Vreme rece, cu ploi și lapoviță, miercuri. Prognoza meteo până sâmbătă


Ultimul update: Miercuri 17 Aprilie 2019 10:11
Data publicarii: Miercuri 17 Aprilie 2019 08:22
Categorie: Vremea

Miercuri avem o zi urâtă, cu ploi în nord, centru, est şi local în rest. În zona Orientalilor va ninge, iar dimineaţa, în Maramureş, Transilvania şi Bucovina mai sunt condiţii de lapoviţă.

Vremea rămâne rece pentru acest moment al anului: vor fi 8 grade în depresiuni şi 16 grade în vest şi sud-vest.

În Dobrogea şi în Bărăgan se anunţă mulţi nori şi ploi sporadice, iar temperaturile urcă până la 14 grade Celsius în zona Bărăganului. Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi închisă şi vor veni ploi pe suprafeţe mari. Se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi temperaturi de 11-12 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, norii vor fi numeroşi şi vor aduce ploi peste tot. În Bucovina vor fi condiţii de lapoviţă, iar la munte va ninge. Maximele termice se vor situa între 9 şi 12 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim mulţi nori şi precipitaţii mixte în orele dimineţii. În zonele de munte va ninge, iar temperaturile scad uşor faţă de ieri.

În vestul ţării, atmosferă va fi mohorâtă şi va ploua local. La amiază se vor înregistra 15-16 grade Celsius.

Se strică vremea şi în ţinuturile centrale şi va ploua cam peste tot, însă în orele dimineţii pot fi şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla mai tare pe crestele montane iar maximele termice, în scădere faţă de ieri vor ajunge până la 13 grade în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, găsim mulţi nori şi ploi mai ales în zonele de deal şi de munte. Temperaturile în scădere faţă de ieri vor ajunge până la 16 grade Celsius. În regiunile sudice, se anunţă vreme închisă şi ploi locale. După prânz se vor atinge 16 grade Celsius în Lunca Dunării.

În Capitală, astăzi avem atmosfera închisă; o să picure din când în când şi se mai răcoreşte puţin, maxima va ajunge pe la 14 grade Celsius.

În zonele de munte, astăzi norii vor fi numeroşi şi va ninge mai ales în Carpaţii Orientali. Se răceşte şi vântul va sufla mai tare pe creşte.

Prognoza meteo pentru 3 zile

 

Joi va ploua pe suprafeţe mari în zonele sudice, estice şi parţial în centru. La munte va fi lapoviţă, iar în vest se arată soarele.

Vineri se anunţă ploi pe arii restrânse în sudul, estul şi centrul ţării. În celelalte zone, vom zări soarele printre nori şi vântul se înteţeşte cam peste tot.

Sâmbătă, va picura puţin în sud şi est, iar la munte va fi lapoviţă. Vântul va sufla mai tare în est, în sud-est, dar şi la munte.

 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Frig în Bucovina, unde temperatura maximă atinge 3 grade. Prognoza meteo
Vremea se încălzește treptat, dar nu scăpăm de ploi. Prognoza pentru începutul săptămânii
VIDEO PROTVPLUS.RO