Cum s-au schimbat iernile în România în ultimii ani și cum suntem afectați
Virusul gripal nu este mai agresiv atunci când nu e ger, așa cum mulți cred, ne liniștesc medicii. Doar că oamenii ajung mai des în locuri aglomerate și astfel boala se transmite mai repede.
Aceste condiții vor fi îndeplinite în weekend în Capitală, când se anunță soare și 17 grade Celsius, mai mult cu 10-15 grade decât ar fi normal.
Cer senin, soare, o maximă de 11 grade în termometre şi 0 la sută şanse de ninsoare. În weekend aşteptam temperaturi de până la 17 grade şi luni chiar 18 grade.
Schimbările bruşte de temperatură ne pot afecta însă organismul şi răcim mult mai repede.
Medic: „E un mit care spune că frigul omoară virusurile. Suntem obişnuiţi că e cald, la un moment dat e frig şi ieşim îmbrăcaţi nepotrivit. Aici da, am putea să ne îmbolnăvim mai uşor."
Climatolog: „Se poate vedea un trend ascendent al valorilor termince în baza cărora putem să vorbim despre o încălzire globală şi chiar locală, dacă e să vorbim doar de Bucureşti."
În iarna anilor 1941-1942, în Capitală a fost atins recordul absolut de temperatura: minus 32,2 grade în luna ianuarie.
1954 rămâne anul emblematic în care a nins atât de mult încât oamenii săpau tuneluri în zăpadă.
În februarie 2010 s-au înregistrat -26 grade în Capitală.
În ultimii ani însă lucrurile s-au schimbat radical.
Şi aşa am ajuns să avem temperaturi cu 10 grade mai mult decât normalul perioadei. Meteorologii ne atrag atenţia însă ca pe perioade scurte pot apărea episoade de iarnă severă.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!