Vreme călduroasă, dar și averse în mai multe zone. Prognoza pentru începutul de săptămână

Ultimul update: Luni 06 August 2018 10:24
Data publicarii: Luni 06 August 2018 09:26
Categorie: Vremea

Luni vin ceva averse în centrul, în nordul ţării, dar şi în zonele de deal şi munte. În rest avem soare, vreme călduroasă şi maxime de la 25 la 34 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan nu prea zărim norii. Temperaturile urcă destul de mult şi depăşesc 30 de grade chiar şi la malul mării. După prânz atmosfera devine sufocantă. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme frumoasă, foarte puţini nori şi maxime comparabile cu cele de ieri: 32...33 de grade, la umbră.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem vreme bună în prima parte a zilei, dar mai târziu apar ceva averse, cu descărcări electrice şi răbufniri de vânt. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută şi se opresc pe la 30 de grade.

Se mai răcoreşte şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, pe unde duminică s-au atins şi 33...34 de grade. Luni vor fi cel mult 29 de grade, iar după-amiaza şi seară vor veni câteva reprize de ploaie şi aici.

În vestul ţării găsim vreme călduroasă, pe la câmpie poate să apară disconfortul termic, iar în zona Crisanei, dar şi în apropierea munţilor sunt şanse pentru o aversă, două.

În centrul României se anunţă soare şi vreme bună, până târziu după prânz. Apoi se aduna ceva nori de ploaie şi în special pe la munte vin averse, cu tunete, fulgere şi vânt mai intens. Vremea se menţine caldă: temperaturile urcă din nou spre 30 de grade.

Luni, instabilitatea creşte în centrul, în nordul ţării, la deal şi la munte, pe unde după prânz apar averse, cu fenomene electrice şi intensificări de vânt. În rest: soare şi temperaturi ridicate, de până la 34 de grade în sudul ţării.

Marți o să avem încă o amiază călduroasă în zonele de câmpie din sud şi vest. Spre seară vin reprize de ploaie la munte şi sporadic prin sudul, sud-estul şi centrul ţării.

Miercuri va domina timpul frumos; cel mai cald va fi tot în sud şi în vest, iar pe la munte şi prin sud-vest mai apar câteva ploi de scurtă durată.

Joi: vreme călduroasă în majoritatea zonelor; mult soare şi ceva averse trecătoare pe la munte.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cladire
Temperaturi cu 8 grade mai mari față de normal și încasări cu 30% mai mari pentru terase
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Prognoza meteo, luni 15 octombrie. Cum va fi vremea în această săptămână
Vreme frumoasă în toată țara, cu maxime de până la 25 de grade. Prognoza meteo
Vremea 13 octombrie 2018. Zonele în care temperaturile ating 25 de grade Celsius
Vremea 12 octombrie 2018. Weekend cu temperaturi ridicate, la munte
soare
Vremea 11 octombrie 2018. Temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă
Val neobișnuit de căldură în Europa. Zonele unde vor fi temperaturi anormal de mari
Vremea 10 octombrie 2018. Atmosferă schimbătoare în anumite regiuni ale țării
Vremea 9 octombrie 2018. Temperaturi peste cele specifice perioadei
Vremea 8 octombrie 2018. Zonele în care temperaturile ajung la 26 de grade
Vremea 7 octombrie 2018. Ploi sporadice, ceață și vânt intensificat în unele zone