvania, ploile vin în mai multe reprize pe parcursul zilei, iar în zonele de munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va prinde putere la munte la altitudini mari, dar va avea intensificări şi în celelalte zone. Temperaturile scad uşor
şi la amiază vor fi cel mult 12 grade în vestul provinciei.

În Oltenia, cerul va fi acoperit de nori, o să plouă temporar şi vântul se înteţeşte. Se mai răcoreşte şi după prânz se ating cel mult 9 grade.

În ţinuturile sudice atmosfera va fi mohorâtă, cu ploi pe parcursul zilei şi vântul va creşte în intensitate. Ieri au fost 16 grade la Giurgiu, dar astăzi se răceşte şi vor fi doar 9 grade.

În Bucureşti, astăzi norii vor fi numeroşi, plouă din când în când şi vântul devine mai activ. Se răceşte şi la amiază se ating cel mult 10 grade Celsius. La noapte înnorările persistă şi minima va ajunge pe la 6 grade.

În zonele de munte, urmează o zi închisă şi rece pentru luna Aprilie. Vor fi precipitaţii mixte şi izolat se vor strânge cantităţi de apã de peste 15 l/mp. Vântul va sufla mai tare pe crestele montane, iar temperaturile din staţiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Începem săptămâna cu vreme rece, mai ales în sud şi în sud-est, pe unde luni vin ploi consistente. În rest, apar câteva ploi slabe, dar zărim şi soarele printre nori. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar pe creste va ninge viscolit.

Marţi se mai încălzeşte puţin în regiunile sudice, dar încă avem temperaturi sub normal. Ploile apar peste tot, iar spre seară vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. Vântul se intensifică peste tot, iar pe la munte va fi lapoviţă.

Miercuri vin ploi pe suprafeţe mari, prin nord-vestul ţării. În rest găsim vreme mai bună, dar spre seară, vin averse cu descărcări electrice. Temperaturile cresc şi ajung până la 19 grade, valori normale pentru luna aprilie.