COD GALBEN de ninsori, lapoviță și ploaie în cea mai mare parte a țării, inclusiv Bucureşti


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 18 Noiembrie 2018 13:06
Categorie: Vremea
Vremea

Un cod galben de ninsori, lapoviță și ploaie este în vigoare, de duminică, în 33 de județe preponderent din Moldova, Doborogea și Muntenia, precum și în Capitală.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei vor fi afectate de ninsori, apoi lapoviță și ploaie în general moderate cantitativ. Intervalul de valabilitate este 18 noiembrie, ora 22 - 19 noiembrie, ora 10:00.

În intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40-50 km/h.

Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei vor fi afectaţi de ninsori în general moderate și strat de zăpadă. Intervalul de valabilitate este 18 noiembrie, ora 22 - 19 noiembrie, ora 22:00.

În cursul nopții de duminică spre luni (18-19 noiembrie) și pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45-55 km/h, în special în sudul Moldovei.

De asemenea, în Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei au fost previzionate intensificări ale vântului, predominant ploi însemnate cantitativ. Intervalul de valabilitate fiind 19 noiembrie, ora 03 - 19 noiembrie, ora 18:00.

În Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55-75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp.

Nu în ultimul rând, local și temporar, ninsori cu depunere de strat de zăpadă vor fi și în Transilvania.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: ANM

VIDEO PROTVPLUS.RO