Vremea azi, 13 februarie. Vom avea zile geroase în toată țara

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem vreme deosebit deosebit de rece. Va fi soare în majoritatea zonelor, dar spre seară, în ținuturile nordice și la munte, se înnorează și o să ningă slab.

 

În Moldova, în Transilvania și în masivele sudice se întețește vântul, care va spori senzația de frig. Izolat, se va forma polei, iar maximele se încadrează între minus 11 grade în depresiuni și 0 grade prin sud și prin sud-vest.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici prindem o zi însorită, însă va fi foarte frig, iar maximele nu vor trece de 0 grade Celsius.

O situație similară regăsim și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Soarele strălucește toată ziua, însă pe aici se pornește vântul, iar temperaturile resimțite vor fi mult mai mici decât cele din termometre.

Citește și
cod galben
Vremea se răcește drastic. ANM a emis coduri de ninsori viscolite și polei
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, va fi și mai frig. Vântul va atinge viteze de până la 65 de km/h, iar spre seară și la noapte o să ningă slab în nordul provinciei.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, domină atmosfera însorită, dar vremea rămâne foarte rece. Maximele ating -5 grade, iar pe seară apar și câteva ninsori slabe.

În ținuturile vestice, avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar și pe-aici temperaturile răman negative. Vor fi - 2 grade la orele amiezii, însă pe seară și în cursul nopții va ninge slab prin nordul Crișanei.

În Transilvania vremea se menține extrem de rece, iar în depresiuni se anunță o zi geroasă. În sud-estul provinciei, vântul va atinge viteze de 65 de km/h și va spori senzația de frig, iar pe crestele montane vântul va spulbera zăpada cu rafale de peste 100 de km/h.

În Oltenia avem mult soare și nori puțini, dar nici aici nu scăpăm de vremea rece. Temperaturile rămân negative în cea mai mare parte a zilei, iar după prânz urcă până la 0 grade.

În ținuturile sudice, prindem tot o zi însorită, dar va fi foarte frig. La amiază se vor înregistra tot 0 grade, iar spre seară se adună norii prin sudul provinciei.

 

Vremea în țară

 

La noapte va fi ger în multe zone, iar minimele vor fi de la - 18 grade în depresiuni până la - 6 grade în sud-vest și în sud-est.

Tot în sud-est, dar și în centru, precum și în ținuturile nordice vor fi înnorări, iar în nordul Crișanei și al Moldovei, în Maramureș și în nordul Transilvaniei, o să ningă slab.

Duminică temperaturile cresc puțin, dar vremea rămâne foarte rece, iar dimineața va fi ger. Vor fi înnorări, iar în nord, în nord-est, în centru, de asemenea, la munte o să ningă slab.

Vântul va avea intensificări în est, în vest, dar și în regiunile montane - în special la altitudini mari. Maximele se încadrează între - 6 și 2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

Luni se mai încălzește puțin, însă atmosfera se menține foarte rece aproape peste tot. Soarele se arată trecător, iar în nord, în centru, în est, dar și în zona montană se anunță ninsori slabe.

În ținuturile estice, în sud-vest, în centru și la munte, vântul continuă să sufle cu putere.

Marți avem temperaturi în scădere, iar în nord-est va fi ger pe timpul zilei. Va domina atmosfera însorită, iar în sud, în est și la munte vor fi înnorări și e posibil să mai cadă câțiva fulgi. Vântul se intensifică în est, în sud-est, dar și pe crestele Carpaților Meridionali.

 

Vremea în București

 

În București, după o dimineață geroasă, iese soarele, dar vremea se menține deosebit de rece. Vântul va sufla cu până la 35 de km/h și va amplifica senzația de frig, iar maxima nu trece de 0 grade Celsius. La noapte norii se înmulțesc și vom avea o minimă de - 10 grade.

Duminică rămânem cu vremea exagerat de rece. Vor fi înnorări, vântul rămâne activ, iar la amiază termometrele vor indica maximum 1 grad Celsius.

Luni, temperaturile cresc puțin, dar tot va fi destul de frig pentru data din calendar. Soarele se arată trecător, iar în noaptea de luni spre marți o să ningă slab.

Marți valorile termice scad din nou, iar vremea devine extrem de rece. În timpul zilei vor fi scurte momente însorite, iar temperatura se oprește la - 1 grad. Noaptea se anunță geroasă, iar minima va coborî până la - 13 grade Celsius.

 

Vremea la munte

 

La munte prindem o zi geroasă. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, dar spre seară se înnorează, iar în Carpații Orientali va ninge slab. Pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va spulbera zăpada depusă cu rafale de peste 100 de km/h.

Frigul va fi foarte greu de îndurat și duminică. Dimineața și noaptea vor fi geroase, dar, la altitudini mari, gerul persistă și pe timpul zilei. În masivele sudice și estice o să ningă slab, iar vântul rămâne activ pe creste.

Luni se anunță o zi geroasă în zona înaltă. Ninsorile cuprind majoritatea masivelor, iar vântul va avea intensificări pe crestele Carpaților Meridionali.

Marți, temperaturile scad, iar vremea devine geroasă în toată zona montană. Izolat, mai apar fulguieli, iar vântul se menține activ în masivele sudice.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Antrenor legendar pentru Rapid! Ce scriu scoțienii
NEWS ALERT Antrenor legendar pentru Rapid! Ce scriu scoțienii
Citește și...
Ninsori în mai multe regiuni. Temperaturile au scăzut cu 20 de grade față de ziua trecută
Ninsori în mai multe regiuni. Temperaturile au scăzut cu 20 de grade față de ziua trecută

Vineri avem temperaturi foarte scăzute şi ninsori locale la munte, în est, în sud-est şi în zonele centrale. Vântul va continua să sufle tare în cea mai mare parte a ţării şi va spori iar pe crestele montane va sufla tare.

Vremea se răcește drastic. ANM a emis coduri de ninsori viscolite și polei
Vremea se răcește drastic. ANM a emis coduri de ninsori viscolite și polei

Meteorologii au actualizat, joi, prognoza pentru următoarele zile şi anunţă cod portocaliu de vânt, viscol şi vizibilitate redusă în zonele montane Rafalele vor depăşi 130 de kilometri la oră.

Variații mari de temperatură: 18 grade ziua, ger și ninsori pe seară. Cum va fi vremea în Capitală
Variații mari de temperatură: 18 grade ziua, ger și ninsori pe seară. Cum va fi vremea în Capitală

Duminică avem vreme deosebit de caldă în sud, în sud-est şi în centru. Spre seară, atmosfera se răceşte brusc, iar noaptea se anunţă geroasă în vest, în centru şi în ţinuturile nordice.

Recomandări
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă, unul dintre iniţiatorii legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit, a explicat care au fost motivele pentru care a promovat această lege controversată.

 

Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet
Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet

Poliţiştii din județul Olt s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, după ce au fost postate online imagini cu persoane care împărțeau pachete unor locuitori.

 

Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon
Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon

Forţele ruseşti au lansat vineri dimineaţa devreme un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkov din nord-estul ţării, avansând un kilometru în apropierea oraşului de frontieră Vovceansk, într-un efort de a crea o zonă-tampon.