Vreme rece și ploi în sud-est, joi. Prognoza pentru finalul săptămânii

18-04-2019 08:38


Joi vremea va fi rece şi o să plouă pe suprafeţe mari în sud-est. Temperaturile scad şi vom avea 19 grade doar prin nord-vest.

În Dobrogea şi Bărăgan va fi zi ploioasă astăzi, nori mulţi şi un vânt destul de intens în prima parte a zilei. Vom simţi temperaturi mai scăzute decât acestea. Scad temperaturile şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Şi aici deschidem umbrelă, ploile vor fi destul de consistente, dar la noapte se înseninează.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, găsim alte ploi, dar atmosfera se mai încălzeşte puţin. În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş avem soare cu nori, dar apar şi câţiva stropi de ploaie. La noapte se face mai frig, vor fi în jur de 2 grade.

În schimb, în vestul ţării găsim timp frumos, cu soare şi doar după prânz ceva condiţii de ploaie. Temperaturile sunt mai ridicate decât în rest, dar nu ajung încă la normal. În Transilvania o să mai plouă, atmosferă va fi închisă şi temperaturile scad faţă de ieri. MInimele vor fi modeste, în jur de 2 grade şi pe aici.

Ploi vin şi în Oltenia, sosesc în mai multe reprize şi, dimineaţa, vântul va sufla cu putere. În sudul ţării, aşteptam ploi consistente, un aer mai rece şi vânt nervos în prima parte a zilei. La noapte se înseninează.

În Bucureşti, joi dimineaţă, vântul va avea ceva răbufniri şi aduce aer rece. Creşte şi presiunea atmosferică, iar norii persistă, aşa că o să plouă din când în când. Maxima va fi de 12...13 grade, valori de început de martie.

În zonele de munte, urmează o perioadă cam rece. Astăzi avem ploi cu lapoviţă în masivele sudice şi estice, vânt intens pe creşte şi temperaturi modeste cam peste tot.

Vineri se anunţă vreme urâtă peste tot, cu ploi mai ales în jumătatea estică. În vest va ploua după prânz, însă la munte, ninsorile apar chiar de dimineaţă. Vântul va sufla cu putere în majoritatea zonelor, iar temperaturile rămân modeste. Valori acceptabile găsim doar prin vest şi nord-vest.

Sâmbătă prindem vreme frumoasă în vest şi nord-vest. În rest, domină atmosfera închisă şi rece. Va picura trecător, dar vântul rămâne activ, iar la munte va fi lapoviţă. Noaptea reapare bruma.

Şi duminică se anunţă vreme urâtă, cu ploi locale în nord-vest şi câţiva stropi în rest. Se mai încălzeşte în centru şi vest, dar va fi în continuare frig în sud şi est. La munte se menţin condiţiile de lapoviţă.

VIDEO PROTVPLUS.RO