Prapadul lasat in urma de inundatii in mai multe judete si Capitala. "A mai fost apa, dar ca asta nu a fost"
A plouat cu necazuri pentru aproximativ 500 de oameni din satul Plesi, judetul Buzau, care au ramas miercuri seara izolati, dupa ce un pod a fost luat de apele umflate ale raului Ramnicu Sarat.
Intre timp, codul portocaliu de inundatii pe acest rau a fost prelungit pana joi dimineata, la ora 8. Problemele au curs in multe zone din Moldova, dar si in Muntenia si Transilvania.
Vrancea
In judetul Vrancea 10 localitati, dar si municipiile Focsani si Adjud au fost afectate de inundatii. Au cazut chiar si 40 de litri pe metru patrat. Casa acestei femei a fost inundata toata, iar din cauza umezelii peretii au inceput sa cada.
Batrana: "Aici se darma soba, uitati! A mai fost apa, dar ca asta nu a fost. Toate plutesc."
Gospodariile oamenilor din localitatea Bordeasca Veche s-au umplut de apa in mai putin de o jumatate de ora. Totul este acum un lac enorm, iar apa a intrat in mai multe locuinte. Grav este ca a inceput din nou sa ploua, iar oamenii se tem ca nivelul apei va continua sa creasca.
Femeie: "Aici nu mai e de locuit. Nu, nu, nu, a plouat zi si noapte incontinuu, vad ca acum iar incepe sa ploua."
Neputinciosi in fata apelor, multi sateni si-au parasit locuintele, iar patru au fost evacuati de autoritati. Curtea este complet inundata, iar acum apa ameninta sa intre si in casa. Ca sa se apere impotriva apelor, oamenii au adus aici saci de nisip pe care i-au asezat la intrarea in casa.
Dezastru este si in localitatea Sihlea - greu incercata de inundatii si acum doua luni. Zeci de gospodarii au fost inundate.
Femeie: "Pana la casa acolo sus a fost, a intrat in casa. Distrugeri mari si randul trecut si acum."
Bacau
De teama codului portocaliu de ploi din judet, primarul Bacaului a suspendat cursurile din scoli si gradinite.
Bucuresti
Ploaia din ultimele zile a adus cu ea o multime de probleme si in Bucuresti. Locuitorii unui bloc din sectorul trei s-au trezit cu apa in case, intrata prin mansarda imobilului, distrusa de un incendiu.
Barbat cu copil in brate: "De cand a luat foc mansarda asa e. Apa peste tot. Uitati acolo, s-au udat si pernele din pat."
Femeie invarsta, plangand: "De doua nopti, nedormita, nemancata, stau sa dau la apa, femeie la 60 de ani... nu mai pot."
Acoperisul nu a fost reparat de asigurator si nici de primarie. Edilul a oferit case celor care locuiau in mansarda, insa cei de la etajele inferioare au ramas in imobil si se lupta cu apa.
Si locuitorii unui complex din Popesti Leordeni au vazut cum apa urca spre locuintele lor. De cand au venit ploile, canalizarea pare inexistenta.
Filmare amator 19 septembrie, mergand prin apa: "Bine v-am gasit! Popesti 2016!"
Locatar: "De azi (n.r. – miercuri), de dimineata, cred ca doar la mine pe strada au fost 20 de vidanje. E o canalizare pe patru roti la noi in Popesti."
Probleme sunt si in Orasul Pantelimon, unde canalizarea a fost construita in asa fel incat apa se scurge in strada. Refuleaza dintr-un canal si se scurge in altul, care abia face fata. La nivelul intregii tari, 4.000 de militari sunt pregatiti sa ajute, in situatii de urgenta.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, Bacau, inundatii, militari, vrancea, case, acoperis,
Dată publicare:
13-10-2016 07:54