Vremea azi, 14 iulie. Prognoza pentru București și țară - temperaturile ajung la 29 de grade

14-07-2020 08:18


Marți prindem vreme destul de plăcută, cu soare şi câţiva nori pe la munte. Maximele vor fi de la 20 la 29 de grade, iar vântul va mai avea unele intensificări prin ţinuturile estice.

 

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan se îmbunează vremea, deşi vântul mai are unele intensificări. Norii vor fi rari şi temperaturile cresc cu vreo trei, patru grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă timp plăcut, deşi atmosfera va fi agitată de vânt. Maximele urcă şi aici, însă la noapte va fi tot răcoare.

Se înseninează şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Temperaturile cresc cu două, trei grade, iar vântul se mai domoleşte. Noaptea va fi răcoroasă, cu vreo 10 grade în zori.

Vreme plăcută şi temperaturi în creştere găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Ieri au fost doar 19...20 de grade. Azi este un pic mai bine.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice. Saltul termic este de vreo două, trei grade, însă atmosfera va fi agreabilă şi vântul paşnic.

Şi în Transilvania se mai îmbunează vremea. Încălzirea este una timidă, însă norii nu prea apar în prima parte a zilei. Pe seara, totuşi, vin câţiva stropi în zonele de munte.

În Oltenia se anunţă soare şi vreme bună. Se ating şi 29 de grade, aşa că încălzirea este una apreciabilă. La noapte se încălzeşte cu vreo două grade.

Veşti bune şi pentru ţinuturile sudice: vreme frumoasă, nori puţini şi un vânt discret.

Vremea în București

 

În Bucureşti, va fi răcoare dimineaţa, acum sunt 16 grade în afara oraşului şi 17 grade în centru, însă peste zi se mai încălzeşte faţă de ieri, când am avut doar 23 de grade. Nu sunt evenimente, deocamdată, însă presiunea atmosferică scade sub normal.

Vremea la munte

 

În zonele de munte găsim vreme frumoasă. Şi aici va fi mai cald decât ieri şi doar după prânz apar ceva condiţii de ploaie.

Vremea la mare

 

Pe litoral, se anunţă vreme de plajă, dar va fi destul de răcoare noaptea şi dimineaţă. Azi la amiază: în jur de 24...25 de grade în aer şi tot cam atât în apa mării, iar vântul va fi activ.

Prognoza pentru zilele următoare

 

Vreme bună avem şi miercuri. Se face mai cald, în special în sudul ţării, pe unde vor fi peste 30 de grade. După prânz se adună norii pe la munte, iar în noaptea următoare, aşteptam aversele în vest, nord-vest şi centru. Vântul va mai avea unele răbufniri prin Banat şi Dobrogea.

Joi, în sud şi sud-est revine căldura: în Lunca Dunării se ating şi 34 de grade. Creşte şi instabilitatea, aşa că mai pe seara va ploua la munte, în centru şi nord-est. Vor fi condiţii de grindină şi se pot acumula 25 l/mp.

Vineri se păstrează atmosfera toridă în sud-estul ţării. În rest, avem ploi şi instabilitate, aşa că se răcoreşte din nou. În vest, centru şi nord vor fi vijelii şi ploi torenţiale, iar în sud-est, vremea se strică abia pe seară.

VIDEO PROTVPLUS.RO