Vreme călduroasă, dar și averse în mai multe zone. Prognoza pentru începutul de săptămână

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 06 August 2018 09:26
Categorie: Vremea

Luni vin ceva averse în centrul, în nordul ţării, dar şi în zonele de deal şi munte. În rest avem soare, vreme călduroasă şi maxime de la 25 la 34 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan nu prea zărim norii. Temperaturile urcă destul de mult şi depăşesc 30 de grade chiar şi la malul mării. După prânz atmosfera devine sufocantă. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme frumoasă, foarte puţini nori şi maxime comparabile cu cele de ieri: 32...33 de grade, la umbră.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem vreme bună în prima parte a zilei, dar mai târziu apar ceva averse, cu descărcări electrice şi răbufniri de vânt. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută şi se opresc pe la 30 de grade.

Se mai răcoreşte şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, pe unde duminică s-au atins şi 33...34 de grade. Luni vor fi cel mult 29 de grade, iar după-amiaza şi seară vor veni câteva reprize de ploaie şi aici.

În vestul ţării găsim vreme călduroasă, pe la câmpie poate să apară disconfortul termic, iar în zona Crisanei, dar şi în apropierea munţilor sunt şanse pentru o aversă, două.

În centrul României se anunţă soare şi vreme bună, până târziu după prânz. Apoi se aduna ceva nori de ploaie şi în special pe la munte vin averse, cu tunete, fulgere şi vânt mai intens. Vremea se menţine caldă: temperaturile urcă din nou spre 30 de grade.

Luni, instabilitatea creşte în centrul, în nordul ţării, la deal şi la munte, pe unde după prânz apar averse, cu fenomene electrice şi intensificări de vânt. În rest: soare şi temperaturi ridicate, de până la 34 de grade în sudul ţării.

Marți o să avem încă o amiază călduroasă în zonele de câmpie din sud şi vest. Spre seară vin reprize de ploaie la munte şi sporadic prin sudul, sud-estul şi centrul ţării.

Miercuri va domina timpul frumos; cel mai cald va fi tot în sud şi în vest, iar pe la munte şi prin sud-vest mai apar câteva ploi de scurtă durată.

Joi: vreme călduroasă în majoritatea zonelor; mult soare şi ceva averse trecătoare pe la munte.

VIDEO PROTVPLUS.RO
vreme toamna
Vremea rămâne închisă în majoritatea zonelor țării. Unde sunt așteptate precipitații
Lapoviţă şi ploi până la Crăciun. Ceaţa a bulversat activitatea pe Aeroportul din Iaşi
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni
Săptămâna începe cu ploi și lapoviță în aproape toată țara. Prognoza meteo până joi
Ploi slabe în unele regiuni, duminică. Zonele în care o să ningă marți
Maxime de până la 11 grade în acest weekend. Vremea se răcește de săptămâna viitoare
Ploaie, zapada, ger
Vremea 7 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ploi în weekend
Motivul pentru care viticultorii britanici nu se tem de încălzirea globală
Vremea 6 decembrie 2018. Zonele în care revine gerul
Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători
Vremea 4 decembrie 2018. Zonele în care va ploua