Vremea 13 februarie 2019. Regiunile unde va continua să ningă

Ultimul update: Miercuri 13 Februarie 2019 11:14
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2019 09:40
Categorie: Vremea

Miercuri, vremea se îmbunează. Dimineaţă mai apar ceva fulguieli în ţinuturile sudice, iar peste zi vântul mai are unele intensificări în Dobrogea, Moldova şi în sudul Banatului.

 Pe crestele montane, vântul va spulbera trecător zăpada. Maximele termice vor pornide la minus 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi vor ajunge până la 8 grade în sud-vestul ţării.

În Dobrogea şi în Bărăgan, se anunţă înnorări în primele ore ale zilei după care vom vedea şi soarele. Vântul va avea unele răbufniri iar temperaturile vor ajunge până la 6 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, miercuri vom zări soarele printre nori, vântul se mai înteţeşte iar maximele termice cresc uşor faţă de ziua trecută.

În nordul Moldovei şi în Bucovina vor fi înnorări dar şi perioade cu soare. La noapte, vin ceva precipitaţii slabe mai ales sub formă de ninsoare. Se încălzeşte peste tot şi maximele vor ajunge până la 6 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, mai apar ceva nori însă doar la noapte s-ar putea să ningă slab. Temperaturile ajung până la 4 grade Celsius în Maramureş.

În vestul ţării, va predomina vremea frumoasă şi doar trecător mai apar norii. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului, se încălzeşte uşor şi se vor atinge 6 grade Celsius. La altitudini de peste 1800 de metri, rafalele de vânt depăşesc viteze de 90 km/h şi în aceste condiţii, zăpada este spulberată şi vizibilitatea mult scăzută.

În ţinuturile centrale, de dimineaţă este foarte frig, iar în depresiuni este ger. Peste zi, înnorările vor fi temporare, vântul se va înteţi pe crestele montane iar zăpada va fi spulberată. Temperaturile se vor situa uşor sub normalul perioadei.

În sud-vestul ţării, în orele dimineţii mai sunt şanse să să cadă câţiva fulgi de zăpadă după care apare soarele şi va fi vreme bună. Se încălzeşte şi maximele vor ajunge până la 8 grade Celsius.

În sudul ţării, de dimineaţă e posibil să mai ningă slab sau să fie puţină lapoviţă. Soarele îşi va face apariţia printre nori iar după prânz termometrele vor indica până la 7 grade Celsius.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, norii persistă dimineaţa, apoi se arată soarele şi temperatura ajunge din nou pe la 5 - 6 grade. La noapte vine frigul şi se vor atinge minus 5, minus 6 grade.

Joi avem atmosfera schimbătoare, cu înnorări, vânt activ în jur de 6...7 grade pe la amiază. Şi vineri avem o zi cam mohorâtă; vântul devine mai insistent şi e posibil să picure trecător sau să cadă un pic de lapoviţă.

Sâmbătă prindem vreme frumoasă şi mai caldă decar ar fi normal. Dimineaţa apar ceva condiţii de ceaţă, dar amiază ne-aduce soare şi 10...11 grade în termometre.

LA MUNTE

Miercuri, vremea se îndreaptă. Ninsorile iau o pauză până la noapte, când apar în nordul Carpaţilor Orientali. În zona montană înaltă, vântul mai are intensificări şi va spulbera zăpadă depusă.

Ziua de joi ne-aduce vreme închisă, cu ninsori în majoritatea masivelor şi un vânt destul de intens pe creste. Vineri norii se risipesc; vremea frumoasă cuprinde toată zona montană, iar temperaturile se menţin la valori potrivite momentului.

Sâmbătă, se încălzeşte şi o să avem atmosfera însorită peste tot. În zonele de creastă, vântul mai are unele porniri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ninsori în Capitală și mai multe județe. Pericol de avalanșă la munte
Ninsori în Capitală și mai multe județe. Pericol de avalanșă la munte
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ninsori Bucuresti
Joi, iarna revine în forță în România: ninsori și temperaturi de -20 de grade
După câteva zile de vreme caldă, temperaturile scad brusc. Vin ninsorile şi gerul
Vreme de primăvară, soare şi temperaturi ridicate în cea mai mare parte a ţării. Prognoza pe 3 zile
Prognoza până pe 18 martie. Cât de cald va fi și când vine primăvara
Prognoza meteo, 17 februarie. Vreme predominant frumoasă, continuă să se încălzească
Vreme frumoasă, cu temperaturi de până la 11 grade, sâmbătă. Prognoza până marți
vremea
Cum va fi vremea în weekend. Când scăpăm de temperaturile scăzute
Vremea 14 februarie. Zonele din țară în care se întorc ninsorile
Ninsorile au revenit și au provocat haos pe șosele. Opt persoane au fost rănite după ce un autocar s-a răsturnat
Vremea 13 februarie 2019. Regiunile unde va continua să ningă
ANM a emis noi coduri de vremea rea. Zonele vizate de cod portocaliu și cod galben
Avertizare meteo specială: va ninge în Bucureşti la noapte. Cât de frig va fi