Vremea azi, 13 iulie. Prognoza pentru București și țară - vreme rece pentru luna iulie

13-07-2020 07:45


Luni se răceşte şi prin sud şi sud-est şi vremea va fi răcoroasă. O să plouă local în regiunile sudice şi sporadic în rest. Vântul se va înteţi în est, sud-est, dar şi la munte la altitudini mari, cu viteze cuprinse între 55 şi 65 km/h.

La amiază vor fi 18 grade în Bucovina şi 28 de grade în Oltenia.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă înnorări şi ploi locale dimineaţa, însă mai târziu norii se risipesc. Vântul va fi destul de intens, la rafală se vor atinge viteze de 55 - 65 km/h. Temperaturile scad faţă de ziua trecută şi vor fi cel mult 26 de grade.

Se răceşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. În prima parte a zilei sunt posibile câteva ploi şi vântul va avea intensificări pe parcursul zilei. Maximele vor ajunge până la 26 de grade Celsius. În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă se încălzeşte uşor însă vremea se menţine răcoroasă pentru luna iulie. Se anunţă vreme bună în ansamblu, mai apar câţiva nori însă doar izolat o să plouă. La amiază se ating cel mult 23 de grade.

Vreme plăcută găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Doar pe la munte, după-amiaza ar putea să cadă câţiva stropi de ploaie. Se încălzeşte uşor şi maximele vor ajunge până la 22 de grade.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice. Atmosferă va fi plăcută cu mult soare şi la amiază se vor înregistra 23-24 de grade. Şi în Transilvania se anunţă vreme frumoasă. Pe la munte mai sunt câteva averse acum dimineaţa însă mai târziu, norii se împrăştie şi va fi plăcut. Vântul se va înteţi pe crestele montane iar temperaturile ajung până la 24 de grade în vestul provinciei.

Sud-vestul ţării are parte de soare şi atmosferă plăcută. Se răcoreşte uşor şi la amiază vor fi cel mult 28 de grade în termometre. În ţinuturile sudice, vremea va fi schimbătoare în prima parte a zilei şi mai vin ploi locale. După prânz se arată soarele iar temperaturile scad cu 5-6 grade faţă de ziua trecută.

În Bucureşti, în primele ore ale zilei mai sunt înnorări şi averse, apoi cerul va deveni variabil. Se răceşte şi la amiază vor fi 25 de grade.

La munte, mai vin averse dimineaţa în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, apoi norii se mai împrăştie. Vântul va prinde putere pe creşte şi mai scad temperaturile.

Se răceşte şi la malul mării; pe plajă vor fi cel mult 25 de grade şi apa mării va avea 24 de grade. În orele dimineţii sunt anunţate ploi locale, apoi norii se risipesc şi vântul va avea intensificări.

Marți avem vreme bună, dar răcoroasă; doar prin Oltenia se vor atinge 30 de grade. Pe la munte, s-ar putea să vină câteva averse.

Miercuri se mai încălzeşte puţin şi vremea va deveni călduroasă în sudul ţării. La deal şi pe la munte sunt posibile ploi de scurtă durată.

Joi disconfortul termic va fi ridicat în regiunile sudice. Atmosfera va fi însorită şi ploile apar după prânz în zonele de deal şi de munte.

VIDEO PROTVPLUS.RO