Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pentru fiecare regiune

soare toamna
Profimedia

Vremea va fi mai rece decât normalul perioadei, în această săptămână, la nivelul întregii ţări, după care va intra într-un proces de încălzire uşoară, se arată în prognoza de specialitate publicată, luni, de ANM.

 

În Banat, în perioada 11 - 16 noiembrie, valorile termice se vor situa uşor sub normalul climatologic al perioadei, respectiv o medie regională a maximelor de 8 grade şi minime ce vor oscila între -1 grad şi două grade. Încălzirea estimată în perioada 17 - 20 noiembrie va însemna pentru regimul diurn al temperaturilor o medie ce va atinge 12 - 13 grade, iar pentru minime, o medie de 4 - 5 grade. După 20 noiembrie se va răci uşor, până spre o medie zilnică a temperaturilor maxime de 10 grade şi minime ce vor scădea la un grad - două grade. Ploi locale se vor semnala în zilele de 11, 12 şi 14 noiembrie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi în perioada 19 - 24 noiembrie.

În Crişana, în această săptămână, valorile termice vor fi uşor sub normalul perioadei. Astfel, media regională a maximelor se va încadra între 5 şi 8 grade, în timp ce minima va fi în jurul a zero grade. Vremea se va încălzi în perioada 17 - 20 noiembrie, când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11 - 12 grade, respectiv la minime de 4 grade. După 21 noiembrie se va răci uşor, până spre o medie zilnică a temperaturilor maxime de 8 - 9 grade şi minime de până la cel mult două grade, valori ce vor caracteriza un regim termic normal pentru această perioadă. În prima săptămână de prognoză, doar pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, însă în perioada 19 - 24 noiembrie, probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse va creşte.

În Transilvania, până în 16 noiembrie, tendinţa temperaturilor maxime va fi de scădere uşoară, de la o medie regională de 7 - 8 grade, în prima zi, până spre 5 - 6 grade. Vremea se va încălzi în perioada 17 - 20 noiembrie, când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 10 grade, însă după acest interval scăderea de temperatură va fi treptată până spre valori în jurul normelor, respectiv o medie a maximelor de 7 - 8 grade. Media temperaturilor minime, în mare parte din interval, va fi în jurul a zero grade, însă valori mai scăzute se pot înregistra în 17 noiembrie, când este estimată o medie între de -4 şi -3 grade. Vor fi precipitaţii locale, în perioada 11 - 13 noiembrie, precum şi în jurul datei de 15 noiembrie, iar cu o probabilitate în creştere şi după 20 noiembrie.

În Maramureş, în primele zile din interval, tendinţa temperaturilor maxime va fi de scădere uşoară, de la o medie regională de 9 - 10 grade, luni, până spre 4 grade, în ziua de 13 noiembrie. Ulterior, vremea se va încălzi uşor, îndeosebi în perioada 17 - 20 noiembrie, când se va ajunge la o medie a maximelor de 10 grade. După acest interval, scăderea de temperatură va fi treptată până spre valori în jurul normelor, respectiv o medie a maximelor de 7 - 8 grade. Media valorilor minime va fi cuprinsă între -3 şi zero grade, în prima săptămână, şi între zero şi 3 grade, în cea de-a doua. În prima săptămână de prognoză, doar pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, însă în perioada 20 - 24 noiembrie, probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse va creşte.

Citește și
Vreme ploioasă
Vremea va fi rece şi ploioasă în Bucureşti, în următoarele zile. Temperaturi maxime de 8 grade Celsius
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump

În Moldova, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 5 - 7 grade, în perioada 11 - 16 noiembrie, şi de 8 - 9 grade în restul intervalului. Temperaturile minime vor avea o medie de cel mult două grade, în primele patru nopţi, va scădea la -2 grade, în zilele de 16, 17 şi 18 noiembrie, iar din 19 şi până pe 24 noiembrie, cu mici variaţii, este estimată o medie a acestora între un grad şi trei grade. În noaptea de marţi spre miercuri (12/13 noiembrie) şi miercuri, 13 noiembrie, temporar vor fi precipitaţii. Probabilitatea pentru precipitaţii urmează a fi mai ridicată şi după 20 noiembrie.

În Dobrogea, vremea va fi rece în perioada 11 - 17 noiembrie, cu o medie zilnică a temperaturilor maxime ce nu va depăşi 8 - 9 grade, iar temperaturile minime vor scădea treptat de la 4 - 6 grade, în primele nopţi, până spre două grade. O încălzire a vremii este posibilă după data de 18 noiembrie, când se pot atinge maxime de peste 12 - 13 grade şi minime în jurul a 6 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în perioada 11 - 16 noiembrie, iar cantităţile de apă pot fi însemnate. Sunt posibile precipitaţii, cu o probabilitate în creştere şi după 20 noiembrie.

În Muntenia, vremea va fi rece în prima săptămână, cu o medie zilnică a temperaturilor maxime de numai 5 - 8 grade. Începând din 18 noiembrie, valorile termice diurne vor fi în creştere, spre o medie în jurul a 12 grade. De asemenea, minimele vor avea o medie de până la 3 grade, în primele nopţi, apoi vor scădea la -2 grade în 16, 17 şi 18 noiembrie. Începând din 19 noiembrie şi până pe 24 noiembrie, cu mici variaţii, este estimată o medie a valorilor minime între un grad şi patru grade. Temporar, vor fi precipitaţii în prima săptămână, iar izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. Totodată, sunt posibile precipitaţii, cu o probabilitate în creştere şi după 20 noiembrie.

În Oltenia, în perioada 11 - 16 noiembrie, maximele se vor încadra, în medie, între 5 şi 8 grade. Începând cu 18 noiembrie valorile termice diurne vor avea o tendinţă de creştere treptată, până în jurul a 12 grade. Temperaturile minime vor avea o medie de două până la trei grade, în primele nopţi, după care va scădea la -2 grade în zilele de 16, 17 şi 18 noiembrie. În intervalul 19 - 24 noiembrie, media temperaturilor nocturne va fi de 3 grade. Precipitaţii se vor semnala pe arii relativ extinse în 11 şi 12 noiembrie, când şi cantităţile de apă vor fi însemnate. Posibile precipitaţii sunt prognozate pentru data de 15 noiembrie şi cu o probabilitate în creştere după 20 noiembrie.

La munte, până sâmbătă, 16 noiembrie, valorile termice se vor situa sub normalul climatologic al perioadei, respectiv o medie a temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană în jurul a zero grade şi minime în general cuprinse între -6 şi -4 grade. După acest interval, temperatura va fi în creştere, în special în zilele de 17, 18 şi 19 noiembrie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 5 - 6 grade, iar a celor minime între zero grade şi un grad. Temporar, vor fi precipitaţii în perioada 11 - 15 noiembrie şi după 19 noiembrie. În restul intervalului, precipitaţiile vor fi nesemnificative şi pe arii restrânse.

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
Citește și...
Vremea azi, 11 noiembrie. Predomină vremea închisă şi o să plouă în mai multe regiuni ale țării
Vremea azi, 11 noiembrie. Predomină vremea închisă şi o să plouă în mai multe regiuni ale țării

Luni predomină vremea închisă şi o să plouă în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Dobrogea, în Banat şi izolat în restul ţării.

Vremea va fi rece şi ploioasă în Bucureşti, în următoarele zile. Temperaturi maxime de 8 grade Celsius
Vremea va fi rece şi ploioasă în Bucureşti, în următoarele zile. Temperaturi maxime de 8 grade Celsius

Vremea va fi rece şi ploioasă în Bucureşti în următoarele zile, iar maximele termice nu vor mai depăşi 8 grade Celsius, arată prognoza de specialitate, publicată duminică de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vremea azi, duminică, 10 noiembrie. Vin ploile, dar și ninsorile în România
Vremea azi, duminică, 10 noiembrie. Vin ploile, dar și ninsorile în România

Vremea, ast[zi, duminică, 10 noiembrie 2024. Astăzi înnorările persistă în sudul, în estul și parțial în centrul țării, unde o să plouă, dar trecător apar și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vremea azi, sâmbătă, 9 noiembrie. Meteorologii anunță scăderi masive ale temperaturilor. Prognoza ANM
Vremea azi, sâmbătă, 9 noiembrie. Meteorologii anunță scăderi masive ale temperaturilor. Prognoza ANM

Vremea, astăzi, 09 noiembrie 2024. Se răcește în toată țara, iar în est, în sud și prin centru se face mai frig decât ar fi normal la această dată.

Vremea azi, 8 noiembrie. Temperaturile vor ajunge la maxim 18 grade. Unde va fi cel mai cald
Vremea azi, 8 noiembrie. Temperaturile vor ajunge la maxim 18 grade. Unde va fi cel mai cald

Vineri avem încă o zi frumoasă, cu cer mai mult senin. Temperaturile maxime, comparabile cu cele de joi pornesc de la 10 grade în nordul Moldovei și vor ajunge până la 18 grade în sudul Banatului.  

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar
UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar "marca o escaladare clară" din partea lui Putin

Un tir cu rachetă intercontinentală a Rusiei împotriva Ucrainei ar "marca o escaladare clară" din partea lui Vladimir Putin, a apreciat joi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de AFP.