Temperaturile scad şi cu 10 grade în primele zile din iulie. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

vremea

Perioada prelungită de caniculă va fi întreruptă de câteva zile mai răcoroase în primele zile ale lunii iulie, la nivelul întregii ţări, în timp ce probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va apărea după data de 10 iulie.

Vremea în Banat 

În Banat, media temperaturilor maxime va fi în scădere în primele zile ale lunii iulie, de la 35 de grade până la 26 - 27 de grade. Apoi, acestea vor creşte treptat, astfel încât, din 7 iulie până spre finalul intervalului, vor fi maxime termice, în medie, de 33 - 35 de grade.

Media minimelor termice va oscila între 14 şi 20 de grade, cu valorile mai scăzute la finalul primei săptămâni din interval. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică în primele patru zile din luna iulie, urmând ca, până la finalul intervalului de prognoză, probabilitatea de apariţie a acestora să fie în scădere.

Vremea în Crișana

În Crişana, în primele zile din luna iulie, valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel încât media maximelor termice va scădea de la 34 de grade, spre 23 - 24 de grade. Începând din 4 iulie, regimul termic va fi în creştere treptată, iar temperaturile vor ajunge până în jurul a 32 - 33 de grade, valori care se vor menţine până la finalul celei de-a doua săptămâni.

Citește și
ploaie
Vremea rea face prăpăd în Europa. Poliția a anunțat câte victime au fost înregistrate în Germania, Franța, Italia și Elveția

În ceea ce priveşte media minimelor termice, aceasta va oscila între 13 şi 18 de grade, cu valorile mai scăzute la mijlocul primei săptămâni din interval.

Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică se vor înregistra în primele zile ale lunii iulie, iar până la finalul intervalului de prognoză probabilitatea de apariţie a acestora să fie în scădere.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, în primele zile ale lunii iulie, media maximelor termice va fi în scădere semnificativă, de la 34 de grade până spre 23 - 24 de grade, dar va creşte treptat începând din 4 iulie.

Astfel, până la finalul intervalului, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 30 - 31 de grade. Media temperaturilor minime se va situa, în general, între 13 şi 16 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în primele zile din interval, iar până la finalul acestuia condiţiile pentru averse şi descărcări electrice vor fi reduse.

Vemea în Maramureș

În Maramureş, şa începutul lunii iulie, vremea se va răcori simţitor, iar temperaturile maxime vor fi, în medie, de la 32 de grade, în scădere spre 21 - 22 de grade. Din 4 iulie se va resimţi o nouă încălzire, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de 31 de grade.

Media minimelor termice se va situa, în general, între 13 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori până la finalul primei săptămâni din interval. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în primele zile din interval, urmând ca, până la finalul acestuia, probabilitate de apariţie a averselor să fie redusă.

Vremea în Moldova

În Moldova, până la jumătatea primei săptămâni de prognoză, vremea se va răci, apoi va intra într-un nou proces de încălzire pentru câteva zile, iar în a doua săptămână de anticipaţie, regimul termic să nu mai varieze semnificativ. Media regională a temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 35 - 36 de grade, până spre 24 - 26 de grade, în data de 3 iulie, şi va creşte spre 32 de grade în jurul datei de 8 iulie.

Până la sfârşitul intervalului de prognoză, maxima va oscila uşor în jurul acestei valori. Pe parcursul nopţilor, media valorilor termice va fi în scădere de la 18 - 19 grade, la începutul intervalului, până spre 14 - 15 grade, în data de 4 iulie, iar în cea de-a două săptămână se va situa în jurul valorii de 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în intervalul 2-5 iulie şi după data de 10 iulie.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, după o uşoară scădere de temperatură în primele zile din interval, tendinţa vremii va fi de încălzire treptată până la finalul primei săptămâni de prognoză, urmând ca în a doua săptămână de anticipaţie valorile termice să oscileze uşor de la o zi la alta.

Astfel, temperaturile maxime, mediate regional, vor scădea de la 32 - 33 de grade, la începutul intervalului, până spre 30 de grade, pe 4 iulie, după care vor creşte spre 33 - 34 de grade şi se vor menţine în jurul acestor valori pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Media temperaturilor minime, cu mici oscilaţii de la o noapte la alta, va fi de 19 - 21 de grade. Fenomene specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile mai ales în intervalul 3-6 iulie, precum şi după data de 10 iulie.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, vremea se va răci până la jumătatea primei săptămâni de prognoză, apoi se va încălzi din nou pentru câteva zile, urmând ca în a doua săptămână de anticipaţie regimul termic să înregistreze variaţii importante.

În aceste context, media regională a temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 36 - 38 de grade, până spre 28 de grade, în data de 3 iulie, însă va creşte spre 35 de grade în jurul datei de 8 iulie, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză va oscila uşor în jurul acestei valori.

Pe parcursul nopţilor, media valorilor termice va fi în scădere de la 18 - 19 grade, la începutul intervalului, până spre 16 grade, în data de 4 iulie, iar în cea de-a două săptămână se va situa în jurul valorii de 18 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare în intervalul 2-5 iulie şi după data de 10 iulie.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, vremea se răceşte în primele zile din interval, dar ulterior va intra într-un nou proces de încălzire pentru câteva zile. În a doua săptămână de prognoză, regimul termic nu va mai varia semnificativ. Media regională a temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 36 de grade, până spre 26 de grade, în data de 3 iulie, urmând să crească spre 34 - 35 de grade în jurul datei de 8 iulie.

Până la sfârşitul intervalului de prognoză temperaturile vor oscila uşor, în jurul acestor valori. Pe parcursul nopţilor, media valorilor termice, va fi în scădere de la 18 - 19 grade, la începutul intervalului, până spre 15 grade, în data de 4 iulie, iar în cea de-a două săptămână se va situa în jurul valorii de 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în intervalul 2-5 iulie, dar şi după 10 iulie.

Vremea la munte

La munte, în primele zile din interval, vremea se va răci, apoi va intra într-un nou proces de încălzire pentru câteva zile, urmând ca în a doua săptămână de anticipaţie regimul termic să nu mai aibă variaţii importante. Media temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 22 - 24 de grade, până spre 14 - 15 grade, în data de 3 iulie, urmând să crească spre 22 de grade în jurul datei de 8 iulie, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză să oscileze uşor în jurul acestei valori.

Pe parcursul nopţilor, media valorilor termice, va fi în scădere de la 13 - 14 grade, la începutul intervalului, până spre 8 - 9 grade, în data de 4 iulie, după care va creşte spre 13 grade, în data de 8 iulie şi ulterior se va menţine în jurul acestei valori. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi mai ridicate în intervalul 2-5 iulie şi după data de 10 iulie.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Vremea azi, 1 iulie. Zăpușeală și arșiță în toată țara. Temperaturile urcă până la 38 de grade
Vremea azi, 1 iulie. Zăpușeală și arșiță în toată țara. Temperaturile urcă până la 38 de grade

Ziua de luni ne aduce vreme exagerat de caldă, multă zăpușeală și caniculă în majoritatea zonelor. Maximele pornesc de la 30 de grade pe litoral și ajung la 38 de grade în sudul și în estul României. 

Vremea rea face prăpăd în Europa. Poliția a anunțat câte victime au fost înregistrate în Germania, Franța, Italia și Elveția
Vremea rea face prăpăd în Europa. Poliția a anunțat câte victime au fost înregistrate în Germania, Franța, Italia și Elveția

Furtunile violente şi ploile torenţiale care s-au abătut sâmbătă asupra Elveţiei, Franţei, Germaniei şi Italiei s-au soldat cu cel puţin 7 morţi, conform primului bilanţ dat publicităţii duminică de autorităţile locale, transmite AFP.

Vremea azi, 30 iunie. Temperaturi extreme în România. Județele vizate de cod roșu de caniculă
Vremea azi, 30 iunie. Temperaturi extreme în România. Județele vizate de cod roșu de caniculă

Astăzi se încălzește și mai tare. Canicula se extinde în sud, în vest și în ținuturile estice, iar disconfortul termic crește după prânz.

Recomandări
Consultări politice la Cotroceni. AUR refuză să participe: ”Iohannis, pleacă!”. USR intră la discuții separat de PSD și PNL
Consultări politice la Cotroceni. AUR refuză să participe: ”Iohannis, pleacă!”. USR intră la discuții separat de PSD și PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a început, la Palatul Cotroceni, consultările cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.  

VIDEO. Tragedie în Brazilia. Cel mai grav accident rutier din ultimii 17 ani: 38 de oameni aflați într-un autocar au murit
VIDEO. Tragedie în Brazilia. Cel mai grav accident rutier din ultimii 17 ani: 38 de oameni aflați într-un autocar au murit

Un accident de autocar urmat de un incendiu s-a soldat cu cel puţin 38 de morţi, sâmbătă, în statul brazilian Minas Gerais (sud-est), a anunţat poliţia, citată de AFP, potrivit News.ro.

Mass-media susține că aproape 85.000 de soldați ai Rusiei au fost uciși în războiul din Ucraina, până acum
Mass-media susține că aproape 85.000 de soldați ai Rusiei au fost uciși în războiul din Ucraina, până acum

Jurnaliștii au identificat numele a 84.761 de soldați ruși care au murit - până acum - în timpul invadării Ucrainei, se arată într-o investigație comună realizată de BBC Rusia și Mediazona, potrivit Kyiv Independent