Vremea 14 februarie. Zonele din țară în care se întorc ninsorile

Ultimul update: Joi 14 Februarie 2019 10:23
Data publicarii: Joi 14 Februarie 2019 08:50
Categorie: Vremea

Joi prindem atmosferă închisă; soarele apare sporadic prin sud, iar către seară, în jumătatea estică vine lapoviţă; la munte va ninge.

Vineri dimineaţă, prin sud şi est mai rămân ceva condiţii de lapoviţă, dar mai târziu se înseninează. Vântul se înteţeşte prin sud-est, iar temperaturile ajung la 10 grade în Dealurile de Vest.

Sâmbătă se face mai cald, iar prin nord şi nord-est, saltul termic va fi unul apreciabil. Atmosferă va fi plăcută peste tot, iar vântul va avea răbufniri în zona Meridionalilor.

Duminică prindem vreme mai caldă şi foarte puţini nori. Maximele termice pot depăşi 13 grade, iar noaptea va fi frig doar prin depresiuni.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan se-adună norii, iar spre seară şi, mai ales după lăsarea nopţii, apare lapoviţa. Vântul continuă să agite atmosfera; temperaturile ajung din nou la 6...7 grade, dar noaptea va fi mai caldă decât ultima, cu minime de 2...3 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme cam neplăcută, cer noros, precipitaţii slabe şi un vânt destul de insistent. Maximele se menţin la valorile de ieri, dar se încălzeşte pe timpul nopţii, când vom avea minime de 1...2 grade.

La fel va fi şi în nordul Moldovei şi în Bucovina: vreme închisă, cu lapoviţă, în special la apropierea serii. Vântul mai are unele porniri, în zona de munte poate depăşi 90 km/h, iar temperaturile vor fi în jur de 4...5 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ne aşteaptă o zi destul de mohorâtă, însă pe aici sunt şanse mai mici de precipitaţii. Temperaturile se menţin în limitele normale şi vom avea cel mult 4...5 grade în termometre.

În ţinuturile vestice va fi puţin mai cald şi temperaturile vor urca până la 7...8 grade. Domină atmosfera închisă, dar nu sunt anunţate precipitaţii.

În Transilvania, norii se înmulţesc şi, îndeosebi pe seară şi la noapte, vor aduce puţină lapoviţă. La munte se anunţă alte ninsori, strat nou de zăpadă şi viscol la altitudini mari. Acum dimineaţă este ger în depresiuni, dar în noaptea următoare regimul termic va fi unul mai blând, cu - 3 grade în zona Miercurea Ciuc.

Şi în Oltenia avem o dimineaţă cam rece, dar peste zi temperaturile ajung la 8...9 grade, valori mai ridicate decât în celelalte regiuni. Şi pe aici se-aduna norii, dar zărim un pic şi soarele.

Şi în ţinuturile sudice găsim vreme cam mohorâtă, scurte momente însorite şi condiţii de lapoviţă pe timpul nopţii. Maximele ajung la 7...8 grade; iar minimele, în creştere faţă de noaptea trecută, vor fi în jur de zero grade

BUCUREȘTI
În Bucureşti, joi zărim din nou soarele, iar pe seara încep să se adune norii şi cresc şansele de ploaie. Temperaturile ajung pe la 8 grade, ca şi ieri, şi presiunea atmosferică rămâne ridicată.

Vineri apar norii, sunt condiţii de lapoviţă, se porneşte şi vântul, iar maximă coboară uşor.

De sâmbătă, lucrurile se îndreaptă. Vremea se încălzeşte, vedem soarele şi vântul se mai domoleşte. Maximă ajunge pe la 10 grade. Duminică va fi şi mai bine: cer senin, atmosfera agreabilă şi în jur de 13 grade pe la amiază.

Vremea la munte

La munte, joi vin alte ninsori, stratul de zăpada mai creşte puţin, iar vântul va mai viscoli ninsoarea. Vă amintesc că, în zona Munţilor Făgăraş, riscul de avalanşa este foarte mare. Aici, instabilitatea stratului de zăpada este generalizată şi se pot produce avalanşe chiar şi pe pantele mai puţin abrupte. La altitudini de peste 1800 metri, se pot declanşa avalanşe şi în Bucegi, Parâng, Țarcu sau în Munţii Rodnei, din zona Orientalilor.

Vineri se simte o uşoară încălzire, dar dimineaţă o să mai ningă temporar. În masivele sudice, vântul va fi din ce în ce mai insistent.

Sâmbătă se anunţă vreme bună şi temperaturi în creştere. Şi duminică va fi soare şi atmosferă plăcută. Norii apar sporadic, iar temperaturile rămân ridicate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 13 februarie 2019. Regiunile unde va continua să ningă
Vremea 13 februarie 2019. Regiunile unde va continua să ningă
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ninsori Bucuresti
Joi, iarna revine în forță în România: ninsori și temperaturi de -20 de grade
După câteva zile de vreme caldă, temperaturile scad brusc. Vin ninsorile şi gerul
Vreme de primăvară, soare şi temperaturi ridicate în cea mai mare parte a ţării. Prognoza pe 3 zile
Prognoza până pe 18 martie. Cât de cald va fi și când vine primăvara
Prognoza meteo, 17 februarie. Vreme predominant frumoasă, continuă să se încălzească
Vreme frumoasă, cu temperaturi de până la 11 grade, sâmbătă. Prognoza până marți
vremea
Cum va fi vremea în weekend. Când scăpăm de temperaturile scăzute
Vremea 14 februarie. Zonele din țară în care se întorc ninsorile
Ninsorile au revenit și au provocat haos pe șosele. Opt persoane au fost rănite după ce un autocar s-a răsturnat
Vremea 13 februarie 2019. Regiunile unde va continua să ningă
ANM a emis noi coduri de vremea rea. Zonele vizate de cod portocaliu și cod galben
Avertizare meteo specială: va ninge în Bucureşti la noapte. Cât de frig va fi