Sute de localitati din zece judete, afectate de furtuna care a smuls sute de acoperisuri. Mai multi oameni au fost raniti
Vijeliile, grindina si ploile, inregistrate joi, au generat pana la acest moment efecte in zece judete, iar mai multi oameni au fost raniti, potrivit ISU.
In Arad au fost afectate 15 localitati: 17 copaci cazuti (pe carosabil, autoturisme, cabluri electrice si imobile), un acoperis al unui imobil distrus partial si un stalp de electricitate doborat de vant.
Cele mai insemnate efecte din judet s-au produs la Nadlac, unde au fost afectate 32 acoperisuri (doua complet distruse si 30 partial), iar patru copaci au fost doborati de vant.
In Bihor, sase localitati au fost afectate: opt copaci cazuti (pe carosabil si autoturisme) si doi stalpi de electricitate doborati de vant. In localitatea Alesd, trei persoane au fost ranite din cauza precipitatiilor sub forma de grindina.
In Brasov, un copac a cazut pe un autoturism, fiind ranite usor patru persoane.
In Caras-Severin, un copac a cazut pe carosabil intr-o localitate.
In judetul Cluj, noua localitati au avut de suferit: 13 copaci cazuti pe carosabil, doua acoperisuri distruse si un stalp electricitate cazut pe anexa unui imobil.
In Harghita, au fost afectate doua localitati: trei copaci cazuti pe carosabil si trei stalpi de telefonie doborati de vant.
In Maramures, un copac cazut pe carosabil intr-o localitate.
In Mures, doua localitati au fost afectate: 25 acoperisuri distruse partial.
21 localitati din judetul Suceava au fost afectate: 30 copaci cazuti pe carosabil, sase stalpi de electricitate doborati de vant si un acoperis distrus partial.
In judetul Timis, cinci localitati au fsot afectate de furtuna: 48 copaci cazuti (pe carosabil, autoturisme, pe calea ferata), 15 autoturisme avariate si noua stalpi de electricitate doborati de vant.
Situatia cea mai grava din judet a fost in localitatea Cenad, unde au fost afectate 131 acoperisuri ale unor imobile si 448 de gospodarii.
isuIn 46 localitati din judetele Arad, Hunedoara si Harghita se inregistreaza avarii la reteaua electrica. Se actioneaza cu echipe tehnice in teren pentru remedierea situatiei in cel mai scurt timp.
Evolutia situatiei operative este permanent monitorizata prin Centrul Operational National al IGSU, fiind asigurata interventia rapida pentru inlaturarea urmarilor fenomenelor meteorologice periculose.