Vremea azi, 15 aprilie. Temperaturi reci pentru mijlocul lunii aprilie. Unde va ninge

Dată publicare: 15-04-2021 08:43
Dată actualizare: 15-04-2021 09:52


Astăzi avem încă o zi foarte rece pentru mijlocul lui Aprilie, dar în sud zărim puțin și soarele. În rest, mai vin ceva ceva ploi, iar la munte o să ningă și o să fie viscol pe creste.

Maximele pleacă de la 3 grade în depresiuni și se opresc la 14 grade în sudul țării.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim vreme schimbătoare; înnorări, poate și câțiva stropi de ploaie. Vântul continuă să agite atmosfera, iar temperaturile se opresc pe la 12...13 grade- valori mai potrivite pentru luna Martie.

Și în Moldova sudică și în nordul Munteniei, rămânem cu vremea rece. Maximele nu reușesc să treacă de 11...12 grade; mai apar ceva înnorări și condiții de ploaie pe parcursul zilei, iar vântul va fi activ.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, atmosfera se menține închisă și o să plouă din când în când. Regimul termic lasă mult de dorit și temperaturile se opresc pe la 8 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, va fi foarte frig pentru această perioadă. Vom avea cel mult 4..5 grade; cer înnorat și ploi frecvente. La noapte ploile se transformă în lapoviță și chiar ninsoare.

Și în vestul țării găsim vreme tare neplăcută. Mai vin ceva ploi; se întețește și vântul, iar temperaturile sunt mult mai scăzute decât ar fi normal. Pe la amiază vor fi doar 7...8 grade, iar la noapte o să fie lapoviță în zona deluroasă de aici.

Și în Transilvania ne-așteaptă o zi mohorâtă și rece. O să plouă în mai multe reprize, iar pe la munte va ninge și va fi viscol pe creste. Maximele se opresc pe la 5...6 grade, iar la noapte se anunță lapoviță și ninsoare în zona.

În Oltenia se mai adună norii și s-ar putea să picure trecător. Apare și soarele pentru scurte momente, dar temperaturile rămân modeste pentru această perioadă și ajung pe la 11...12 grade.
Vântul are intensificări susținute și poate atinge 60...65 KM/h.

În sudul tarii avem o zi mai plăcută decât cea de ieri. Mai pot să apară câțiva nori de ploaie, NU se domolește nici vântul, iar temperaturile cresc ușor față de ieri. Chiar și așa va fi mai frig decât ar trebui și ​vom avea cel mult 14 grade.

Vremea în București

 

Vremea rămâne rece și în zona Capitalei, deși va fi mai bine decât ieri, când am avut 10 grade.

Astăzi maxima ajunge pe la 14 grade; mai pot să apară ceva condiții de plaiae, iar vântul vă fi destul de insistent și vă atinge viteze de 40...45 KM/h.

Vremea la munte

 

La munte, astăzi găsim atmosfera închisă, temperaturi foarte scăzute și ninsori în majoritatea masivelor. În zona înaltă din Merdionali și Carpatii de Curbură, vântul va sufla cu peste 80 Km/h și o să fie viscol.

Tags: vremea,


VIDEO PROTVPLUS.RO