Vremea azi, 24 mai. Se răcește simțitor. Unde va ploua cel mai mult

24-05-2020 09:10


Duminică, va fi destul de multă instabilitate. Prin nord, centru și sud-vest se răcește simțitor, vântul prinde putere în multe zone și va ploua destul de mult.

Maximele vor fi de la 12 grade, în nordul Transilvaniei, la 25 de grade, în estul Munteniei. Sunt valori cam de jumătatea lunii aprilie

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan, începem ziua cu soare și atmosferă răcoroasă, dar în câteva ore apar norii, iar după prânz o să plouă. Și la noapte mai vin câțiva stropi, iar temperaturile sunt în ușoară creștere față de ieri.

Vreme puțin mai caldă prindem și în Moldova sudică și prin nordul Munteniei. Până la amiază va fi timp frumos, dar mai tărziu apar norii de ploaie. Noaptea va fi una destul de agreabilă.

Mai sus, în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se face mai frig și o să plouă destul de mult astăzi. Peste noapte se înseninează și se mai încălzește un pic. Vor fi 8...9 grade în zonă.

Situația este și mai neplăcută în Transilvania nordică și în Maramureș. Instabilitatea creste, norii vor persista și o să plouă în multe reprize și destul de serios. Temperaturile pierd chiar și cinci, șase grade.

Vreme cam mohorâtă găsim și în vestul țării. Va ploua în multe reprize și aici, vor fi condiții de grindină și se pot aduna 20 de litri de apă pe metru pătrat. Ieri, au fost 24...25 de grade, azi cel mult 19 grade. Răcoare va fi și peste noapte.

Și în Transilvania vor fi ploi consistente. Se răcește față de ieri, se întețește și vântul, iar rafalele ating 50...60 km/h. La munte, pe creste, revine lapovița. Vestea bună e că scăpăm de bruma din depresiuni: vor fi plus 2 grade la noapte.

Scad temperaturile și în Oltenia. O să plouă și pe aici, vântul va sufla cu putere și se ating cu greu 18 grade.
Am ajuns în sud, pe unde se anunță vreme bună, dimineață.

Ploile apar după prânz și spre seară, dar până atunci se întețește și vântul, iar temperaturile ating chiar și 24 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

 

În București, se anunță ploi și vreme răcoroasă. Acum, sunt 9...10 grade, iar la amiază se ating în jur de 20 de grade. După prânz cresc condițiile de averse, iar mai tărziu se întețește și vântul. Nivelul presiunii atmosferice rămâne ridicat.

Vremea la munte

 

Și la munte se mai răcește față de ieri, iar dimineața și noaptea va fi chiar foarte frig. Acum sunt doar 3 grade la Predeal. Ploile apar pe parcursul zilei, vor fi destul de consistente și se pot strânge 20 l/mp. La mare altitudine revine, trecător, lapovița, iar vântul poate atinge viteze de 80...90 km/h.

Vremea în următoarele zile

 

Temperaturi modeste și instabilitate o să avem și mâine. Ploi torențiale, în averse, vin în vest, nord-vest și centru, dar și la deal și la munte. Prin sud și est, va ploua trecător, dar la munte mai sunt posibile ceva ninsori și lapoviță.

Marți se face și mai frig: o să avem cel mult 20 de grade. Acestea sunt temperaturi de aprilie. Instabilitatea persistă, iar ploile vin, în general, după prânz și cam peste tot. În Bărăgan și Dobrogea așteptăm și ceva vijelii, iar la munte, pe creste, ninsori cu lapoviță.

Miercuri percepem o ușoară încălzire, dar temperaturile rămân modeste. Mai vin ceva ploi, local torențiale, mai cu seama în sud-vest, centru și nord, iar spre seară și în sud-est nu ne ocolesc nici vijeliile și grinduna.

În București, mâine, o să plouă în mai multe reprize după prânz, iar temperaturile vor rămâne cam la fel ca astăzi. Scade, însă, presiunea atmosferica.

Și marți avem instabilitate și vreme răcoroasă. Aversele pot fi torențiale, aduc grindină, descărcări electrice și chiar vijelii.

Cam aceleași condiții o să avem și miercuri: mulți nori, averse după prânz și temperaturi modeste.

VIDEO PROTVPLUS.RO