Vremea azi, 9 ianuarie. Atmosferă închisă și ninsori slabe. Unde vor fi -11 grade

09-01-2021 09:38

Sâmbătă avem vreme închisă în mare parte din ţară, cu excepţia zonelor din vest şi din nord-vest, pe unde vor fi şi scurte momente însorite.

În ţinuturile sudice o să ningă slab, iar la noapte înnorările se extind în majoritatea regiunilor.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăganul, pe unde se anunţă o zi mohorâtă, cu ninsori slabe, însă, pe litoral, s-ar putea să cadă şi lapoviţă. Pe aici, se va atinge maxima zilei, de 5 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim atmosferă închisă, dar vom zări şi soarele din când în când. Temperaturile urcă şi aici până la 4...5 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina regăsim o situaţie similară: înnorări cu scurte momente însorite pe parcursul zilei, dar şi un vânt intens pe crestele Carpaţilor Orientali.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem o zi destul de plăcută. Va domina atmosfera însorită, însă, acum, dimineaţă s-a lăsat ceaţa în zonele joase. Temperaturile se opresc la 2...3 grade Celsius.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile vestice. După ce se risipeşte ceața matinală, iese soarele în zonele de câmpie. La munte s-ar putea să mai cadă câţiva fulgi de zăpadă, iar maximele ating 4 grade.

În Transilvania se adună norii, dar zărim şi soarele din când în când. În depresiuni rămâne foarte frig toată ziua, iar, la noapte, se lasa gerul şi vor fi minus 11 grade în zona Miercurea Ciuc. Tot la noapte, în regiunile montane se anunţă ninsori şi lapoviţă.

În Oltenia găsim vreme închisă. Soarele nu se arătă deloc, e posibil să apară şi câteva ninsori trecătoare, iar maximele se opresc la 5 grade Celsius. La noapte, norii se înmulţesc, va ninge şi o să cadă lapoviţă.

În ţinuturile sudice prindem tot o zi mohorâtă. Nici pe aici nu vedem soarele, iar ninsorile din timpul zilei vor continua şi în cursul nopţii. Pe aici, temperaturile nu trec de 2...3 grade Celsius.

Vremea în Bucureşti

 

În Capitală prindem încă o zi destul de neplăcută. Dimineaţa o să mai cadă puţină lapoviţă, iar la amiază se vor înregistra 4 grade. La noapte se anunţă ninsori slabe, iar minimele coboară sub pragul îngheţului, până la minus 1 grad Celsius.

Vremea la munte

 

La munte găsim tot atmosfera închisă. Pe spaţii mici, o să mai fulguiască, iar vântul se înteţeşte în zonă înaltă a Carpaţilor Orientali. La noapte, în masivele sudice va ninge şi o să cadă lapoviţă.


VIDEO PROTVPLUS.RO