Vremea 15 iulie 2019. Regiunile în care sunt temperaturi de primăvară


Ultimul update: Luni 15 Iulie 2019 09:54
Data publicarii: Luni 15 Iulie 2019 08:01
Categorie: Vremea

Luni avem tot vreme răcoroasă, iar în est, sud, centru şi la munte vin ploi zgomotoase, destul de consistente şi se mai pot strânge 30 - 40 de litri de apă pe metru pătrat.

În schimb, în ţinuturile vestice se anunţă o zi mai plăcută, iar maximele se opresc la 28 de grade în vestul Olteniei.

Cum arată vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă cam instabilă. O să plouă din când în când, apar fenomene electrice, se înteţeşte şi vântul, iar temperaturile rămân modeste pentru acest moment al anului.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vor fi mai multe periode cu averse zdravene, s-ar putea să cadă grindină, iar maximele se vor opri pe la 24 - 25 grade, valori potrivite pentru luna mai.

Instabilitatea persistă şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. loile apar frecvent şi pot aduce cantităţi mari de apă, într-un timp foarte scurt. Se menţin condiţiile de grindină şi se face mai răcoare decât duminică. Pe la amiază se vor înregistra cel mult 22 de grade.

O să plouă şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Vor fi tot averse, însoţite de tunete, fulgere şi vânt intens. Temperaturile se menţin la valori scăzute pentru mijlocul lunii iulie.

În ţinuturile vestice prindem vreme mai bună, soare şi foarte puţine ploi. Se încălzeşte faţă de ziua trecută, dar tot va fi mai răcoare decât în mod obişnuit.

În zona Transilvaniei vin alte serii de averse şi se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă. Vor fi şi descărcări electrice, intenificări de vânt şi căderi de grindină şi vom avea maxime de la 18 grade în depresiuni, la cel mult 22 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia găsim vreme schimbătoare, cu înnorări şi scurte reprize de ploaie. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri, dar încă avem valori sub normalul perioadei.

În ţinuturile sudice, se anunţă vreme răcoroasă şi perioade cu ploi şi multă instabilitate. Maximele se opresc pe la 25 - 26 de grade.

BUCUREȘTI

În Bucureştiul, atmosfera va fi instabilă. O să plouă din când în când, vor fi şi descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Maxima se va opri pe la 24 de grade, o valoare de lună mai.

Și marți avem o zi răcoroasă pentru această perioadă, cu 15 grade dimineaţa şi 25 - 26 de grade pe la prânz. Mai apar câţiva nori, poate şi câţiva stropi de ploaie, dar în ansamblu va fi timp frumos.

Miercuri se încălzeşte; domină atmosferă cu soare, însă pe la amiază s-ar putea să picure trecător. Joi se face puţin mai cald. O să avem soare, vreme frumoasă şi o maximă în jur de 29 de grade.

LA MUNTE

Ajungem în zona de munte, unde instabilitatea persista. Vin alte serii de averse, cu tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt. Va cădea şi grindină, iar cantităţile de apă pot ajunge la 40 L/mp.

Marți, vremea se mai îmbunează, dar nu scăpăm de ploi. Acestea devin local şi apar îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în Orientali, iar în Munţii Bantului vântul devine mai insistent. Miercuri prindem vreme destul de plăcută, soare şi câteva averse după-amiază în masivele estice. Temperaturile încep să crească uşor.

Joi se mai încălzeşte puţin. Vremea frumoasă cuprinde aproape toată zona montană, dar e posibil să mai apară şi o ploaie de scurtă durată.

LA MARE

La mare, găsim vreme cam instabilă, mai multe reprize de ploaie, fenomene electrice şi intensificări de vânt. Temperaturile rămân modeste: vor fi cel mult 24 - 25 de grade pe plajă şi în jur de 21 - 22 de grade în apa mării. Şi marți va fi răcoare; mai apar ceva înnorări şi averse trecătoare, dar se arata şi soarele din când în când.

Ziua de miercuri ne-aduce vreme bună; e puţin probabil să plouă şi se încălzeşte uşor. Iar joi temperaturile continuă să crească şi o să avem soare, atmosferă plăcută şi până la 27 de grade prin staţiuni.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Cod galben de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
Cod galben de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
Alertă de vreme severă! Cod galben de ploi torenţiale în 22 de județe
Alertă de vreme severă! Cod galben de ploi torenţiale în 22 de județe
Vreme rece şi multă instabilitate în toată ţara. Ce ne aduce începutul de săptămână
Vreme rece şi multă instabilitate în toată ţara. Ce ne aduce începutul de săptămână
VIDEO PROTVPLUS.RO
Vreme rea la mare
Vremea va fi călduroasă. Ce temperaturi anunță meteorologii
Temperaturile continuă să crească. De săptămâna viitoare se instalează canicula
Vânt și posibile averse în unele regiuni, sâmbătă. Prognoza pentru următoarele zile
Vremea se răceşte considerabil şi se adună nori de ploaie. Cum va fi în weekend
Vremea de Sfântă Mărie. Regiunile în care temperaturile scad
Prognoza specială ANM pentru București. Când se schimbă vremea
Cod galben de ploi şi vijelii în mare parte a ţării, până sâmbătă seara
ANM: Ploi torențiale, grindină și vijelii, până vineri dimineață. Regiunile vizate
Vremea 14 august 2019. Vin vijelii, ploi torenţiale şi grindină în aproape toată ţara
Cod galben de caniculă în aproape toată țara. Temperaturile vor atinge 37 de grade
Vremea 13 august 2019. Disconfort termic și temperaturi de până la 38 de grade
Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile scad cu 10 grade Celsius
România, afectată de valul de caniculă venit din Africa. Ce temperaturi vor fi în țară