Frig și ploi în toată țara. Cum va fi vremea în weekend

Dată publicare: 16-04-2021 08:40
Dată actualizare: 16-04-2021 10:50


Astăzi vremea se menține rece și închisă în vestul, centrul și nordul țării, pe unde vin ploi locale, la munte vor predomina ninsorile, iar în restul țării găsim vreme mai bună și câțiva stropi de ploaie.

 

Maximele pornesc de la 6 grade în depresiuni și ajung până la 15 grade în regiunile sudice.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici în orele dimineții mai sunt unele înnorări și ceva condiții de ploaie. Apoi norii se risipesc treptat, vântul va avea unele porniri și temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se mai încălzește puțin. Și aici avem înnorări la începutul zilei și pot să vină 2-3 stropi de ploaie. Mai târziu apare soarele și maximele ajung pe la 13...14 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță înnorări și ploi, dar și scurte perioade cu soare. Temperaturile cresc ușor și vor ajunge până la 13 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș urmează o zi rece pentru această perioadă. Vom avea cel mult 7- 8 grade, cer înnorat și ploi locale.

Și în ținuturile vestice vor fi înnorări, însă ploile apar pe suprafețe mai restrânse. Se încășzește ușor și temperaturile se opresc pe la 10 grade, valori sub cele normale pentru luna aprilie.

În Transilvania va ploua temporar, dar se arată și soarele printre nori. În zona Carpaților Orientali și Meridionali, vor fi precipitații slabe mixte, iar la altitudini mari va ninge și vântul va prinde putere pe creste. Temperaturile mai cresc puțin și ajung pe la 8-9 grade.

În sud-vestul țării, se anunță soare și atmosferă plăcută. Tendința de încălzire se păstrează și aici, iar maximele urcă spre 15 grade.

În ținuturile sudice, mai sunt ceva înnorări și ploi slabe, îndeosebi în prima parte a zilei, apoi norii se mai împrăștie și temperaturile mai cresc puțin.

 

Vremea în țară

 

Sâmbătă se mai încălzește ușor, însă temperaturile se mențin scăzute. Spre seară și în noaptea următoare, în jumătatea de sud-vest a țării se adună norii de ploaie.

Duminică va ploua în cea mai mare parte a țării, iar la munte vor fi precipitații mixte.

Luni se anunță înnorări și ploi care vor fi mai consistente în jumătatea de sud a țării, iar la munte așteptăm ninsori și lapoviță.

 

Vremea în București

 

În București, astăzi se mai adună norii și s-ar putea să picure puțin la începutul zilei, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 35...40 km/h. Temperatura maximă va ajunge pe la 15 grade și vântul se potolește spre seară. La noapte cerul va fi variabil, se răcește și minima va ajunge pe la zero grade.

Sâmbătă așteptăm vreme bună și 16 grade în termometre. Mai pe seară și în noaptea următoare se mai adună norii și e posibil să plouă slab.

Duminică se mai răcește puțin și o să avem vreme schimbătoare și poate 2...3 stropi de ploaie, mai ales în prima parte a zilei.

Luni așteptăm vreme închisă și rece. Va ploua din când în când și vântul va sufla cel mult moderat. Maxima va ajunge pe la 13 grade, iar minima pe la 7 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte va fi puțină lapoviță, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, dar la altitudini mari va ninge. În celelalte masive se arată și soarele iar vântul va sufla tare pe creste, cu viteze de peste 60...70 km/h. Se încălzește ușor, însă temperaturile se mențin scăzute pentru această dată.

Sâmbătă se mai încălzește puțin, dar vremea se menține rece. Pe seară și în noaptea de sâmbătă spre duminică apar precipitații mixte în masivele sudice și vestice, iar în zona montană înaltă va ninge.

Duminică se anunță vreme rece și închisă. Vor fi precipitații sub formă de lapoviță și vântul se va înteți pe creste.

Luni temperaturile se mențin sub normalul perioadei. Înnorările persistă și temporar vor mai fi precipitații mixte.

 

 

Tags: vremea, 16 aprilie,


VIDEO PROTVPLUS.RO