Vremea 20 aprilie 2019. Temperaturile coboară şi la -4 grade iar la munte ninge

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de astăzi ne aduce vreme bună, câţiva stropi de ploaie în ţinuturile sudice, vânt activ aproape peste tot şi maxime de la 10 la 22 de grade.

 

Vremea în fiecare regiune a ţării

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune a ţării şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici apar ceva condiţii de ploaie dimineaţa şi după lăsarea nopţii. În rest avem soare, un vânt destul de insistent şi temperaturi mai modeste la malul mării.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei domina vremea frumoasă, norii apar sporadic, însă vântul mai agita un pic atmosfera. Maximele ajung pe la 16...17 grade- valori potrivite pentru acest moment al anului.

În jumătatea nordică a Moldovei ne aşteaptă o zi însorită, cu vânt activ şi temperaturi mai scăzute în zonele înalte şi prin Bucovina. La noapte, norii se înmulţesc, dar e puţin probabil să plouă.

Citește și
ciclon Mozambic
Ţară din Africa, devastată de un ciclon. Ar putea fi peste 1.000 de morţi
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş rămânem cu vremea caldă, deşi temperaturile pierd vreo două grade faţă de ieri. Astăzi o să avem soare cu nori, vreme bună şi până la 19-20 de grade în termometre.

Şi în ţinuturile vestice va fi puţin mai cald decât în mod normal. Apar câţiva nori de ploaie, dar în ansamblu avem atmosfera însorită şi un pic cam agitată din pricina vântului.

În Transilvania continua vremea frumoasă, dar dimineaţă va fi destul de rece în depresiuni, pe unde se mai poate forma bruma. Pe la munte s-ar putea să cadă doi-trei stropi, iar vântul mai are ceva intensificări.

În Oltenia găsim atmosferă cam mohorâtă, condiţii de ploaie slabă şi un pic de vânt. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută şi se opresc pe la 18 în vestul provinciei.

Şi în ţinuturile sudice se face mai răcoare decât ieri. Apar ceva nori de ploaie, în special la începutul zilei, dar vom zări şi soarele din când în când.

În Bucureşti astăzi avem atmosfera schimbătoare, înnorări frecvente şi vânt destul de insistent. Presiunea atmosferică mai coboară puţin, iar maximă se opreşte pe la 17 grade, o valoare normală pentru acest moment al anului.

La munte, găsim vreme bună, în ansamblu, deşi în zona Meridionalilor sunt ceva nori de ploaie. Vântul va fi insistent şi în celelalte masive, iar temperaturile scad uşor faţă de ieri.

Vremea în următoarele 3 zile


Peste noapte, norii apar mai mult în jumătatea nordică a ţării, pe unde e posibil să picure trecător. În zona montană vor mai fi ceva ninsori slabe, iar prin depresiuni revin condiţiile de brumă. Şi tot aici temperaturile coboară din nou sub pragul îngheţului şi vom avea de la minus 4 grade în zona Miercurea Ciuc, la 8 grade prin sudul ţării.Mâine, norii se înmulţesc şi doar prin sud şi prin vest mai zărim un pic soarele. O să plouă în nord, în nord-vest, în zonele de deal şi de munte, dar pot să apară câţiva stropi de ploaie şi în restul ţării. Vor fi şi averse, ce pot lăsa cantităţi mai însemnate de apă, iar vântul va sufla mai tare pe crestele Carpaţilor, pe unde vor domina ninsorile. Temperaturile, puţin mai ridicate decât astăzi, pleacă de la 11 grade pe litoral şi în Deltă şi ajung la 22 de grade în vestul ţării. Şi luni avem o zi cam mohorâtă. Se înteţeşte vântul. O să plouă în nord, în centru şi la munte. Ninsorile continuă pe crestele montane; în rest ploile apar sporadic.

În Capitală, duminică se mai încălzeşte puţin, dar tot va fi mai frig decât în mod normal. Maximă se opreşte pe la 16 grade, nu prea zărim soarele, iar după prânz cresc şansele de ploaie. Luni avem încă o zi neplăcută, rece, cu cer noros şi ploi din când în când. Nici marţi nu va fi mai bine. Vom avea atmosferă închisă, vânt destul de insistent şi condiii de ploaie la apropierea nopţii. Temperaturile rămân modeste şi vor fi doar 14 grade la amiază

Frigul persistă şi în zonele de munte. Mâine temperaturile cresc uşor, dar se-aduna norii şi vor aduce ploi locale, chiar şi averse. Vântul prinde putere, în special în masivele din sudul ţării. Luni se răceşte la loc. O să mai plouă din când în când, iar pe creste revin ninsorile. Vreme urâtă avem şi marţi: vânt intens, mulţi nori şi precipitaţii locale. În zona montană înaltă o să ningă, iar vântul va sufla mai tare în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai. Anunțul meteorologilor ANM
Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai. Anunțul meteorologilor ANM

Meteorologii ANM anunță cum va fi vremea în intervalul 15 aprilie - 6 mai, specialiștii precizând că în prima parte a intervalului temperaturile vor fi scăzute, dar că vremea se va îmbunătăți spre sfârșitul intervalului.

Ţară din Africa, devastată de un ciclon. Ar putea fi peste 1.000 de morţi
Ţară din Africa, devastată de un ciclon. Ar putea fi peste 1.000 de morţi

Numărul deceselor provocate în Mozambic de ciclonul Idai, care a măturat regiunea în weekend, ar putea ajunge la 1.000 de persoane, a spus luni, la Radio Mozambic, preşedintele acestei ţări, Filipe Nyusi, potrivit DPA

”Merele fantomă”. Explicația pentru un fenomen meteo ciudat
”Merele fantomă”. Explicația pentru un fenomen meteo ciudat

Scene care surprind un fenomen meteo rar întâlnit au fost filmate într-o livadă din Michigan, Statele Unite: ”mere fantomă” atârnând în copaci, relatează CNN.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.