Vremea rea domină întreaga țară. Avem viscol, ninsori și vânt puternic în toate regiunile


Ultimul update: Marti 24 Martie 2020 11:03
Data publicarii: Marti 24 Martie 2020 10:52
Categorie: Vremea

Marți avem vreme foarte rece în toată ţara. Vedem soarele doar prin nordul extrem, vântul va fi destul de insistent şi mai vin ceva ninsori în sudul şi sud-vestul ţării.

Maximele rămân între minus 2 şi 6 grade, dar resimţim valori mult mai scăzute din cauza vântului.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosferă va fi închisă şi rece, vântul va avea răbufniri frecvente, iar ninsorile apar local. 

Vreme de iarnă şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Va ninge pe parcursul zilei, vântul poate atinge 60 km/h, iar temperaturile resimţite vor fi negative.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, norii se mai împrăştie, dar frigul persista. Ziua vor fi 5-6 grade, dar la noapte chiar şi minus 7 grade.

Va fi mai frig decât luni şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Partea bună este că se arată soarele şi vântul va fi mai domol decât în rest.

În ţinuturile vestice, găsim vreme rece şi urâtă, şi avem cod galben de intensificări ale vântului, cel puţin până la ora 14. Se ating viteze de 65 km/h.

O să ningă temporar şi pe aici, iar în sudul Banatului vorbim despre viscol şi un strat de zăpadă de 10-20 cm.

În Transilvania prindem o zi de iarnă autentică. Maximele nu trec peste 2 grade, ninsorile vor fi temporare şi se aşează strat de zăpadă şi pe aici. Peste noapte, în depresiuni va fi ger.

În Oltenia, găsim viscol şi vreme rea. Luni a nins ore în şir, o să mai ningă şi marți, ba chiar şi la noapte, aşa că stratul de zăpada va creşte substanţial. 

Foarte frig şi în ţinuturile sudice. În prima parte a zilei o să mai ningă viscolit, iar mai târziu, rămânem cu atmosfera de gheaţă, dar vântul parcă se mai domoleşte. Va fulgui şi la noapte în zonă.

Vremea în București

 

În Bucureşti, avem cam aceleaşi condiţii, deocamdată. Este mai frig decât luni dimineaţă, şi în prima parte a zilei, mai aşteptăm ceva ninsori. Vântul se înteţeşte, ajunge la 70 km/h, iar maximă se opreşte la 2-3 grade.

Foarte frig va fi şi miercuri. Va domina vremea închisă, iar vântul sporeşte senzaţia de frig şi atinge viteze de 50 km/h. În noaptea următoare, se încălzeşte puţin şi avem în jur de 2 grade cu plus.

Joi scăpăm de aerul rece şi de nori, iar temperaturile revin la normal. Pe seara, cerul se înseninează.

Vineri se anunţă chiar timp frumos şi atmosfera agreabilă.

Vremea la munte

 

La munte, episodul de iarnă continuă. Vântul sufla cu putere, vremea va fi foarte rece şi va ninge în majoritatea masivelor. Vizibilitatea scade, rafalele ating chiar şi 90 km/h, iar în vestul Meridionalilor, stratul de zăpada va creşte apreciabil.

Şi miercuri va fi foarte frig, norii persistă, dar ninsorile apar pe zone restrânse. Vântul continua să sufle cu putere şi va spulbera zăpadă.

Joi prindem vreme mai bună. Dimineaţă mai apare un pic de lapoviţă în masivele sudice şi vestice, însă pe la amiază se arată soarele.

Vineri domina vremea frumoasă, temperaturile mai urca puţin şi vântul rămâne activ.

VIDEO PROTVPLUS.RO