Vreme rece si averse in toata tara. La munte o sa ninga, iar prin Maramures, Transilvania si Moldova apare trecator lapovita

07-04-2017 10:56


In Oltenia si in vestul Munteniei va fi timp frumos si doar izolat va ploua dupa pranz. La munte o sa ninga, iar prin Maramures, Transilvania si Moldova apare trecator lapovita.

In zonele montane si in estul tarii se pot acumula 20...25 de litri de apa pe metru patrat, iar vantul se va inteti peste tot. Maximele pleaca de la 6 grade in Moldova si estul Transilvaniei si ajung la 15 grade prin Oltenia.

In judetele Tulcea si Constanta este cod galben de vant intens pana la ora 11. Rafalele de vant vor depasi 55...60 km/h!

Scad temperaturile si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Vom avea vreme inchisa si va ploua peste tot, dar sunt posibile si precipitatii mixte. Izolat se vor strange cantitati de apa de peste 25 l/mp. Vantul va avea rabufniri si aici, iar la munte pe creste va ninge, se depune un strat consistent de zapada si vantul va depasi la rafala 80 km/h.

In nordul Moldovei si in Bucovina, norii vor fi numerosi si vor veni ploi consistente. E posibil sa cada si precipitatii mixte, iar la munte va ninge. Vantul se va inteti si temperaturile scad chiar si cu 10 grade fata de joi.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vor fi perioade cu soare, dar si innorari si precipitatii mai ales sub forma de ploaie. Maximele ajung la 11...12 grade.

Si in vestul tarii apare putin soarele, dar insa si aici va ploua peste tot. Vintul va avea intensificari si temperatura aerului va scadea putin.

In centrul Romaniei vremea va fi schimbatoare si vor veni precipitatii sub forma de ploaie si lapovita. In zona de munte va ninge si se va depune un strat consistent de zapada si vintul va sufla tare cu viteze de peste 80 km/h in zona de creasta. Se raceste cu 5-6 grade fata de ziua trecuta.

In schimb in sud-vestul tarii se anunta vreme buna si cateva ploi pot sa apara doar izolat, mai ales dupa pranz.

In tinuturile sudice gasim vreme instabila si va ploua cam peste tot. In vestul Munteniei o sa fie vreme mai buna si ploi sporadice. Vantul va avea intensificari si se raceste chiar si cu 5-6 grade fata de ieri in zonele deluroase!

In Bucuresti avem vreme cam instabila si rece. Se vor inregistra cel mult 13 grade; va ploua dimineata si din nou la apropierea serii, iar vantul va agita atmosfera.

La munte se face frig; apar ninsori in majoritatea masivelor, iar la altitudini mari se depune un strat nou de zapada. Vantul va sufla tare, cu peste 70...80 Km/h si in special pe crestele Carpatilor Meridionali si de Curbura, va viscoli si spulbera zapada.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:

Sambata va fi destul de racoare. Mai vin cateva averse prin centru, est si sud-est, iar la munte va fi lapovita. Vantul ramane activ si va sufla mai tare pe crestele montane, in Moldova si Dobrogea. Noapte va fi bruma in multe zone.

Duminica vom avea vreme frumoasa si temperaturi normale pentru aceasta data. Doar prin nord si nord-est mai apar ceva conditii de ploaie slaba, iar vantul mai are unele porniri la munte si in zonele estice.

Luni vremea devine calda pentru aceasta data. Vom avea atmosfera placuta, cu cer mai mult senin, insa dimineata, pe la campie poate aparea ceata.

Tags: meteo, vremea, soare, frig,

VIDEO PROTVPLUS.RO