Vremea azi, 17 februarie. Vin zile frumoase și temperaturi în creștere

17-02-2021 08:17


Astăzi va fi frig dimineața, însă pe parcursul zilei se încălzește treptat. Norii vor fi numeroși în regiunile intracarpatice și în Bucovina, o să ningă mai ales în nord-vest dar vor fi și precipitații sub formă de ploaie și lapoviță.

La munte vor predomina ninsorile, iar la amiază vor fi temperaturi cuprinse între zero și 8 grade Celsius. Cele mai ridicate valori se vor atinge în vestul Olteniei.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă plăcută, cu soare și un vânt mai activ. Ieri au fost temperaturi negative dar astăzi se încălzește și cu 6 grade la Călărași.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se anunță soare și vreme în încălzire iar după prânz se vor înregistra cel mult 5 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina, vremea va fi schimbătoare și sunt posibile ninsori sporadice. Se încălzește și temperaturile devin pozitive.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș norii vor fi numeroși, o să ningă și se va depune strat nou de zăpadă, însă temporar vor fi și ploi și lapoviță și s-ar putea să apară poleiul. Maximele termice cresc ușor față de ziua trecută și vor ajunge până la 2 grade.

Mai cresc temperaturile și în ținuturile vestice. Vremea va fi închisă și apar precipitații sub formă de ploaie și lapoviță. La munte vor predomina ninsorile, iar după prânz se ating 7 grade la Timișoara și Deva.

În Transilvania, acum dimineața este foarte frig, mai ales în depresiuni pe unde este ger, dar pe parcursul zilei se încălzește și temperaturile devin pozitive.

Pe suprafețe restrânse vor fi ninsori și lapoviță iar pe timpul nopții vântul va viscoli și va spulbera zăpadă depusă pe crestele Carpaților Meridionali, cu viteze de 90 km/h.

În sud-vestul țării se anunță vreme mai bună, apare soarele și temperaturile vor ajunge până la 8 grade în vestul Olteniei.

În ținuturile sudice, găsim soare și atmosferă plăcută iar temperaturile cresc și se opresc pe la 6 grade.

 

Vremea în țară

 

Joi temperaturile cresc, mai ales în jumătatea sudică a țării. În nord-est și în centru vor fi precipitații slabe mixte, iar în rest acestea apar doar pe suprafețe restrânse. La munte vor predomina ninsorile, iar vântul va sufla mai tare la munte, în sud, centru și est.

Vineri, va fi rece în jumătatea sud-estică dar în Banat și în Crișana se ating 10 grade, valori ridicate pentru luna februarie. Vom avea o zi bună în ansamblu, cu ceva fulguieli în regiunile sudice, iar spre seară se adună norii și va fi puțină lapoviță, în regiunile nordice.

Sâmbătă vremea devine caldă pentru această data, mai ales în vest, la deal și la munte. Așteptăm ploi în nordul, centrul și estul țării, dar în celelalte zone va predomina vremea frumoasă.

 

Vremea în București

 

În București, în această dimineață va fi frig, dar se încălzește treptat și după prânz se vor înregistra 6 grade Celsius. Atmosfera va fi plăcută, vântul va sufla slab iar temperaturile cresc și pe timpul nopții. Minima va ajunge pe la zero grade.

Joi se face mai cald și maxima va ajunge pe la 8 grade Celsius. Vremea va fi schimbătoare, așteptăm ploi slabe pe parcursul zilei, dar spre seară și în noaptea de joi spre vineri sunt posibile ninsori și lapoviță.

Vineri se răcește și la amiază se ating cu greu zero grade iar norii vor fi numeroși, mai ales în prima parte a zilei.

Sâmbătă se încălzește din nou și maxima va ajunge pe la 9 grade. Avem soare până spre seară, când se adună norii și e posibil să plouă slab și trecător. Se încălzește și pe timpul nopții, minima va ajunge pe la zero grade iar vântul va sufla cel mult moderat.

 

Vremea la munte

 

La munte, astăzi va ninge în masivele nordice și în cele nord-vestice, apoi și în rest. Se vor strânge cantități de apă, de peste 10...15 litri pe metru pătrat, mai ales în zona Carpaților Meridionali și se încălzește.

Joi se menține vremea închisă. Va ninge în majoritatea masivelor, iar în zona înaltă va fi iarăși viscol.

Vineri se anunță încă o zi mohorâtă, iar spre seară și în cursul nopții va ninge pe arii extinse în masivele nord-vestice.

Sâmbătă se încălzește și vremea devină caldă pentru luna februarie. Pe parcursul zilei vor fi înnorări și ploi din loc în loc, iar vântul va avea unele intensificări pe creste.


VIDEO PROTVPLUS.RO