Vremea se răcește și vor veni ploi torențiale în mai multe zone din țară. Ce ne așteaptă în weekend

Ultima actualizare: 28-05-2021 09:54

Vremea, 28 mai. Vineri se răcorește și vor veni ploi torențiale în centrul, estul și sudul țării. Cantitățile de apă vor depăși 50...70 de litri pe metru patrat, mai ales în sudul și estul Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei.

 

În regiunile vestice, găsim vreme mai bună și câteva ploi de scurtă durată, iar vântul se intensifică în majoritatea zonelor. Maximele termice se vor situa între 14 grade în depresiuni și 24 de grade în sud-vest.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan vin averse cu tunete, fulgere și vântul va crește în intensitate. Prin Dobrogea se arată puțin și soarele, iar temperaturile vor fi în scădere.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se anunță multă instabilitate și ploi consistente. Vântul va avea intensificări, iar maximele se opresc pe la 22 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina avem atmosferă închisă și averse în mai multe reprize pe parcursul zilei. Se vor acumula cantități de apă de până la 70 l/mp, iar temperaturile scad mai ales în Bucovina.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță vreme schimbătoare, poate și câteva ploi de scurtă durată, iar temperaturile se mențin modeste pentru finalul lunii mai.

În vestul țării găsim vreme mai bună, apare soarele, dar mai pot să vină și 2-3 stropi de ploaie. Joi, la Timișoara, au fost 25 de grade, dar vineri se răcorește și vor fi 21 de grade.

În Transilvania se anunță instabilitate și mai multe serii de averse, cu fenomene electrice și grindină, iar cantitățile de apă pot să ajungă pe la 70 l/mp. Vântul suflă tare pe crestele Meridionalilor cu viteze de peste 70 km/h și temperaturile scad cu 5-6 grade față de joi.

În Oltenia norii vor fi numeroși și vor aduce ploi abundente. Vântul suflă cu viteze de până la 55 km/h, iar maximele termice se opresc pe la 24 de grade.

În sudul țării înnorările persistă și vin averse cu tunete, fulgere și condiții de grindină. Vântul se întețește și temperaturile scad cu 6-7 grade față de ziua trecută.

București


În București, vineri avem mulți nori, ploi pe tot parcursul zilei și se vor acumula 15...25 de litri de apă pe metru patrat. Se răcorește și la amiază se ating în jur de 20 grade. Pe timpul nopții va continua să plouă și minima va ajunge pe la 14 grade.

La munte


La munte se anuntã vreme instabilă, ploi torențiale și condiții de grindină. Temperaturile scad și vântul va prinde putere, mai ales pe crestele Carpaților Meridionali, pe unde se depășesc viteze de 70 km/h.

La mare


Pe litoral urmează o zi cu înnorări și ploi consistente și vântul va crește în intensitate pe timpul ploilor. Pe plajă vor fi temperaturi de cel mult 22 de grade, iar apa mării va avea valori cuprinse între 16 și 19 grade.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București
 

Sâmbătă se îndreaptă vremea. Mai apar ceva înnorări, poate și 2...3 stropi de ploaie, dar se arată și soarele pe parcursul zilei. Se încălzește și maxima va ajunge pe la 24 de grade.

Duminică se anunță vreme schimbătoare, iar în prima parte a zilei, mai sunt înnorări și câteva ploi slabe. Vântul va fi activ și temperatura aerului va scădea puțin.

Luni atmosfera va fi închisă și o să plouă din când în când. Vântul devine mai insistent și maxima se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

La munte


Și sâmbătă mai vin ceva averse și mai pot fi cantități însemnate de apă. Se arată și soarele din când în când, iar vântul are intensificări, mai ales pe creste.

Nici duminică nu scăpăm de instabilitate. Apar alte ploi zgomotoase, destul de consistente și se mențin condițiile de grindină.

Luni se mai adună norii și vor aduce averse locale și se pot strânge cantități mari de apă. Vântul se va înteți mai ales în vestul Carpaților Meridionali.

La mare


Și sâmbătă mai apar ceva averse însoțite de tunete și fulgere. Vor fi și câteva ore cu soare, iar vântul va avea intensificări.

Duminică prindem vreme frumoasă, soare, briză activă și temperaturi de 20...22 de grade în aer și în jur de 16 grade în apa mării.

Luni se anunță vreme bună în ansamblu, dar răcoroasă. Mai sunt posibile ploi slabe și vântul va avea intensificări trecătoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 21 de grade, iar apa mării va avea 17 grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO