Primele temperaturi negative din această toamnă. Unde s-au înregistrat -2 grade

19-09-2020 07:53


Frig

Temperaturile au scăzut sub pragul înghețului sâmbătă dimineața. La ora 7, la Mircurea Ciuc s-au înregistrat minus doua grade, iar în Vârful Ceahlău Toaca minus un grad, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Meteorologii au anunțat că vremea se va răci semnificativ în toată țara în acest final de săptămână.

Vezi AICI cum va fi vremea sâmbătă, 19 septembrie, în fiecare regiune a țării.

Meteorogul de serviciu de la Centrul Meteorologi Regional Sibiu, Cristina Blaga, a declarat pentru Agerpres că scăderea de temperatură s-a produs pe un fond de cer degajat, cu presiune ridicată şi în urma pătrunderii de aer rece din sector nordic.

Sursa citată a mai precizat că temperaturi negative s-au mai înregistrat şi în alte localităţi din Harghita, respectiv minus 1 grad Celsius la Topliţa şi minus 0,6 grade Celsius la Joseni.

La toate staţiile meteo unde temperaturile au fost negative s-a înregistrat şi brumă.

Meteorologul Cristina Blaga a mai precizat că minima înregistrată la Miercurea Ciuc este mai scăzută decât normalul perioadei, dar au mai fost ani când, în aceeaşi zi, mercurul termometrelor a înregistrat valori chiar şi de minus 5 grade Celsius.

Sâmbătă avem o dimineaţă răcoroasă, cu ceva înnorări prin sud şi sud-vest. Amiază ne-aduce timp frumos, un vânt mai insistent în ţinuturile sudice şi temperaturi în limitele normale: de la 19 grade în depresiuni şi pe litoral, până la 25 de grade în sud-vestul ţării.

Prognoza pentru zilele următoare

 

Duminică ne-aşteaptă o zi însorită, cu temperaturi în uşoară creştere. Doar vântul sufla mai tare în sudul Banatului, iar dimineaţa apar ceva înnorări în sud-estul extrem.

Luni se mai încălzeşte puţin şi o să avem vreme caldă pentru această perioadă, cer mai mult senin şi un vânt mai intens în sudul Banatului şi pe la munte.

Şi marţi prindem o zi foarte plăcută, cu soare şi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. Maximele se apropie de 30 de grade; vântul mai are unele intensificări în zonele montane, iar noapte, în sud-estul ţării apare ceaţă.

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO