Prognoză ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni


Ultimul update: Luni 15 Iulie 2019 15:14
Data publicarii: Luni 15 Iulie 2019 15:06
Categorie: Vremea
Vremea Romana

Vremea va fi oscilantă, în următoarele două săptămâni (15 - 28 iulie), potrivit prognozei publicate de Administrația Națională de Meteorologie. 

BANAT

Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână de prognoză, astfel încât maximele vor porni de la medii de 24 de grade şi vor ajunge, în week-end, la 33 de grade. În intervalul următor nu vor fi variaţii semnificative, vremea se va menţine călduroasă, cu maxime ce se vor situa, în medie, între 30 şi 32 de grade.

Minimele vor urma aproape acelaşi traseu, vor creşte până în data de 23 iulie la valori de 17 - 18 grade, apoi nu vor mai avea diferenţe majore. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată după data de 24 iulie.

CRIȘANA

Vremea va fi răcoroasă în primele zile din interval, cu medii ale temperaturilor maxime între 24 şi 28 de grade. În week-end acestea vor marca o creştere, astfel că vor atinge 30 - 32 de grade, caracterizând o vreme călduroasă şi se vor menţine în jurul acestor valori până la sfârşitul intervalului.

Minimele vor avea valori în medie de 11 - 12 grade până în data de 20 iulie, apoi vor creşte spre 16 - 17 grade şi nu vor mai varia semnificativ. Temporar, vor fi manifestări ale instabilităţii atmosferice, mai frecvente şi pe arii mai extinse în intervalul 23 - 28 iulie.

TRANSILVANIA

Valorile termice vor creşte de la o zi la alta până în data de 22 iulie, cu medii ale maximelor ce vor porni de la 20 - 21 de grade şi vor urca spre 29 - 30 de grade, iar în a doua săptămână se vor păstra, în general, în jurul aceloraşi valori.

Nopţile vor fi reci în prima săptămână, cu minime termice, în medie, între 10 şi 12 grade, după care vor marca o creştere la valori de 14 - 16 grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala aproape în fiecare după-amiază, dar cu precădere în intervalul 23 - 28 iulie.

MARAMUREȘ

Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână de prognoză, astfel că mediile temperaturilor maxime vor porni de la 22 de grade şi vor ajunge la 31 de grade, iar ale minimelor vor creşte de la 10 - 12 grade până spre 14 - 16 grade.

În intervalul 22 - 28 iulie nu vor mai fi schimbări majore sub aspect termic, ci doar o scădere uşoară la final. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice, cu o probabilitate mai mare în 15, 16 iulie şi, din nou, în intervalul 22 - 28 iulie.

MOLDOVA

Vremea, răcoroasă în primele zile, cu media maximelor între 21 şi 28 de grade şi a minimelor între 11 şi 14 grade, se va încălzi treptat, astfel încât în week-end se vor atinge în medie 28 - 31 de grade, ziua, şi 15 - 17 grade, noaptea.

A doua săptămână de prognoză nu va aduce schimbări semnificative sub acest aspect, iar maximele vor fi în medie de 29 - 30 de grade, în timp ce minimele ajung la 16 - 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în 15 şi 16 iulie, dar şi în intervalul 23 - 28 iulie.

DOBROGEA

Vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ în intervalul 15 - 24 iulie. Valorile termice vor debuta cu maxime, în medie, de 24 - 25 de grade şi vor ajunge la 30 - 31 de grade.

Temperaturile minime vor creşte de la 16 până la 20 de grade, iar în intervalul 25 - 28 iulie vor avea doar variaţii uşoare în jurul aceloraşi valori. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi relativ scăzută, cele mai expuse zile fiind în intervalele 14 - 17 iulie şi 24 - 28 iulie.

MUNTENIA

Valorile termice vor marca o creştere semnificativă în prima săptămână de prognoză, astfel încât mediile maximelor vor urca de la 24 de grade până în jurul a 33 de grade, iar minimele de la 14 grade până spre 18 grade.

A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de o vreme în general călduroasă. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi relativ ridicata în 15, 16 iulie şi, din nou, în intervalul 24 - 28 iulie.

OLTENIA

Vremea va intra într-un proces de încălzire în prima parte a intervalului de prognoză, iar din 20 iulie va deveni călduroasă. În aceste condiţii, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 26 şi 34 de grade, cu cele mai coborâte valori în 15 şi 16 iulie, iar cele ale minimelor vor fi în creştere de la 14 spre 18 grade.

Vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, pe arii mai extinse în 15 iulie şi pe arii restrânse în restul timpului, cu o probabilitate mai mare de apariţie în intervalul 24 - 28 iulie.

LA MUNTE

În prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi treptat. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 12 - 14 grade în primele zile şi vor ajunge la 19 - 20 de grade în week-end, în timp ce minimele vor urca de la 6 la 12 grade.

În a doua săptămână se va răci uşor, dar valorile termice se vor menţine în jurul celor caracteristice perioadei. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare după-amiază, dar pe arii mai extinse în zilele de 15 şi 16 iulie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

14 județe, sub cod galben de inundații. Până când va fi în vigoare alerta
14 județe, sub cod galben de inundații. Până când va fi în vigoare alerta
Vremea 15 iulie 2019. Regiunile în care sunt temperaturi de primăvară
Vremea 15 iulie 2019. Regiunile în care sunt temperaturi de primăvară
Fenomene extreme în jumătate din ţară. Tulcea, inundată după o ploaie de 20 de minute
Fenomene extreme în jumătate din ţară. Tulcea, inundată după o ploaie de 20 de minute
Vremea 15 iulie 2019. Regiunile în care sunt temperaturi de primăvară
Vremea 15 iulie 2019. Regiunile în care sunt temperaturi de primăvară
Fenomene extreme în jumătate din ţară. Tulcea, inundată după o ploaie de 20 de minute
Fenomene extreme în jumătate din ţară. Tulcea, inundată după o ploaie de 20 de minute
Cod galben de furtună în Bucureşti și Ilfov. Anunțul făcut de ANM
Cod galben de furtună în Bucureşti și Ilfov. Anunțul făcut de ANM
VIDEO PROTVPLUS.RO
canicula, caldura
ANM avertizează că nopțile în România vor deveni ”tropicale”. Care e perioada vizată
Urmează încă patru zile de caniculă. Temperaturile ajung până la 34 de grade la umbră
Cod portocaliu de averse torențiale, descărcări electrice și grindină. Zonele vizate
Temperaturi ridicate și disconfort termic. Când vom scăpa de vremea caniculară
Un nou val de caniculă lovește România. Temperaturile au ajuns la 37 de grade la umbră
ANM a emis o informare de disconfort termic accentuat pentru următoarele zile
canicula
Caniculă şi un aer greu de respirat în vest. Cum va fi vremea în restul țării
Temperaturi la pragul caniculei în Vest. Atmosfera devine înăbușitoare de miercuri
Vremea va fi călduroasă. Ce temperaturi anunță meteorologii
Temperaturile continuă să crească. De săptămâna viitoare se instalează canicula
Vânt și posibile averse în unele regiuni, sâmbătă. Prognoza pentru următoarele zile
Vremea se răceşte considerabil şi se adună nori de ploaie. Cum va fi în weekend