Ploile revin după două zile de soare. Prognoza meteo pentru următoarele zile


Ultimul update: Vineri 19 Aprilie 2019 09:42
Data publicarii: Vineri 19 Aprilie 2019 08:12
Categorie: Vremea

Vineri avem vreme mai bună în ţinuturile vestice, pe unde temperaturile ajung la normal. În jumătatea estică mai vin ceva ploi, iar în zona montană înalta domina ninsorile.

Maximele pleacă de la 11 grade în sud-est şi ajung la 21, 22 de grade prin vestul şi sud-vestul ţării.

In Dobrogea şi Bărăgan avem încă o zi rece, cu ploi din când în când şi un vânt destul de insistent. Zărim un pic şi soarele, iar maximele se opresc pe la 13 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim atmosfera rece şi destul de mohorâtă. O să plouă în mai multe reprize, vântul rămâne activ, iar temperaturile sunt mai potrivite pentru lună martie.

În jumătatea nordică a Moldovei găsim aceleaşi condiţii meteo: înnorări, ploi temporare şi scurte momente însorite. Temperaturile, mai scăzute decât în mod obişnuit se opresc pe la 13...14 grade.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme destul de plăcută, şanse reduse de ploaie şi un regim termic normal pentru acest moment al anului.

În ţinuturile vestice domina timpul frumos, nu prea sunt semne de ploaie şi se face puţin mai cald decât ieri. Pe la amiază se vor atinge 20...21 de grade.

În Transilvania se mai aduna norii şi vor lăsa câteva ploi, în special pe partea estică a provinciei. La munte va fi lapoviţă, iar în zonă înaltă va ninge şi vântul va sufla mai tare. Temperaturile cresc uşor faţă de ziua trecută.

Se încălzeşte şi în zona Olteniei, pe unde se vor atinge 21...22 de grade. Vom avea vreme frumoasă în ansamblu, dar spre seară s-ar putea să cadă 2...3 stropi. 

Temperaturile mai cresc un pic şi în ţinuturile sudice, dar încă avem valori sub normalul perioadei. Atmosferă va fi schimbătoare, cu ploi din când în când şi cel mult 16...17 grade în termometre.

În Bucureşti se încălzeşte, se ating 16 grade şi se arată soarele. Din a doua parte a zilei se strâng norii şi vin averse care pot fi însoţite şi de fenomene electrice. Vântul devine activ, maxima se opreşte pe la 16 grade, iar minima va fi în jur de 5 grade.

Frigul persistă şi în zonele de munte. Mai apar ceva precipitaţii în Carpaţii Orientali şi prin Meridionali. Vor fi ninsori la peste 1500 de metri şi lapoviţă în rest, iar vântul va sufla mai tare pe creşte.

Avem vreme mai bună în ţinuturile vestice, pe unde temperaturile ajung la normal. În jumătatea estică, mai vin ceva ploi, iar în zona montană înalta domina ninsorile.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:

Sambata prindem vreme frumoasă în vest şi nord-vest. În rest găsim atmosfera rece şi ploi sporadice. Vântul sufla mai tare în sud-est, dar şi în zonele de munte, pe unde mai sunt condiţii de lapoviţă.

Duminică avem o zi cam mohorâtă, cu ploi în nord şi nord-est şi câţiva stropi în celelalte zone. Pe seară şi în noaptea de duminică spre luni, ploile se extind în centrul, estul şi sudul ţării, iar pe la munte va fi din nou lapoviţă.

Ziua de luni ne aduce vreme neplăcută, ploi aproape peste tot şi lapoviţă pe crestele Carpaţilor. În noaptea de luni spre marţi ploile se retrag către sud-vestul ţării.

Vreme rece și ploi în sud-est, joi. Prognoza pentru finalul săptămânii
Vreme rece și ploi în sud-est, joi. Prognoza pentru finalul săptămânii
Vreme rece, cu ploi și lapoviță, miercuri. Prognoza meteo până sâmbătă
Vreme rece, cu ploi și lapoviță, miercuri. Prognoza meteo până sâmbătă
VIDEO PROTVPLUS.RO
ceata
Alertă de vreme severă imediată! ANM anunță cod galben în 11 județe
Încă o zi caldă, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă. Prognoza meteo
Temperaturile rămân neobișnuit de mari, marți. Prognoza pentru următoarele zile
ANM anunță când se răcește vremea în România. Temperaturile scad cu până la 10 grade
Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Cum va fi vremea în fiecare regiune
Vremea se menține neobișnuit de caldă și duminică. Maximele ating 28 de grade
Temperaturi cu 10 grade mai ridicate decât ar fi normal. Anunțul meteorologilor
Temperaturi cu 10 grade mai ridicate decât ar fi normal. Anunțul meteorologilor
Atenționare meteo. Cod galben de ceață în București și în mai multe județe
Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Maxime între 17 și 28 de grade
Vremea în noiembrie. ANM anunță când vine frigul în România
Cum va fi vremea în week-end. Meteorologii anunţă temperaturi neobişnuite
Alertă de vreme severă imediată! ANM anunță cod galben valabil în 22 de județe