Vremea, 30 septembrie. Vremea se menține rece, iar bruma apare în decursul nopții

Ultima actualizare: 30-09-2021 10:51

Vremea, 30 septembrie. Vremea se menține rece încă vreo două, trei zile. Mai vin câteva ploi slabe, îndeosebi în ținuturile Vestice, iar pe timpul nopților, în depresiuni, apare bruma.

Vremea, 30 septembrie. Ultima zi din Septembrie ne aduce vreme mai rece decât ar fi normal la această dată. Norii apar în cea mai mare parte a țării, iar în Vest și în Nord-Vest, atmosfera se menține închisă și mai vin câteva ploi slabe. S-ar putea să cadă 2-3 stropi de ploaie și în Sud-Est.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme schimbătoare. Din când în când se mai adună norii și o să vină 2-3 stropi de ploaie, iar vântul agită atmosfera pe litoral, pe unde va sufla cu 40-50 de km/h.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, urmează o zi frumoasă și însorită. Norii apar destul de rar, iar temperaturile se mențin la valori similare cu cele de ieri.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei. Se strâng și câțiva nori de vreme bună, iar la amiază vor fi cel mult 17 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem înnorări și o să vină câteva ploi locale. Pe alocuri vor fi și scurte momente însorite, iar maximele ating 19 grade în zona Transilvaniei.

În ținuturile vestice se anunță o zi destul de mohorâtă. Cerul rămâne acoperit aproape peste tot, va ploua, iar vântul prinde putere în sudul Banatului. După prânz, temperaturile urcă până la 19 grade.

În Transilvania este foarte frig în aceasta dimineață. În depresiuni temperaturile au coborât până la minus 1 grad și s-a produs bruma. Va domina atmosfera însorită, însă vremea rămâne rece pentru sfârșitul lui Septembrie. În depresiuni nu vor fi mai mult de 12 grade, iar în vestul provinciei se vor atinge 18-19 grade.

În Oltenia zărim și soarele din când în când, iar în zona montană înaltă se întețește vântul. Condițiile de ploaie sunt reduse, iar la amiază vom avea 20-21 de grade pe la Drobeta Turnu-Severin.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice: soare cu nori, nu se anunță ploi, iar temperaturile urcă până la 19 grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București avem atmosferă schimbătoare și rece pentru acest moment al anului. Norii vin și trec, dar nu aduc ploi, vântul va fi activ, iar maxima atinge 19-20 grade. La noapte, cerul se mai degajează și se mai răcește puțin, iar temperatura coboară până la 9 grade.

Vremea la munte

La munte prindem tot vreme rece. Vor fi înnorări, iar în masivele vestice și, izolat, în cele sudice o să vină câteva reprize de ploaie. Vântul se întețește în vestul Meridionalilor, cu viteze mai mari pe creste.

Vremea în următoarele zile

București

Vineri cerul se mai degajează, însă se face puțin mai rece și la amiază avem cel mult 18 grade. Se mai răcește și pe timpul nopții, când temperatura coboară până la 7 grade.

Sâmbătă avem înnorări și condiții de burniță în prima parte a zilei. Apoi norii se risipesc, iar noaptea se face și mai rece, iar minima atinge 5 grade Celsius.

Duminică se îndreaptă vremea și se mai încălzește. Avem cer senin, vântul va fi activ, iar la amiază se vor înregistra 20 de grade.

Vremea la munte

Vineri mai apar ceva înnorări și ploi slabe în masivele sudice și vestice. Vremea rămâne rece, iar vântul continua să sufle mai tare în vestul Carpaților Meridionali.

Sâmbătă norii se risipesc, iar cerul va fi mai mult senin. Se anunță o zi frumoasă, iar vântul mai are unele intensificări pe creste.

Duminică avem încă o zi însorită, cu cer senin. Se mai încălzește, iar vântul rămâne activ.

Vremea în România

Vineri avem temperaturi modeste, iar în noaptea următoare vor fi valori negative în depresiuni. Mai apar ceva înnorări și câțiva stropi de ploaie în vest și în sud-est, dar în cea mai mare parte a țării va fi vreme frumoasă.

Sâmbătă se anunță o zi plăcută, cu cer senin în majoritatea zonelor și un pic de burniță, dimineața, în nord-vest și pe partea sud-estică. Vântul devine mai insistent în sudul Banatului și pe litoral.

Duminică se încălzește ușor și o să avem soare și atmosferă plăcută aproape peste tot. Doar în sud-estul țării, în prima parte a zilei, mai apar ceva condiții de burniță, iar maximele ajung pe la 23 de grade în vest.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO