Vremea azi, 18 septembrie. Toamnă însorită, dar cu vânt puternic în toată țara

18-09-2020 08:21


Astăzi se răcește mai ales în est și în nord-est, iar ploile vin pe spații restrânse, în centru și la munte. Vântul va prinde putere în estul, sud-estul și sudul țării, iar izolat se pot atinge 70 km/h, la malul mării.

 

Maximele termice se vor situa între 18 grade în Bucovina și 29 de grade în Oltenia.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Aici vântul rămâne destul de intens, se ating viteze de 65 km/h iar pe litoral izolat vor fi 70 km/h.

Atmosfera va fi însorită, iar temperaturile scad cu 4-5 grade față de ziua trecută.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul va fi mai mult senin, termometrele pierd astăzi vreo 5-6 grade, iar vântul va sufla tare și se pot înregistra viteze de 55-65 km/h.

În nordul Moldovei și în Bucovina se răcește chiar și cu 10 grade față de ziua trecută, soarele se arată peste tot și vântul avea unele porniri și pe aici.

Vreme plăcută și temperaturi în scădere se anunță și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Cerul va fi mai mult senin, iar maximele se opresc pe la 23 de grade Celsius.

În ținuturile vestice, se răcește cu 6-7 grade față de ieri, atmosfera va fi însorită și vântul va avea unele porniri pe parcursul zilei.

În Transilvania este răcoare acum dimineața, mai ales în depresiuni. Peste zi se anunță vreme bună în ansamblu, norii apar trecător și izolat s-ar putea să picure puțin.

Maximele termice scad și vor fi cel mult 24 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, urmeaza o zi plăcută cu mult soare și doar în zonele de munte e posibil să cadă 2-3 stropi de ploaie.

Temperaturile urcă până la 29 de grade Celsius și vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În ținuturile sudice găsim vreme frumoasă și temperaturi în scădere, iar vântul va sufla tare mai ales în estul Munteniei.

Maximele scad ușor și la amiază vor fi 27 de grade în Lunca Dunării.

 

Vremea în țară

 

Sâmbătă avem vreme frumoasă și temperaturi potrivite momentului. Dimineața apar ceva înnorări prin sud-vest, apoi cerul se degajează și vântul mai are unele porniri în ținuturile sudice.

Duminică atmosfera va fi plăcută și doar prin sud-estul extrem mai sunt câțiva nori. Se încălzește ușor și vântul se întețește în sudul Banatului.

Luni va predomina vremea frumoasă și se face cald pentru această perioadă a anului. Apar câțiva nori prin sud-est, dar în rest cerul va fi curat.

 

Vremea în București

 

În București, temperaturile scad astăzi și la amiază vor fi cel mult 26 de grade. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei cu viteze de până la 50 km/h, dar spre seară va slăbi în intensitate.

Sâmbătă atmosfera va fi însorită și vântul mai are unele intensificări, iar temperatura aerului se va menține pe la 25 de grade.

Duminică se anunță o zi frumoasă, cu cer variabil și un vânt mai activ.

Începutul săptămânii viitoare ne-aduce soare și atmosfera plăcută. Se încălzește ușor și maxima va ajunge pe la 26 de grade.

 

Vremea la munte

 

La munte, se răcește mai ales în masivele nordice. Vremea va fi schimbătoare și o să plouă sporadic în Carpații Meridionali.

Vântul se întețește la altitudini mari iar în depresiunile Carpaților Orientali poate să apară bruma.

Sâmbătă vremea se îmbunează, scăpăm de ploi iar vântul va fi mai intens în masivele sud-vestice.

Și duminică avem o zi plăcută cu mult soare, vântul se va înteți în Munții Banatului și se încălzește ușor.

Luni se anunță cer curat și un vânt mai insistent în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, se încălzește ușor, iar pe văi și în depresiuni e posibil să apară ceață.

 

Vremea la mare

 

Se răcește și în zona litoralului, cerul va fi mai mult senin și vântul va avea intensificări. Pe plajă dar și în apa mării vor fi temperaturi de cel mult 23 de grade Celsius.

Sâmbătă norii se risipesc, dar se face mai răcoare și vântul continuă să agite atmosfera.

Duminică așteptăm vreme frumoasă și se încălzește ușor. Cerul va fi curat, iar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei.

Luni, în orele dimineții e posibil să fie puțină ceață, însă peste zi avem soare și atmosferă plăcută. Temperaturile cresc ușor și vor fi 24 de grade în aer și 23 de grade în apa mării.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO