Ninsori în centrul și nordul României, termperaturi ridicate în sud. Cum va fi vremea în weekend

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de vineri ne-aduce precipitaţii în vestul, centrul şi nordul tãrii; în rest, se anunţă vreme bună şi ploi sporadice, iar vântul va sufla tare la altitudini mari. 

Maximele termice se vor situa între 4 grade în depresiuni şi 14 grade în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme schimbătoare şi s-ar putea să cadă 2-3 stropi de ploaie. Vântul va avea unele porniri, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 11 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă înnorări dar şi scurte perioade cu soare. Maximele termice scad uşor faţă de ziua trecută.

Citește și
Fata
Vreme neașteptat de caldă la mijloc de ianuarie. Cum au profitat bucureștenii
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

În nordul Moldovei şi în Bucovina, aşteptam ploi pe suprafeţe mari, vântul va avea unele intensificări iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate joi.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş cerul rămâne acoperit de nori şi vor veni precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar dimineaţa o să fulguiască puţin. Maximele se opresc pe la 4-5 grade, însă din cauza vântului, vom resimţi valori mai scăzute de atât.

Şi în ţinuturile vestice atmosfera va fi închisă, o să plouă iar vântul va avea unele porniri. Se încălzeşte uşor şi după prânz se vor înregistra 10 grade Celsius la Timişoara.

În centrul României se anunţă o zi urâtă, cu ninsori slabe, mai ales pe la munte iar în rest vor fi ploi şi lapoviţă. În zonele de creastă vântul va depăşi viteze de 100 Km/h şi va viscoli ninsoare; în rest va sufla cu 45-60 Km/h. Se mai încălzeşte faţă de joi, pe la amiază vor fi cel mult 7 grade, în vestul provinciei.

În Oltenia zărim trecător soarele şi e posibil să cadă 2-3 stropi de ploaie. Vântul va fi insistent, temperaturile cresc uşor şi vor fi 13-14 grade Celsius.

Şi în ţinuturile sudice, s-ar putea să picure puţin, iar vântul va avea unele răbufniri. Maximele termice vor ajunge până la 12 grade în Lunca Dunării!

Vremea în următoarele zile

 

Sâmbătă vorbim despre vreme deosebit de caldă în toată ţara. Va fi frumos cam peste tot şi doar izolat va picura.

Duminică o să fie foarte cald. Ploile vor veni pe suprafeţe extinse în vest, centru şi nord; în rest aşteptam 2-3 stropi de ploaie.

Luni avem încă o zi neobişnuit de caldă. O să plouă consistent în vestul, nordul şi centrul tãrii dar în rest găsim vreme bună. La munte, îndeosebi în zonă înaltã, vor fi precipitaţii mixte.

Vremea în București

 

În Bucureşti, vineri vremea va fi schimbătoare, vântul se va înteţi temporar cu viteze la rafalã de pânã la 45-50 km/h. Temperatura maximã va fi de 10 grade, iar cea minimã de 5.

Începem luna Februarie cu vreme deosebit de caldă. Sâmbătă o să avem soare şi în jur de 15 grade la orele prânzului.

Şi duminică va fi neobişnuit de cald şi vom avea temperaturi de aprilie: 16 grade la amiază şi 6 grade în noaptea următoare. Vântul rămâne activ, iar pe timpul nopţii e posibil să picure puţin.

Luni se menţine vremea neobişnuit de caldă. Norii se mai adună din când în când, însă şansele de ploaie vor fi reduse.

Vremea la munte

 

În zonele de munte, urmează o zi de vineri închisă cu precipitaţii: ninsori la altitudini de peste 1.500 de metri, lapoviţa în rest şi s-ar putea să apară poleiul. Vântul va sufla tare pe creste, pe unde se vor depăşi viteze de 80-100 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi în aceste condiţii vizibilitatea va scădea foarte mult. Temperatura aerului va creşte uşor.

Sâmbătă zărim şi soarele din când în când, precipitaţiile apar în masivele nord-estice dar vor fi neînsemnate cantitativ.

Duminică, se face mai cald, dar o să plouă în majoritatea masivelor. Doar pe creste va fi lapoviţă.

Luni cerul va fi mai mult noros şi aşteptam precipitaţii consistente: lapoviţa în zonă înaltã şi mai ales ploi în rest. Vântul se va înteţi din când în când.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Cât de periculoase sunt iernile blânde pentru sănătate. Avertismentul meteorologilor
Cât de periculoase sunt iernile blânde pentru sănătate. Avertismentul meteorologilor

Virusul gripal nu este mai agresiv când nu e ger, așa cum mulți cred, ne liniștesc medicii, doar că oamenii ajung mai des în locuri aglomerate și astfel, boala se transmite mai repede.

Vreme neașteptat de caldă la mijloc de ianuarie. Cum au profitat bucureștenii
Vreme neașteptat de caldă la mijloc de ianuarie. Cum au profitat bucureștenii

Unii bucureştenii au avut activităţi neobişnuite pentru această perioadă a anului. Au profitat de vremea nefiresc de caldă şi au ieşit sâbătă seară la plimbare în parc, pe jos sau... pe două roţi.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.