Schimbare semnificativă a vremii. Zonele în care vor fi ploi și grindină

26-05-2020 08:36


Prognoza meteo 26 mai 2020. Marți, aversele apar peste tot și, local, se pot aduna 30 de l/mp. Maximele termice, cam de luna aprilie, vor fi de la 15 la 21 de grade.

 

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan deschidem umbrelele marți. Aversele apar în mai multe reprize și vor fi destul de consistente. Termic nu prea sunt modificări.

Vreme instabilă găsim și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Ploile apar temporar și pe aici, iar maximele se opresc pe la 20...21 de grade. 

Și în nordul Moldovei și în Bucovina o să plouă marți. Aversele vin cu vijelii și grindină și se pot acumula cantități mari de apă.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș ploile continuă, vedem și soarele din când în când, iar aversele vor fi abundente: se pot strânge chiar și 30 de l/mp. Pe crestele Carpaților revine lapovița. 

În vestul țării
zărim și soarele între două averse, dar instabilitatea persistă, iar temperaturile rămân sub nivelul perioadei.

Și în Transilvania va fi vreme schimbătoare, cu temperaturi modeste, ploi temporare, vijelii și grindină.

O să plouă și în Oltenia, se mai răcorește un pic și se pot aduna cantități importante de apă în urma averselor. Nu scăpăm nici de grindină.

Vreme destul de instabilă avem și în sudul țării. Ploile vin mai ales după prânz, dar norii apar mai devreme și maximele se mențin sub 20 de grade.

București
 

Și în București o să mai plouă. Marți prindem vreme schimbătoare, un pic de soare în prima parte a zilei și averse după prânz și pe seară. Vor fi agresive, seria de fenomen e de instabilitate.

La munte
 

La munte găsim vreme rece pentru această dată și ploi frecvente. Marți, ploile vor fi serioase, pot lăsa chiar și 20...30 l/mp și nu lipsesc vijeliile sau grindina.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București
 

Miercuri va ploua temporar pe parcursul zilei și mai așteptăm vijelii sau chiar grindină.

Instabilitate avem și joi, va fi tot răcoare,dar ploile vin mai ales în a două parte a zilei.

Vineri va fi exact la fel. O să plouă după prânz, vor fi averse, tunete, fulgere și răbufniri ale vântului. Temperaturile ajung pe la 22 de grade, cam la nivelul celor de luni.

La munte
 

Miercuri o să plouă torențial, în mai multe reprize și se strâng din nou 30 l/mp. 

Exact la fel va fi și joi. O să avem vreme rece pentru finalul lunii mai și mai multe perioade cu ploi torențiale, grindină și intensificări de vânt. După prânz va fi mai rău.

Vineri rămânem cu atmosfera răcoroasă și instabilă. Mai apar vijelii și averse și se pot adună cantități mari de apă.

VIDEO PROTVPLUS.RO