Cum va fi vremea. Temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi mai vin ceva ninsori trecătoare prin Maramureș și Transilvania, un pic de lapoviță în Banat și Crișana și poate câțiva stropi de ploaie în Oltenia și Dobrogea.

Maximele pleacă de la 1...2 grade în depresiuni și ajung pe la 9 grade în ținuturile sudice.

În Dobrogea și Bărăgan, norii apar frecvent și s-ar putea să picure în zona Dobrogei. Zărim și soarele din când în când, iar temperaturile se mențin ridicate pentru această perioada, deși mai pierd două-trei grade față de ieri.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem tot vreme caldă pentru final de ianuarie, înnorări, câteva momente însorite și 8...9 grade după prânz.

În nordul Moldovei și în Bucovina găsim atmosfera schimbătoare și vânt intens. Temperaturile depășesc din nou limitele normale și ajung pe la 7...8 grade.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

În nordul Transilvaniei și în Maramureș cerul rămâne acoperit. Mai vin câteva ninsori slabe și se face mai frig decât ieri. Maximele se opresc pe la 3...4 grade, însă din cauza vântului, vom resimți valori mai scăzute de atât.

Și în ținuturile vestice domină atmosfera închisă și mai sunt condiții de lapoviță. Vântul prinde putere în sudul Banatul, iar temperaturile se opresc pe la 5...6 grade.

În Transilvania se anunță o zi mohorâtă, cu ninsori slabe, mai ale pe la munte. În zonele de creastă vântul va atinge viteze de 85 Km/h; în rest va sufla cu 45...55 Km/h. Se mai răcește față de ieri, pe la amiază vor fi cel mult 3...4 grade, iar vântul va spori senzația de frig.

În Oltenia apare trecător soarele, dar e posibil să cadă și 2...3 stropi de ploaie. Vântul devine mai insistent, iar temperaturile scad ușor față de ziua trecută, dar tot va fi mai cald decât în mod obișnuit.

Și în ținuturile sudice avem o zi mai rece decât cea de ieri, înnorări trecătoare, dar și scurte perioade însorite. Maximele se opresc pe la 8...9 grade.

Vremea în București

 

În București găsim vreme bună, soare cu nori și vânt activ. Ieri s-au atins 12...13 grade; astăzi vor fi în jur de 9 grade, iar presiunea atmosferică o să mai crească puțîn.

Vremea la munte

 

La munte, vremea se mai răcește și domină atmosfera închisă. Va ninge local și destul de slab pe timpul zilei, iar la noapte, ninsorile se retrag în Carpații Orientali. Vântul continuă să viscoleasca zăpadă și poate depăși 85 km/h.

Vremea în următoarele zile

 

Astăzi avem vreme schimbătoare în sud și ceva precipitații în jumătatea nordică. Va ninge slab la munte și prin Maramureș și doar va fulgui prin vest, centru și nord-est. Nu se domolește nici vântul.

Mâine așteptăm ploi, lapoviță și ninsoare în vest, nord și centru. Apare și poleiul, vântul se întețește din nou: la munte atinge 100 km/h, iar în celelalte zone 50... 60 km/h. Se face mai cald decât astăzi.

Sâmbătă vorbim despre vremedeosebit de caldă în toată țară. În sud și est va fi soare; în vest, centru și nord apar norii, însă ploile sosesc abia către seară. Temperaturile rămân peste zero grade noaptea și ajung la 15 grade ziua.

Duminică se încălzește mai tare, -sunt valori de luna martie, iar norii persistă în vest, centru și nord, pe unde o să mai plouă. La munte va fi lapoviță, iar în restul țării, ploile apar abia pe timpul nopții.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Lapoviță și ninsori în mai multe zone ale țării. Cum va fi vremea în următoarele zile
Lapoviță și ninsori în mai multe zone ale țării. Cum va fi vremea în următoarele zile

Miercuri, atmosfera se menţine închisă în vest, nord-vest şi centru. În Banat şi Crisana apare un pic de lapoviţă; în rest vor fi ninsori slabe. O să mai ningă puţin şi la munte iar vântul va viscoli ninsoarea pe crestele montane.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.