Vreme foarte caldă, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 04 August 2018 07:43
Categorie: Vremea

Ziua de astăzi ne-aduce vreme frumoasă, puţin mai caldă decât ieri şi câteva ploi de scurtă durată în zonele montane. Vântul se înteţeşte în regiunile sud-estice, iar maximele ajung în intervalul 26-34 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă însorită, un vânt destul de insistent şi temperaturi de peste 30 de grade aproape peste tot.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem soare şi câţiva nori de vreme bună, iar peste noapte se înseninează. Temperaturile, în creştere faţă de ziua trecută, ating 31-32 de grade, la umbră.

Se mai încălzeşte puţin şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Maximele urcă spre 31 de grade. Domină perioadele cu soare şi doar pe la munte, după-amiază, s-ar putea să vină o ploaie rapidă, cu fenomene electrice şi intensificări de vânt.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem încă o zi frumoasă, cu temperaturi ridicate. Doar în zonele montane s-ar putea să cadă câţiva stropi, iar maximele ajung la 33 de grade şi atmosfera devine sufocantă după prânz.

Vestul ţării scapă de ploi. Ieri au mai fost câteva averse consistente în zona Banatului. Astăzi se îndrepta vremea. La amiază temperaturile ating şi depăşesc 30 de grade şi creşte disconfortul termic.

În Transilvania o să avem soare şi atmosferă plăcută. Mai spre seară, în zonele montane apar ceva înnorări şi poate o aversă, două. Maximele ajung la 29-30 de grade în vestul privinciei, iar la noapte, în depresiuni va fi cam răcoare: temperaturile vor coborî până la 10 grade.

În Oltenia nu sunt semne de ploaie şi vom avea o zi însorită, cu vânt domol şi până la 30-31 de grade în termometre.

Soare şi vreme bună găsim şi în ţinuturile sudice. Nu mai vorbim deloc despre ploi, nici vântul nu prea se simte, iar prin Lunca Dunării se ating frecvent 32 de grade.

Bucureştenii au parte de vreme frumoasă şi vânt domol. Nu prea zărim norii, maxima ajunge pe la 32 de grade, iar după prânz apare disconfortul termic. Urmează o noapte senină, caldă - minima va ajunge la 20 de grade.

Şi la munte avem timp frumos. Totuşi spre seară se mai adună norii şi pot să aducă ploi de scurtă durată, în special în Carpaţii Meridionali şi în Orientali. Temperaturile ajung la valori agreabile, uşor mai ridicate decât ieri.

Pe litoral weekend-ul ne-aduce vreme excelentă de plajă. Astăzi, vântul mai are unele porniri, domină atmosfera însorită, iar temperaturile urcă din nou spre 29-30 de grade. Şi apa mării rămâne caldă: va avea în jur de 26 de grade.

Mâine prindem o zi însorită şi o amiază călduroasă aproape peste tot. Maximele ating pragul caniculei. Disconfortul termic se extinde pe zonele de câmpie, dar s-ar putea să apară şi în rest şi tot pe la munte mai pot să vină câteva averse trecătoare.

Luni rămânem cu vremea călduroasă în vestul, sudul şi sud-estul ţării. În celelalte zone se adună norii, creşte instabilitatea şi după prânz apar ploi zgomotoase, chiar torenţiale şi e posibil să cadă grindină.

Marţi se mai anunţă câteva reprize scurte de ploaie la munte, poate şi prin sudul şi sud-estul ţării. În rest găsim vreme frumoasă şi maxime de la 26, la 34 de grade.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Vremea 3 august 2018. Se anunță un weekend cu temperaturi ridicate
Vremea 3 august 2018. Se anunță un weekend cu temperaturi ridicate
VIDEO PROTVPLUS.RO
ceata
Lapoviţă şi ploi până la Crăciun. Ceaţa a bulversat activitatea pe Aeroportul din Iaşi
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni
Săptămâna începe cu ploi și lapoviță în aproape toată țara. Prognoza meteo până joi
Ploi slabe în unele regiuni, duminică. Zonele în care o să ningă marți
Maxime de până la 11 grade în acest weekend. Vremea se răcește de săptămâna viitoare
Vremea 7 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ploi în weekend
incalzire globala
Motivul pentru care viticultorii britanici nu se tem de încălzirea globală
Vremea 6 decembrie 2018. Zonele în care revine gerul
Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători
Vremea 4 decembrie 2018. Zonele în care va ploua
Vremea se va schimba radical. La ce trebuie să ne așteptăm în zilele următoare