ANM prelungeşte avertizarea de ger până vineri seară. Minimele vor ajunge până la -25 de grade

×
Codul embed a fost copiat

Meteorologii au prelungit avertizarea de ger însoţit de ninsori până vineri seară, ora 20.00. 13 judeţe sunt sub cod galben de ger, restul fiind sub cod portocaliu, cu temperaturi care vor coborî chiar şi la - 25 de grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă, miercuri, că valul de ger va continua în întreaga ţară, cel puţin până vineri seară, la ora 20.00.

Valul de frig va persista şi se va intensifica pe parcursul nopţilor, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile şi va fi ger, mai ales dimineaţa şi noaptea”, anunţă ANM.

Treisprezece judeţe sunt sub cod galben, respectiv Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj-Napoca, Arad, Timiş, Bihor, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare.

Restul judeţelor sunt sub cod portocaliu de frig.

Citește și
De ce criminalul Ion Rîmaru a strigat, înainte de a fi împuşcat: „Să fie adus aici tata!”

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 şi -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade”, precizează meteorologii.

Potrivit acestora, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureş, Transilvania, Muntenia şi Dobrogea şi pe arii restrânse în Oltenia.

Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) şi până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitaţii în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul şi sudul ţării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei.

Totodată, pentru ziua de miercuri, meteorologii au restrâns avertizările cod galben şi cod portocaliu.

Până la ora 23.00, sunt sun cod galben judeţe din Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, iar în sud-est rafalele vor depăşi 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând şi troienind zăpada şi diminuând vizibilitatea”, mai anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, şase judeţe sunt în continuare sub cod portocaliu, respectiv Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea;

Până la ora 23.00, vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale în general de 55…65 km/h şi local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată şi troienită şi vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În cursul nopţii de miercuri spre joi (28.02/01.03) vor mai fi intensificări temporare ale vântului în Dobrogea, Moldova şi la munte, spulberând zăpada şi diminuând vizibilitatea.

Gerul şi ninsorile vor persista în următoarele trei zile în Bucureşti

Valul de frig şi precipitaţiile sub formă de ninsoare vor persista în următoarele trei zile în Municipiul Bucureşti, iar stratul de zăpadă va ajunge, în medie, la 35 - 40 cm, reiese din prognoza meteo publicată, miercuri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform estimărilor meteo, în intervalul 28 februarie, ora 11:00, - 1 martie, ora 8:00, va fi ger în intensificare noaptea, când temperatura va coborî spre -17 grade, posibil mai scăzută, până în jurul valorii de -20 de grade, la periferie. Temperatura maxima va fi cuprinsă între de -8 şi -7 grade. În cursul zilei va continua să ningă, moderat cantitativ, iar grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 20 - 35 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de 30 - 40 km/h, spulberând zăpada.

De asemenea, în perioada 1 martie, ora 8:00 - 2 martie, ora 8:00, valul de frig va persista şi va fi ger în cea mai mare parte a intervalului. Temperatura maximă a zilei va oscila între -7 şi -6 grade, iar noaptea minima termică se va situa în jurul valorii de -16 grade, posibil mai scăzută la periferia oraşului. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat în cursul nopţii, iar spre dimineaţă va începe să ningă slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

Potrivit ANM, în intervalul 2 martie, ora 8:00 - 3 martie, ora 8:00, va continua să fie ger, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -8 grade, în timp ce minimele se vor încadra între -11 şi -9 grade, posibil uşor mai scăzută la periferie. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi, în medie, de 3 - 5 cm. Vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

JOI se înseninează, dar vom avea temperaturi extrem de scăzute; ger dimineaţa şi noaptea cam peste tot. Noaptea apar ninsori slabe în jumătatea sud-vestica.

VINERI o să avem o dimineaţă geroasă; dar în noaptea de vineri spre sâmbătă o să fie ger doar în Moldova şi izolat în depresiuni şi în sud. Precipitaţiile cuprind aproape toată ţara. Vor fi ninsori şi trecător lapoviţa şi apar condiţii de polei.

SAMBATA temperaturile cresc în special în regiunile intracarpatice; dar în sud şi în est rămân sub valorile normale. Precipitaţiile vin mai ales în vest, centru şi în sud.

Articol recomandat de sport.ro
Moment superb: ce a făcut Cristiano Ronaldo imediat după eliminarea Portugaliei de la EURO 2024
Moment superb: ce a făcut Cristiano Ronaldo imediat după eliminarea Portugaliei de la EURO 2024
Citește și...
Vremea azi, 6 iulie 2024. Atmosferă frumoasă, dar și caniculă pe alocuri. Zonele în care va arde soarele
Vremea azi, 6 iulie 2024. Atmosferă frumoasă, dar și caniculă pe alocuri. Zonele în care va arde soarele

Astăzi se face mai cald. În zona Munteniei se instalează canicula și temperaturile urca până la 35 de grade. Nu vorbim deloc despre ploi, însă vântul are unele intensificări în sudul Banatului și în vestul Meridionalilor.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi ridicate pentru această perioadă
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi ridicate pentru această perioadă

Temperaturile vor fi peste cele obişnuite în această perioadă, în toată ţara, cu valori mai ridicate în sudul ţării, până la începutul lunii august, anunţă vineri meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru intervalul 8 iulie - 5 august.

 

Vremea azi, 5 iulie. Se încălzește în toată țara. Vântul devine insistent la malul marii
Vremea azi, 5 iulie. Se încălzește în toată țara. Vântul devine insistent la malul marii

Se încălzește în toată țara, iar în sud, în vest și pe partea estică, vremea devine călduroasă. Maximele ajung la 33 de grade în sud și în sud-est, iar cele mai scăzute temperaturi, de 24-25 de grade, se vor înregistra în estul Transilvaniei.  

Recomandări
Liceenii care au scăpat de BAC au ocupat Costineștiul: ”Distracție, femei, băutură”. Ce prețuri sunt
Liceenii care au scăpat de BAC au ocupat Costineștiul: ”Distracție, femei, băutură”. Ce prețuri sunt

Toate drumurile duc spre litoral în aceste zile fierbinți. Mulți liceeni care au terminat cu Bacalaureatul au ajuns deja la mare. În stațiunea tineretului, Costinești, sunt peste 40.000 de turiști, atrași de prețurile încă mici.  

Mesaj RO-Alert în Tulcea din cauza războiului din Ucraina: Populația, avertizată că ar putea cădea obiecte din spațiul aerian
Mesaj RO-Alert în Tulcea din cauza războiului din Ucraina: Populația, avertizată că ar putea cădea obiecte din spațiul aerian

Autorităţile române au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert în judeţul Tulcea, fiind vizate localităţile din graniţa cu Ucraina, avertizând populaţia asupra pericolului căderii de obiecte din spaţiul aerian, ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

Controale antidrog printre tinerii care merg la festivalurile din București și Constanța. ”Cui i se face dosar penal? Vouă!”
Controale antidrog printre tinerii care merg la festivalurile din București și Constanța. ”Cui i se face dosar penal? Vouă!”

Încep marile festivaluri de muzică în București și la malul mării, la care vor participa sute de artiști din România și străinătate, dar și peste 100.000 de tineri iubitori de distracție.