Vremea 31 decembrie. Ultima zi din acest an ne-aduce vreme caldă în toată ţara. Se încălzeşte, şi după prânz se vor atinge chiar şi 12 grade în Oltenia.

În Europa, vineri se anunţă vreme frumoasă în sud, în sud-vest, pe partea sudică şi în zonele centrale. În rest, cerul va fi acoperit de nori, iar în zonele nordice şi în cele estice, vin precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă.
În Arhipelagul Britanic, apar câteva ploi slabe sporadice, iar temperaturile cresc în sudul şi în sud-estul Europei.

Vântul are intensificări pe ocean, în zona Arhipelagului Britanic şi în estul Mării Mediterane, iar precipitaţiile din primele două zile vin în regiunile nord-estice, estice şi în nord-vestul continentului. La finalul intervalului de prognoză, în zonele sudice se anunţă vreme bună, dar în rest vor fi înnorări şi precipitaţii.

Aerul cald se va deplasa în zilele următoare de la vest spre est şi va ocupa luni cam toată jumătatea sudică a Europei, iar aerul rece se va retrage, spre nord şi spre nord-est.

Vremea 31 decembrie. La ora 7, sunt înnorări şi ploi slabe în vest şi în nord-vest, iar în zona Carpaţilor Orientali, ninge la altitudini mari. În sud şi sud-est, este ceaţă şi vântul are intensificări în zona montană înaltă. Cel mai frig este la Bacău, - 4 grade, şi cel mai cald la Băile Herculane, 7 grade.

Vineri, temperaturile cresc în toată ţara şi vremea devine caldă pentru finalul lunii decembrie. Ploile apar temporar în nord, în nord-vest şi pe suprafeţe restrânse în rest. La munte predomină ploile, şi în aceste condiţii zăpada va continua să se topească. În sud şi în sud-est, dimineaţa va fi ceață asociată cu burniţă şi vântul se intensifică pe crestele montane cu viteze de 70-80 km/h, dar va avea unele porniri la viteze mai reduse şi în sud-estul ţării. Maximele termice se vor situa între 4 şi 12 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Oltenia.

Vremea 31 decembrie pe regiuni

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Aici atmosfera rămâne închisă, va fi ceaţă şi burniţă şi vântul va avea unele porniri. Temperaturile cresc uşor şi vor ajunge până la 6 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vor fi înnorări persistente, ceaţă şi burniţă, şi sunt condiţii de polei. Ieri au fost temperaturi negative, dar astăzi se încălzeşte şi după prânz se ating 5 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă mulţi nori şi ploi locale, iar la munte la altitudini mari va ninge sau va fi lapoviţă. Temperaturile cresc cu 6-7 grade faţă de ziua trecută.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim înnorări şi ploi cam peste tot, la munte va fi lapoviţă iar cantităţile de apă vor ajunge pe la 10 l/mp. Maximele termice se opresc pe la 6 grade Celsius.

O să plouă şi în ţinuturile vestice. Se încălzeşte şi se face mai cald decât ar fi normal la final de decembrie. Temperaturile maxime vor ajunge pe la 9 grade.

În Transilvania, atmosfera va fi închisă, vin alte ploi, iar la munte la altitudini mari vântul sufla cu viteze de peste 70...80 km/h. Se încălzeşte uşor şi se ating 7 grade în vestul provinciei.
În Oltenia ne-aşteaptă o zi mohorâtă şi câteva ploi în zonele vestice, dar în rest apare şi soarele după ce risipeşte ceața matinală. Maximele termice ajung până la 12 grade şi vor depăşi cu mult normalul perioadei.

În ţinuturile sudice, ceața persistă la începutul zilei, însă mai târziu vedem puţin şi soarele, printre nori, iar temperaturile cresc și ajung până la 10 grade.

Vremea 31 decembrie la Bucureşti

În Bucureşti, ultima zi din an ne-aduce înnorări şi ceață dimineaţa. Se încălzeşte uşor şi după prânz se vor înregistra 6 grade, iar în noaptea de Revelion vor fi 2...3 grade Celsius.

Temperaturile cresc şi în zonele de munte. Precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ploaie, iar în Carpaţii Orientali, la altitudini mari, va fi lapoviţă. Vântul va avea intensificări, în special pe creste, pe unde se vor depăşi viteze de 70...80 de km/h.