Vremea 2 august 2018. Temperaturile cresc ușor, iar șansele de ploaie sunt scăzute

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 02 August 2018 08:22
Categorie: Vremea

Joi mai vin câteva reprize cu ploi zgomotoase, destul de consistente în zonele de deal şi munte, prin vestul, nord-vestul şi centrul ţării. În rest găsim vreme bună şi un vânt intens pe partea sud-estică.  

Vineri ne-aduce soare şi timp frumos în majoritatea zonelor. Prin sud-vestul ţării, spre seară, apar ceva averse locale, iar vântul continuă să sufle mai tare în regiunile sud-estice.

Sâmbătă o să avem atmosferă însorită aproape peste tot şi o amiază călduroasă în vestul, sudul şi sud-estul ţării. La munte, după-amiază, pot să vină câteva ploi de scurtă durată.

Duminică temperaturile mai cresc puţin şi vremea călduroasă cuprinde cea mai mare parte a ţării. Avem încă o zi frumoasă, cu ploi sporadice doar în zonele montane.

Vremea în fiecare regiune

În Bărăgan şi Dobrogea găsim atmosfera însorită, un vânt destul de intens şi câţiva nori în orele serii. Se face puţin mai cald decât miercuri, temperaturile ajung pe la 31 de grade, iar după prânz creşte şi zăpuşeală.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem soare, vreme bună şi până la 30...31 de grade în termometre. Nu mai sunt semne de ploaie; doar vântul va fi ceva mai activ.

Se îndreaptă vremea şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. După o perioadă îndelungată, în care ploile torenţiale au creat probleme, joi se anunţă o zi însorită, cu temperaturi în creştere. Maximele a iar aici, cantităţile de apă vor fi şi mai mari decât în restul provinciei. Cresc, aşadar, şi riscurile hidrologice.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, atmosferă va fi ceva mai plăcută, deşi atenţionarea meteo vizează şi o parte din această zonă. Se încălzeşte faţă de miercuri.

În ţinuturile vestice, ploile vor fi rare, dar aici, atmosfera se încălzeşte mai tare, iar la amiază apare zăpuşeală. Şi miercuri după prânz a fost atmosfera greu de respirat.

În ţinuturile centrale se mai anunţă averse temporare, aşa că nu scăpăm de instabilitate şi nici pericolul inundaţiilor nu a trecut. Termic nu sunt schimbări.

Ceva ploi mai aşteptăm şi în Oltenia. Miercuri au fost 31 de grade în sudul provinciei, joi se mai răcoreşte, iar aversele apar local. Doar în zona de munte vor fi mai consistente, aşa că mai sunt posibile creşteri de niveluri pe râuri.

Şi prin sud mai apar ploi locale, dar prindem şi soare câteva ore, la fel ca miercuri. Temperaturile scad cu câteva grade. Miercuri au fost 32 de garde la Alexandria, joi nu ating pragul de 30 de grade.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, joi avem în sfârşit vreme frumoasă. E drept că spre seară mai apar ceva înnorări, dar şansele de ploaie sunt foarte scăzute.

Vineri nu prea zărim norii, vântul va fi un pic mai activ, iar temperatura urca din nou spre 30...31 de grade.

Sâmbătă rămânem cu atmosferă însorită; se mai simte puţin vântul şi o să avem o amiază călduroasă, cu vreo 31 de grade, la umbră.

Ziua de duminică ne-aduce tot vreme frumoasă, foarte puţini nori, dar temperaturile cresc uşor. Maxima se va situa în jurul valorii de 32 de grade.

Vremea la munte

Ajungem în zona montană, unde instabilitatea persistă şi joi. Vin noi serii de averse, cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului. Mai sunt şi condiţii de grindină şi se pot acumula 20 de litri de apă pe metru pătrat.

Vineri, vremea se îmbunează. Avem soare în prima parte zilei, dar către seară mai vin câteva ploi zgomotoase prin Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

Sâmbătă prindem atmosferă plăcută, ploi sporadice la apropierea serii şi temperaturi în creştere.

Duminica se mai încălzeşte puţin; domină timpul frumos, însă după-amiaza şi seara mai pot să apară câteva ploi de scurtă durată.

Vremea pe litoral

La mare, joi, scăpăm de ploi. O să avem o zi caldă şi frumoasă, dar cu vânt destul de insistent. Temperaturile urcă spre 29 de grade, iar după prânz reapare disconfortul termic.

Vineri, temperaturile mai cresc puţin şi va fi soare în cea mai mare parte a zilei. Pe înserat apar ceva înnorări, dar sunt slabe şanse de ploaie, iar vântul mai are unele porniri.

Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme bună. Nu prea zărim norii, briza va fi plăcută, iar maximele vor urca din nou spre 30 de grade.

Duminică, tot atmosferă însorită şi temperaturi ridicate. Şi apa mării se păstrează caldă: va avea în jur de 26 de grade. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Avertismentul sumbru al climatologilor: Dezastrele din Grecia, doar începutul
Avertismentul sumbru al climatologilor: Dezastrele din Grecia, doar începutul
VIDEO PROTVPLUS.RO
Zapada Bucuresti
Vremea 19 decembrie 2018. Zonele în care temperaturile vor atinge -20 de grade
Vremea 18 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ninsori abundente
Zăpadă de aproximativ 1 metru la Rânca. Imagini din stațiune după viscol. VIDEO
Prognoza specială a meteorologilor pentru București. Fenomentul rar așteptat în Capitală
Ninsori în întreaga țară, luni și marți. Avertismentul transmis de ANM
Vremea 17 decembrie. Sunt anunțate precipitații în mai multe regiuni din țară
cauciuciuri, polei, soferi, gheata, freezing rain
Cod galben în 6 judeţe din Moldova: precipitaţii mixte urmate de polei
Vremea 16 decembrie 2018. Zonele unde vântul va viscoli cu 70 km/h
Vremea în București. Ploile iau locul ninsorilor, în acest weekend
Codul de ninsoare, prelungit de ANM. Lista județelor afectate de zăpadă și viscol
Vreme aspră în weekend. Ninsorile se vor transforma în ploi și lapoviță
Vin ninsorile. ANM a emis cod portocaliu și cod galben de viscol în perioada următoare