Ploile violente au făcut prăpăd în mai multe zone din țară. Oamenii au privit neputincioși cum casele le sunt inundate
Din cauza ploilor violente, circulaţia a fost blocată vineri, timp de mai multe ore, pe DN1, în dreptul localităţii Nistoresti, din Prahova.
Şi tot în Prahova, o persoană a fost luată de o viitură şi este căutată acum de pompieri. Şi în alte zone din ţară a plouat abundent, iar puhoaiele au năvălit în sute de gospodării în Mureș, Cluj și Alba, iar oamenii au trăit clipe de coşmar. 18 judeţe din nordul, centrul şi sudul ţării se afla sub cod portocaliu de ploi şi vijelii.
Imaginile au fost filmate joi, la prânz, pe DN1. La Nistorești, în drumul spre munte, şoseaua a fost acoperită de pietre şi crengi aduse de torenţi de pe dealuri iar traficul a fost blocat peste două ore, şoferii fiind nevoiţi să aştepte în coloană. Traficul a fost deviat prin Breaza.
În Mureş, joi seară, a fost prăpăd.
Peste o sută de gospodării din șase localități au fost inundate, în urma ploilor abundente. În nordul ţării este în vigoare un cod de ploi şi furtuni, care expira sâmbătă.
Oamenii au privit neputincioşi cum apa le intră în gospodarii şi lasa prăpăd în urmă.
În mai multe localităţi de lângă Valea Nirajului, oamenii au încercat disperaţi să scoată apa, venită de pe versanţi.
Pompierii au lucrat ore în şir să scoată apa din locuinţele oamenilor.
Calin Handrea, ISU Mureş: „S-a intervenit la nivelul întregului judeţ, pentru că au fost afectate mai multe zone. Avem în jur de 50 de pompieri. Sunt peste zece echipaje sunt răspândite în judeţul Mureş.”
Tot în urma ploii torenţiale, localnicii din Filitelnic au rămas fără apă, după cefantanile s-au umplut cu noroi.
Codul portocaliu abătut şi deasupra orașului Sibiu a adus vreme de câteva ore ploi violente, iar apa a depăşit în unele locuri şi 40l de litri pe metrul pătrat.
Mai mulţi afluenții ai râului Cibin au ieşit din matcă, iar pârâul Seviș a inundat câteva străzi la marginea Sibiului, într-o suburbie cu case şi blocuri.
Precipitațiile abundente au creat probleme și în localitățile Aiud și Hopârta din județul Albă. Mai multe gospodării au fost inundate, iar străzile semănau pe alocuri cu albia unui râu. A fost nevoie de intervenția pompierilor în zonele afectate. Înainte de potop ANM a emis două avertizări cod portocaliu de furtuni.
O situaţie asemănătoare a fost şi în Cluj Napoca, unde deși nu erau anunțate ploi, mai multe gospodarii de la marginea oraşului au fost acoperite de apă. Nici canalizările nu au mai făcut faţă şi a fost nevoie de intervenţia militarilor.