Vremea azi, 15 iulie. Prognoza pentru București și țară. Căldura revine în regiunile sudice

15-07-2020 08:41


Miercuri, mai cresc temperaturile și căldura revine în regiunile sudice. Vom avea soare cam peste tot și doar la deal și la munte sunt anunțate înnorări și ploi de scurtă durată.

Maximele pleacă de la 22 de grade în depresiuni și vor ajunge pană la 32 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan, găsim soare și atmosfera plăcută. Vântul mai are unele rabfuniri pe litoral, iar temperaturile cresc cu 4-5 grade față de ieri.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea continuă să se încălzească. Nu sunt anunțate ploi. Norii vor fi rari, iar maximele urcă spre 29 de grade Celsius.

În nordul Moldovei și în Bucovina, se anunță o zi foarte frumoasă: soare, câțiva nori de vreme bună și temperaturi cu 4...5 grade peste cele înregistrate ieri.

Vreme plăcută și temperaturi în creștere găsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Spre seară se adună norii și cresc șansele de ploaie, mai ales pe timpul nopții.

Se încălzește și în ținuturile vestice. Atmosfera va fi însorită. Totuși, în zonele mai înalte mai sunt ploi slabe, pe suprafețe restrânse. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului, iar la amiază se ating 28 de grade.

Și în Transilvania se mai încălzește, soarele va fi prezent peste tot și doar pe la munte așteptăm ploi de scurtă durata, care pot fi însoțite și de fenomene electrice. Vântul va avea intensificări pe creste și după prânz vor fi 28 de grade în vestul provinciei.

Sud-vestul țării are parte de soare și atmosfera plăcută. Se încălzește și pe aici, iar maximele urcă spre 32 de grade.

În ținuturile sudice, găsim vreme frumoasă și temperaturi în creștere. La amiază se ating 31-32 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

 

 

În București, miercuri, vremea va fi frumoasă, vântul va sufla slab și temperaturile cresc ușor. După prânz se vor înregistra 29...30 de grade Celsius.

Vremea la munte

 

 

În zonele de munte, așteptăm vreme bună în prima parte a zilei. Spre seară, se adună norii și vor aduce ploi de scurtă durată, care pot fi însoțite și de fenomene electrice. Vântul va avea intensificări ușoare pe creste și se încălzește ușor.

Vremea la mare

 

 

 

Pe litoral urmează o zi frumoasă, cu mult soare și un vânt mai insistent. Pe plajă, dar și în apa marii, vor fi temperaturi de până la 25 de Celsius.

Vremea în următoarele zile

 

 

Miercuri, predomină vremea frumoasă, iar din a două parte a zilei sunt anunțate ploi de scurtă durată în zonele de deal și de munte.

Joi, vremea va fi călduroasă în sudul țării, dar în rest temperaturile vor fi normale pentru luna iulie. Spre seară, o să plouă la munte, în centru, în nord și nord-est.

Vineri, atmosfera se menține însorită și călduroasă în sud și sud-est. În schimb, în vest, centru și nord vor fi ploi torențiale și vijelii, iar în sud-vest, vremea se strică abia pe seară.

Sâmbătă, o să plouă consistent în regiunile intracarpatice, în sud-vest, dar și la deal și la munte. În rest, găsim vreme frumoasă și câteva ploi de scurtă durata spre seară.

VIDEO PROTVPLUS.RO