Zi însorită și temperaturi în creștere în majoritatea zonelor țării

Ultimul update: Duminica 05 August 2018 10:15
Data publicarii: Duminica 05 August 2018 09:32
Categorie: Vremea

Astăzi avem o zi însorită şi o amiază călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Pe la munte, după prânz apar ceva înnorări şi ploi izolate, iar seara o să plouă pe spaţii mici prin nord şi nord-vest.

Maximele termice vor fi cuprinse între 27 şi 34 de grade, iar disconfortul termic va creşte mai ales în zonele de câmpie din vestul ţării.

În Dobrogea şi cu Bărăgan se anunţă o zi plăcută, cu soare, câţiva nori şi un vânt mai activ la malul mării. Izolat e posibil să picure în zona Bărăganului, iar maximele termice vor ajunge până la 33 de grade Celsius.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi însorită toată ziua şi la amiază vor fi 33 de grade în termometre.

Se mai încălzeşte puţin şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Seara, se mai aduna norii şi vor veni câteva averse în regiunile nordice.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş va fi o zi plăcută, dar la lăsarea serii vor veni averse pe suprafeţe restrânse. Se vor atinge 34 de grade la umbră şi va creşte disconfortul termic.

Şi vestul ţării are parte de vreme foarte frumoasă. Nu prea zărim norii şi vântul va adia plăcut. Mai spre seară, în zona Crișanei aşteptăm să vină câteva ploi în aversă cu tunete, fulgere şi vânt mai nervos. La amiază se vor înregistra 33 de grade şi indicele temperatură umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

În ţinuturile centrale o să avem soare şi atmosferă plăcută. După prânz, în zonele montane apar ceva înnorări şi poate o aversă, două. Maximele ajung la 31 de grade în vestul privinciei, iar la noapte, în depresiuni va fi cam răcoare: temperaturile vor coborî până la 9 grade. În judeţul Harghita este cod galben de ceaţă densă până la ora 10. Vizibilitatea este mult scăzută.

În sud-vest, se anunţă cer curat şi atmosferă plăcută toată ziua. Maximele, un pic mai ridicate decât ieri, ajung pe la 32-33 de grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme însorită, foarte puţini nori şi temperaturi peste 30 de grade Celsius.

În Bucureşti, astăzi cerul va fi mai mult senin şi se face mai cald. Maxima termică va ajunge pe la 33 de grade şi presiunea atmosferică va fi staţionară.

La munte va predomina vremea frumoasă. După prânz, izolat vor veni ploi de scurtă durată, iar spre searã vor fi ploi zgomotoase în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni. Temperaturile din staţiuni vor creşte uşor faţă de ieri.

La malul mării, prindem încă o zi foarte bună pentru plaja. Cerul va fi variabil chiar senin dimineaţa, iar briza mării rămâne activă. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 31 de grade Celsius iar apa mării va fi caldă, va avea 26-27 de grade.

Maine rămânem cu vremea călduroasă în vestul, sudul şi sud-estul ţării. În celelalte zone, se adună norii, creşte instabilitatea şi după prânz apar ploi zgomotoase, chiar torenţiale şi e posibil să cadă grindină.

Marţi se mai anunţă câteva reprize scurte de ploaie la munte, poate şi prin sud, sud-est şi prin centrul ţării. În rest găsim timp frumos şi maxime de la 27, la 34 de grade.

Miercuri vremea va fi frumoasă şi călduroasă în majoritatea zonelor ţării. După-amiază o să mai plouă pe spaţii restrânse la munte dar şi prin sud-vest.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Vreme foarte caldă, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius
Vreme foarte caldă, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius
VIDEO PROTVPLUS.RO
vreme
Vremea 18 octombrie 2018. Prognoza meteo pentru următorul weekend
Vremea 17 octombrie 2018. Mult mai cald decât în mod obişnuit
Temperaturi peste normalul perioadei. Până când se menține vremea neobișnuit de caldă
Temperaturi cu 8 grade mai mari față de normal și încasări cu 30% mai mari pentru terase
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Prognoza meteo, luni 15 octombrie. Cum va fi vremea în această săptămână
toamna
Vreme frumoasă în toată țara, cu maxime de până la 25 de grade. Prognoza meteo
Vremea 13 octombrie 2018. Zonele în care temperaturile ating 25 de grade Celsius
Vremea 12 octombrie 2018. Weekend cu temperaturi ridicate, la munte
Vremea 11 octombrie 2018. Temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă
Val neobișnuit de căldură în Europa. Zonele unde vor fi temperaturi anormal de mari
Vremea 10 octombrie 2018. Atmosferă schimbătoare în anumite regiuni ale țării