Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturile scad, iar șansele de ploaie cresc

Vremea
StirilePROTV

Vremea se va răci, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată, pe parcursul următoarelor două săptămâni, la nivelul întregii ţări.

La munte, mercurul din termometre va indica chiar şi -2 grade, pe timpul nopţilor, arată prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 14 - 27 noiembrie, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, valorile termice diurne vor fi în scădere în prima săptămână din interval, de la medii regionale în jurul a 16 grade, până spre 7 - 8 grade, valori apropiate de normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de creştere până spre medii în jurul a 11 grade. Valorile nocturne vor avea variaţii în primele zile din interval, cu medii ce vor avea tendinţa de creştere de la patru grade, spre opt grade, dar după data de 18 noiembrie, media minimelor se va menţine la 3 - 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 17-21 noiembrie şi cu tendinţa de creştere după 25 noiembrie.

În Crişana, temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii în jurul a 15 grade, până la 8 grade, în limite normale pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendinţa de creştere până spre medii în jurul a 11 grade. Valorile medii nocturne vor avea tendinţa de creştere de la 3 - 4 grade, spre 7 grade, dar după data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere şi va oscila uşor între două şi patru grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17-21 noiembrie şi cu tendinţa de creştere după 25 noiembrie.

Citește și
centrul vechi
Cum se adaptează bucureștenii frigului atunci când ies în oraș. Există proprietari de localuri care se tem de facturi uriașe
Un român s-a însurat cu o prințesă din Africa și a devenit Sultan. Soția lui a venit în România pentru a-l susține în cariera politică

În Transilvania, în prima săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de scădere de la medii de 11 - 12 grade, spre 4 - 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de creştere până spre medii de 8 - 9 grade. Temperaturile minime vor avea variaţii în primele zile din interval, cu medii ce vor creşte de la -1 grad spre 5 grade, dar după data de 17 noiembrie media minimelor va oscila în jurul a zero grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17 - 22 noiembrie, cu tendinţă de creştere după 25 noiembrie.

În Maramureş, valorile termice diurne vor fi în scădere până în data de 18 noiembrie, de la medii de 11 - 12 grade, până la 5 - 6 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor avea tendinţa de creştere până spre medii în jurul a nouă grade. Valorile nocturne vor avea variaţii în primele zile din interval, cu medii ce vor avea tendinţa de creştere de la zero grade, spre 4 - 5 grade, dar după data de 18 noiembrie, media minimelor se va menţine în jurul a un grad Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată îndeosebi în intervalul 17 - 22 noiembrie, precum şi după data de 25 noiembrie.

În Moldova, la începutul intervalului, valorile diurne vor creşte uşor, de la medii de nouă grade, spre 12 grade. Începând cu data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar la finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la un grad. Apoi, valorile termice diurne vor creşte din nou spre medii de 6 - 7 grade, normale pentru această perioadă din an. Valorile nocturne vor avea uşoare variaţii în primele zile din interval, cu medii în jurul a trei grade. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere până la mijlocul intervalului (între -4 şi -3 grade), după care creşte uşor până la două grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17 - 22 noiembrie şi după 26 noiembrie.

În Dobrogea, în primele zile ale intervalului, valorile diurne vor creşte uşor, de la medii de 12 grade, spre 15 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar spre finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 5 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor creşte din nou spre medii de 10 - 11 grade, valori apropiate de normele perioadei. Temperaturile nocturne vor avea uşoare variaţii în primele zile din interval, cu medii în jurul a 7 grade. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere până la mijlocul intervalului, spre 3 - 4 grade, apoi va creşte uşor până la 5 - 6 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17 - 22 noiembrie.

În Muntenia, la începutul perioadei de prognoză, valorile diurne vor creşte uşor, de la medii de 12 grade, spre 15 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar spre finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 5 - 6 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor creşte din nou spre medii de 10 - 11 grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative pe tot parcursul intervalului, iar mediile acestora vor oscila în general între un grad şi trei grade. Şanse de ploaie vor fi în intervalul 17 - 22 noiembrie.

În Oltenia, în primele zile ale intervalului, temperaturile maxime vor avea uşoare variaţii în jurul a 13 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci, iar la finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la şase grade. Ulterior, valorile diurne vor creşte din nou spre medii de 9 - 10 grade - apropiate de normele perioadei. Valorile din timpul nopţilor nu vor avea variaţii semnificative pe tot parcursul intervalului, iar mediile acestora vor oscila în general între un grad şi trei grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17 - 22 noiembrie.

La munte, temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii de 9 - 10 grade, până spre zero grade - valori apropiate de normele pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendinţa de creştere uşoară până spre medii în jurul a patru grade. Valorile nocturne vor avea uşoare variaţii în primele zile din interval, cu medii în jurul a un grad. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere, iar până la sfârşitul intervalului de anticipaţie va oscila în jurul a -2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17 - 22 noiembrie şi cu tendinţă de creştere după data de 25 noiembrie.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Furnizarea căldurii în București, în 2022. La ce temperaturi se dă drumul la căldură
Furnizarea căldurii în București, în 2022. La ce temperaturi se dă drumul la căldură

În București, cei mai mulți dintre locuitori depind de încălzirea centralizată, iar atunci când vremea se răcește, oamenii se întreabă când vor primi căldură în calorifere.

Cum se adaptează bucureștenii frigului atunci când ies în oraș. Există proprietari de localuri care se tem de facturi uriașe
Cum se adaptează bucureștenii frigului atunci când ies în oraș. Există proprietari de localuri care se tem de facturi uriașe

Se schimbă vremea, se schimbă şi moda în Centrul Vechi al Bucureștiului! Dacă până acum 2-3 săptămâni, cei care ieşeau la terase mizau pe ţinute cât mai uşoare, acum se poartă stilul călduros!

Recomandări
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată

În goana după voturi, mulți dintre candidații la alegerile prezidențiale din 2024 fac promisiuni fanteziste, uitând sau ignorând faptul că atribuțiile președintelui României sunt destul de limitate pe plan intern.

Cod roșu şi portocaliu de viscol în mai multe județe. O porțiune din A1 a fost închisă. Rafale puternice de vânt
Cod roșu şi portocaliu de viscol în mai multe județe. O porțiune din A1 a fost închisă. Rafale puternice de vânt

În mai multe zone din țară se circulă cu dificultate, vineri. În județele. ANM a emis cod roșu și portocaliu de viscol pe parcursul zilei în mai multe zone. Este de asemenea în vigoare și o avertizare de vânt puternic.

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.