Informare de ploi si vant pana sambata dimineata. Zonele in care va fi lapovita si ninsoare

06-04-2017 09:14


Meteorologii au avertizat ca de joi dupa-amiaza pana sambata dimineata vor fi ploi si vant in nordul, estul si centrul tarii si ninsori la munte, iar in Maramures si Transilvania, incepand de vineri vor fi lapovita si ninsoare.

 Potrivit informarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, care intra in vigoare joi, la ora 16.00 si este valabila sambata, la ora 09.00, vor fi precipitatii mai ales in regiunile nordice, estice si centrale, precum si la munte, unde se vor cumula cantitati de 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 25 litri pe metru patrat.

In cele trei zile vor fi ploi, mai ales averse si se vor semnala descarcari electrice, iar in Maramures si Transilvania, incepand de vineri, temporar, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

La munte vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zapada, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, iar vantul va avea intensificari cu viteze de peste 70-80 de kilometri pe ora, viscolind si spulberand zapada, in special pe crestele Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Intensificari ale vantului vor fi si in restul tarii, cu rafale de pana la 50-60 de kilometri pe ora.

In noptile de vineri spre sambata si sambata spre duminica se va produce bruma in Maramures, Transilvania, Oltenia, nordul Munteniei si pe arii restranse in restul tarii.

Vremea in tara joi

Ziua de joi ne-aduce vreme instabila, cu averse, descarcari electrice, vant si probabil grindina. Local in jumatatea nordica se pot strange si depasi 20 l/mp. In vestul si centrul tarii se raceste, dar in sud si in est va fi ceva mai bine ca ieri.

Maximele se vor incadra intre 9 si 19 grade. In Dobrogea si Baragan norii se aduna din cand in cand si o sa ploua in averse. Vor fi si fenomene electrice, conditii de grindina, iar vantul va avea intensificari. Temperaturile, peste cele de ieri, ajung la valori normale pentru aceasta perioada. Se incalzeste si pe litoral. La fel va fi si in Moldova sudica si in nordul Munteniei: innorari, averse in cateva reprize si vant activ. Se arata si soarele trecator si se incalzeste fata de ziua trecuta. La amiaza se vor atinge 18...19 grade. Si in nordul Moldovei si in Bucovina gasim vreme cam instabila, cu ploi de vara si vant intens. Apare si soarele, iar dupa pranz se vor inregistra de la 13 la 19 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures temperaturile scad simtitor si vremea devine rece pentru data din calendar. In zona Maramuresului, ieri s-au atins 20 de grade; astazi vor fi cel mult 10 grade. Innorarile vor fi persistente; o sa ploua pe parcursul zilei, iar noaptea in Transilvania apare lapovita. Si in vestul tarii gasim vreme neplacuta, cu cer noros, ploi frecvente si temperaturi mai scazute decat in mod obisnuit. Se inteteste si vantul; maximele nu trec de 14...15 grade; iar noaptea va fi cam rece, cu minime de 2...3 grade.

Se racoreste si in centrul Romaniei; mai ales pe partea vestica a provinciei, unde ieri s-au atins 18...19 grade. Ziua vor fi averse, cu descarcari electrice si ar putea sa cada grindina. La munte ploile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare, iar noaptea lapovita apare si in zonele mai joase. In schimb, in sud-vest se anunta o zi mai calda decat cea de ieri, dar cu atmosfera schimbatoare. O sa ploua in aversa; apare si soarele; vantul prinde putere si maximele urca spre 17...18 grade.

Se incalzeste si in tinuturile sudice; dar si pe aici vor fi perioade cu innorari accentuate si ploi, iar vantul va agita atmosfera.

Vreme schimbatoare asteptam si in zona Bucurestiului. Innorari destul de persistente, vant si conditii de averse. Maxima ajunge pe la 17 grade, iar peste noapte temperatura va cobora pana la 5...6 grade.

La munte se face mai frig si precipitatiile apar prin toate masivele. Vor domina ploile in aversa, cu ceva grindina, dar la noapte ninsorile devin tot mai frecvente. Se pot strange 20 de litri pe metru patrat, iar in Meridionali si in Muntii Banatului, vantul va sufla cu putere.

Vineri temperaturile scad si va fi mai frig decat in mod obisnuit. Norii persista si ploile vin temporar in toata tara. La munte o sa mai ninga, iar in Maramures, Transilvania si Moldova apare frecvent lapovita. Vantul va sufla cu putere si presiunea atmosferica va mai creste.

Sambata va fi destul de racoare, dar se mai insenineaza; daca va ploua, vor fi ploi slabe prin centru si est; la munte mai sunt posibile ceva fulguieli. In noaptea de sambata spre duminica, apare bruma in unele regiuni.

Duminica: soare si ceva mai bine in plan termic. Temperaturi normale, vant mai domol si cer senin spre seara si duminica noaptea.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO