Vremea, 28 septembrie. Se schimbă vremea, iar temperaturile scad peste tot. Atmosfera se menține închisă

Ultima actualizare: 28-09-2021 09:37

Vremea, 28 septembrie. Se schimbă vremea. Temperaturile scad peste tot, iar atmosfera se menține închisă în majoritatea zonelor și doar prin vestul și sud-estul țării s-ar putea să apară puțin soarele.

Marți se răcește simțitor și o să avem o zi cam mohorâtă, cu ploi, mai ales în Vest, în centru și la munte. Maximele pleacă de la 12-13 grade în Bucovina și în depresiuni, și se opresc pe la 22 de grade în ținuturile vestice.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și în Bărăgan se adună norii, însă nu prea sunt semne de ploaie. Zărim un pic și soarele, vântul devine mai insistent și temperaturile scad accentuat. Luni s-au atins 25 de grade, iar marți vor fi cel mult 17-18 grade.

Se răcește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Maximele ajung cu greu pe la 17 grade, cerul rămâne acoperit de nori și e posibil să vina și doi, trei stropi de ploaie.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim atmosfera închisă, temperaturi în scădere, poate și o ploaie slabă, trecătoare. Amiaza ne aduce valori foarte modeste, de la 12, la 16 grade.

Un aer mai rece pătrunde marți și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Temperaturile nu mai trec de 20-21 de grade. Norii persistă și mai vin ceva ploi, în special în zona Transilvaniei.

O să ploua și în vestul țării, însă pe aici vedem puțin și soarele. Temperaturile, mai modeste decât ieri, se opresc pe la 21-22 de grade, iar ploile continuă și după lăsarea nopții.

În Transilvania urmează o zi destul de neplăcută, cu înnorări persistente și ploi. Se vor strânge cantități mai însemnate de apă, de peste 15 L/mp, iar răcirea vremii se va simți și aici. Temperaturile pierd 6-7 grade față de ieri.

Se strică vremea și în zona Olteniei. Se înnorează și o să plouă din când în când, iar vântul devine ceva mai insistent. Temperaturile, mult mai scăzute decât ieri, se opresc pe la 22 de grade în vestul provinciei.

Nici în sudul țării nu o să fie mai bine. Atmosferă închisă, câteva reprize de ploaie și un pic de vânt. Și aici apar diferențe mari de temperatură față de ziua trecută, când s-au atins 28 de grade.

Vremea în București

Și în București se răcește simțitor și după cele 27 de grade de ieri, o să avem cel mult 17 grade, o temperatură mai potrivită pentru mijlocul lunii Septembrie. Ziua va fi destul de neplăcută, cu cer noros, vânt activ și ploi slabe, trecătoare.

Vremea la munte

Vremea se răcește și în zonele de munte, mai ales în masivele sudice și în cele estice. Cerul rămâne acoperit de nori, iar ploile apar mai mult în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali și pot lăsa în urmă peste 15 litri de apă pe metru pătrat. În plus, vântul are intensificări trecătoare pe parcursul zilei.

Vremea în următoarele zile

București

Miercuri, avem o zi mohorâtă și rece, cu 18-19 grade după prânz. Pe timpul nopții se înseninează, dar se face mai frig și temperatura coboară până la 8-9 grade.

Și joi va fi cam înnorat, dar e puțin probabil să plouă. Zărim un pic și soarele, însă temperatura nu reușește să treacă de 19 grade.

Vineri avem o zi cam mohorâtă, cu vânt activ și temperaturi în ușoare scădere. Maxima se oprește la 17 grade, iar în noaptea următoare vor fi în jur de 7-8 grade.

Vremea la munte

Miercuri avem o zi destul de neplăcută, mulți nori, temperaturi scăzute și câteva ploi slabe în Carpații Occidentali. În plus, se intensifică și vântul.

Joi rămânem cu atmosfera închisă și rece. O să plouă în masivele nord-vestice, s-ar putea să cadă doi, trei stropi și în rest; iar vântul vă sufla mai tare în zona înalta din Carpatii Meridionali.

Vineri o să fie mai frig decât în mod normal. Cerul rămâne acoperit de nori, dar ploile apar cu totul izolat, iar vântul mai are unele răbufniri, în special pe creste.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO