Cod galben de ninsori și viscol în sudul țării. Prognoza meteo până miercuri

×
Codul embed a fost copiat

Județele din sudul țării vor fi afectate de un cod galben de ninsoare și viscol, atenționare valabilă până luni seară, la ora 22:00.

În Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, începând cu seara de duminică.

Luni dimineață, în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 65-75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Ziua de duminică ne aduce vreme mai rece ca şi în general neplăcută. Dimineaţa lapoviţă în vest, seara ninsoare în toată ţara. Maximele: de la minus 2 la 6 grade.

Vedem mai detaliat fiecare zonă a ţării şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Acum este ceață, atmosfera se menţine închisă şi mai târziu, iar precipitaţiile apar diseară şi la noapte. Ninsori în general, dar şi ceva lapoviţă în Dobrogea şi estul Munteniei. Vântul mai are unele răbufniri pe litoral, dar se înteţeşte la noapte, când o să viscolească ninsoarea.

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Vreme urâtă şi mai sus, cod galben de ceaţă pentru Moldova sudică. Pe seară şi la noapte se întorc ninsorile, care vor fi viscolite şi pe aici. Termic nu sunt schimbări deocamdată, însă vântul va spori senzaţia de frig.

Mai sus, în Bucovina şi nordul Moldovei o să apară soarele după ce se împrăştie ceaţa, dar va fi mai frig decât ieri. O zi de iarnă, cu maxime negative. Norii nu prea ajung aici nici la noapte.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă atmosferă cam mohorâtă, un pic de ceaţă şi temperaturi apropiate de cele de ieri. Ninsoarile ajung pe seara, ca şi în restul zonelor.

În vestul ţării aşteptam lapoviţă de-a lungul zilei şi ninsori peste noapte. Maximele coboară uşor faţă de ieri, însă vor ajunge la 6 grade în zona deluroasă.

În Transilvania: vreme închisă, ceata acum, dimineaţa şi temperaturi la fel ca ieri. La noapte va ninge, iar la munte se intensifică vântul.

Oltenia prinde o zi urâtă, cu lapoviţă în mare parte a timpului şi ninsoare la noapte. Temperaturile pierd vreo două grade, nu mai mult.

În sud, rămânem cu vremea mohorâtă, acum e ceaţă, cod galben pe zoan joasă din Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. În Lunca Dunării apare lapoviţă. Precipitaţiile vin diseară, mai mult ninsori, ca şi în restul zonelor.

În Bucureşti, astăzi se păstrează atmosfera închisă, este ceata acum, iar peste zi, nimic special: maximă la valori potrivite momentului, presiunea scade uşor. Pe seară vine lapoviţa, iar la noapte o să ningă şi se porneşte vântul.

La munte, astăzi aşteptam ninsori în Apuseni, Munţii Banatului şi în masivele vestice ale Meridionalilor. Către seară, ninsorile se extind în toate zona de munte, vântul va sufla mai tare în masivele sudice şi va fi frig.

PROGNOZA METEO PENTRU TREI ZILE

Ceața persistentă, cod galben pentru Oltenia până la ora 12:00, se menţine şi în zona joasă din Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. Astăzi domină atmosfera închisă; dimineaţa va fi lapoviţă în vest, mai pe seara, ninsoare în toată ţara.

Maine dimineaţă ninsorile vor continua, pe suprafeţe mari în Dobrogea, local în Muntenia, Moldova şi Transilvania, sporadic în rest. Viscol aşteptam în Dobrogea şi Bărăgan, vânt destul de intens în est şi sud-est. Presiunea atmosferică va creşte şi ajunge la normal, temperaturile scad. Maximele: modeste, cresc foarte puţin faţă de valorile de peste noapte.

Marţi nu prea mai sunt precipitaţii, poate doar să fulguiască sporadic în sud-vest. O să avem soare cu dinţi, temperaturi în scădere şi un vânt destul de neplăcut în est şi sud-est. Noaptea se lasa gerul.

Miercuri dimineaţa gerul persistă în Moldova şi Transilvania; soare şi vreme rece avem şi mai târziu. Doi trei fulgi mai pot veni în sud-vest, dar cam atât.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Temperaturi ridicate în februarie și martie, ploi și frig în aprilie. Prognoza meteo pe 3 luni
Temperaturi ridicate în februarie și martie, ploi și frig în aprilie. Prognoza meteo pe 3 luni

Lunile februarie şi martie vor fi caracterizate de o vreme cu temperaturi mai ridicate în regiunile sudice şi estice şi apropiate de normal în restul teritoriului.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.