Ninsori şi viscol la munte, precipitaţii mixte şi vânt puternic în restul regiunilor, până duminică seara

×
Codul embed a fost copiat

O informare meteo de ninsori şi viscol în zona montană, respectiv de precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului în restul regiunilor, a intrat în vigoare sâmbătă dimineaţa şi va fi valabilă până duminică seara, conform ANM.

Astfel, în intervalul 9 decembrie, ora 8:00 - 10 decembrie, ora 20:00, treptat aria precipitaţiilor va cuprinde toate regiunile. Astfel, în vestul, nordul şi centrul ţării, pe parcursul zilei de sâmbătă (9 decembrie), vor fi precipitaţii la început sub formă de ploaie, apoi mixte.

Din noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 decembrie), precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat, vor fi condiţii de polei.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.

De asemenea, vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 70 - 90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea redusă. Intensificări temporare sunt anunţate şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice şi sudice, unde se vor atinge 50 - 70 km/h.

Citește și
vant
Vremea azi, 16 decembrie. O zi cu precipitații slabe și vânt în cea mai mare parte a țării. Maximele termice

Prognoza sâmbătă pentru toată țara

Sâmbătă vin ploi serioase în vest, centru şi nord; la munte va ninge viscolit, dar prin sud şi est avem soare, vânt şi vreme caldă.

În Dobrogea şi Bărăgan, maximele vor fi în creştere cu două grade faţă de ieri. Se încălzeşte şi la noapte, când pot veni câţiva stropi. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme mai bună ca ieri. Ceata se împrăştie în câteva ore şi apoi se anunţă vreme frumoasă, chiar caldă pentru decembrie. La noapte va picura puţin şi pe aici. În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, vremea rămâne schimbătoare, cu înnorări frecvente, dar cu temperaturi plăcute la amiază. La noapte vine lapoviţă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme urâtă, precipitaţii frecvente şi domina lapoviţă. Mare grijă la polei! Mai târziu o să plouă, dar la munte va ninge mult şi viscolit. Şi pentru vestul ţării se anunţă vreme cam neplăcută. Ploile vor fi consistente, dar pot veni cu lapoviţă, iar la noapte o să ningă. Şi vântul va fi insistent, iar temperaturile scad faţă de ieri. În Transilvania este, în continuare, vreme urâtă, cu ploi sau lapoviţă pe parcursul zilei şi ninsori la munte şi cam peste tot pe timpul nopţii.

Vreme neplăcută se anunţă şi în Oltenia. Ploi mai mult, atmosfera închisă şi un vânt cu răbufniri de până la 60 km/h. Temperaturile scad cu patru, cinci grade faţă de ieri.

În sud, va fi vreme bună, cu temperaturi ridicate şi vânt mai insistent. La noapte o să plouă puţin şi se încălzeşte.

În Bucureşti, va fi cel puţin la fel de frumos ca ieri, se face mai cald, iar maximă aceasta de 12 grade este mai potrivită pentru a doua jumătate a lui Martie... Barometrele indică o scădere, semn că la noapte vine ploaia.

La munte, avem vreme urâtă, vânt intens şi temperaturi în scădere. Vine întâi lapoviţă, apoi o să ningă în masivele vestice şi nord-vestice. Mare atenţie la polei! Stratul de zăpadă va creşte în Munţii Banatului, în Apuseni, nordul Orientalilor şi vestul Meridionalilor.

Duminică, informarea meteo de vreme rea rămâne în vigoare. Vremea se răceşte, vântul va sufla cu putere şi va ninge temporar în la munte şi în Maramureş; lapoviţă în Transilvania şi Moldova, ploi în Muntenia şi Dobrogea. Maximele strâng mult intervalul, iar în noaptea de duminică spre luni, apare gerul în depresiuni. Din pricina vântului pot apărea probleme: în sud va sufla cu 60 km/h, iar la munte şi cu 80 km/h.

Luni, valul de aer rece va trece rapid şi se încălzeşte din nou. O să avem vreme bună în sud şi ceva înnorări şi ploi locale prin nord, nord-vest şi centru. Vântul continuă să sufle cu putere în vest şi în est, iar temperaturile ajung la valorile de azi: de la 1 la 12 grade.

Marţi vorbim deja de vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit în decembrie. Vreme frumoasă, un pic de vânt pe la munte, în vest şi prin sud-est; temperaturi de final de luna martie.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Ninsori şi viscol la munte, precipitaţii mixte şi vânt puternic în rest, de sâmbătă dimineaţa
Ninsori şi viscol la munte, precipitaţii mixte şi vânt puternic în rest, de sâmbătă dimineaţa

ANM a emis, vineri, o informare meteo de ninsori şi viscol în zona montană, respectiv de precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului, în restul regiunilor, valabilă începând de sâmbătă dimineaţa.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h
Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h

Iarna pare că își intră în drepturi, cel puțin la altitudini mari. Meteorologii anunță că, de la ora 10:00, până marți seara, la ora 21:00, în zona de munte va bate vântul cu până la 90 de km pe oră.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.