Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Zonele în care se vor înregistra și 21 de grade

Ultima actualizare: 12-04-2021 10:13

Vremea, 12 aprilie. Luni ne așteaptă o zi foarte reușită. Se face mai cald decât ar fi normal.

 

Norii apar în trecăt prin vestul și nord-vestul țării. În rest avem cer mai mult senin și maxime de la 12 grade pe litoral, până la 22 de grade în zonele vestice.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme frumoasă, puțini nori și temperaturi în creștere față de ziua trecută. Maximele ajung pe la 18 grade, însă la malul mării va fi mai răcoare și se vor înregistra 12....14 grade.

Se mai încălzește puțin și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Cerul se păstrează curat toată ziua, vântul adie plăcut, iar temperaturile urcă până la 20 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem o dimineață cam rece, cu brumă în unele zone. Atmosfera se încălzește, însă, de la o oră la alta. Norii apar destul de rar și amiaza ne aduce valori agreabile de 18...19 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim soare, vreme bună și temperaturi mai ridicate decât ar trebui. Maximele ajung pe la 20 de grade și atmosfera devine foarte plăcută după prânz.

În vestul țării o să fie și mai cald și se vor atinge 22 de grade. Vom avea o zi destul de însorită, poate și ceva înnorări, dar abia noaptea s-ar putea să vina doi, trei stropi de ploaie.

În Transilvania este frig dimineața, mai ales în depresiuni. Soarele încălzește treptat atmosfera și amiaza ne aduce temperaturi peste valorile normale, chiar și 20 de grade în vestul provinciei.

Și în Oltenia avem vreme cât se poate de plăcută, foarte puțini nori și temperaturi cu un grad, două mai ridicate decât duminică.

Condiții meteo foarte bune găsim și în sudul țării. Se mai încălzește un pic și temperaturile se apropie de 20 de grade. Nu prea zărim norii și nici vântul nu prea se simte.

București


În București prindem încă o zi însorită. Se face mai cald decât duminică și pe la amiază se ating în jur de 19 grade. Temperaturile cresc și pe timpul nopții. Cerul rămâne senin și minima ajunge pe la 6 grade în centru și la 3 grade în cartierele de la marginea orașului.

La munte


La munte continuă să se încălzească și o să avem vreme frumoasă, câțiva nori în masivele vestice și cer senin în restul zonei montane. În Carpații Occidentali și în Meridionali se intensifică vântul.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București

Marți rămânem cu vremea frumoasă și se face mai cald. Temperatura urcă până la 21 de grade. În noaptea de marți spre miercuri, însă, se adună norii, vin ceva averse, pot fi și descărcări electrice.

Miercuri se răcește simțitor și o să avem cel mult 13 grade, atmosferă închisă și mai mult reprize de ploaie, pe parcursul zilei.

Joi se anunță vreme foarte rece pentru acest moment al anului. Maxima se oprește pe la 10...11 grade. O să mai plouă din când în când și și vântul devine mai insistent.

La munte

Ziua de marți începe cu vreme bună, însă după prânz se adună norii și apar averse destul de serioase, mai întâi în Carpații Occidentali, apoi și în celelalte masive.

Miercuri, temperaturile scad foarte tare și ne întoarcem la vremea de iarnă. Vor domina ninsorile și se pot strânge cantități mai însemnate de apă, iar pe creste vântul va sufla cu 70...80 km/h.

Joi rămânem cu atmosferă închisă și rece. O să mai ningă din când în vând, iar vântul va mai avea unele intensificări în zona montană înaltă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO