Cele mai scazute temperaturi pentru luna martie din ultimii 7 ani: -23 de grade la Miercurea Ciuc
Prognoza meteo pana duminca, in text. Meteorologii afirma ca temperaturile din primele opt zile ale acestei luni au fost cele mai scazute inregistrate in luna martie in ultimii sapte ani.
In Harghita, de la inceputul saptamanii s-au inregistrat temperaturi din ce in ce mai scazute. Astfel, daca luni dimineata la Miercurea Ciuc au fost -17 grade Celsius, joi dimineata s-au inregistrat -23 de grade.
"Cel mai frig a inceput sa fie pe la ora 5.00, cand minima a fost de -23 de grade Celsius. Pana in jurul orei 8.00 valorile termice au fluctuat in jurul acestei temperaturi", a afirmat meteorologul Gyorfi Tunde de la statia meteo din Miercurea Ciuc. Si la Toplita a fost ger, minima ajungand la -22 de grade Celsius.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Meteorologul Floarea Schuller de la statia meteo din Toplita a declarat ca primele opt zile ale lunii martie au fost cele mai reci din ultimii sapte ani, inregistrandu-se si cele mai multe zile geroase consemnate consecutiv. "In anul 2005 am mai avut in prima decada a lunii martie -21 grade Celsius, dar numai o zi, pe cand in acest an temperatura a inceput sa scada cu cate un grad din 5 martie, cand au fost -18 grade Celsius, pana la -22 de grade astazi, deci am avut patru zile consecutive cu ger si cu temperaturi in scadere continua", a precizat Floarea Schuller.
Minima absoluta a lunii martie in Harghita, - 29 de grade Celsius, a fost inregistrata in anul 1986 la Miercurea Ciuc.
Iata prognoza meteo pana duminica
Astazi, cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile vestice si sudice. Izolat va ninge slab, in special in zona montana, iar in partea de sud-est a teritoriului, indeosebi pe parcursul zilei, pe arii restranse vor fi mai ales lapovite si fulguieli. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse intre -1 si 8 grade si minime intre -10 si 0 grade, mai scazute in nordul Moldovei si in zonele depresionare. Izolat in zonele joase, cu precadere din estul tarii, indeosebi noaptea se va semnala ceata.
Vineri, vremea se va incalzi usor. Cerul va fi temporar noros ziua si variabil noaptea, iar trecator si izolat va mai fulgui la munte, iar in extremitatea de sud-vest si sud-est vor fi posibile precipitatii slabe mixte. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 10 grade, iar cele minime, in general, intre -10 si 0 grade. Izolat, in zonele joase, dimineata si noaptea va fi ceata. Presiunea atmosferica va continua sa creasca.
Sambata, vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in regiunile sud-vestice si sudice unde, izolat, mai ales ziua, vor fi conditii de precipitatii slabe, mixte, iar in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali trecãtor va fulgui. Spre sfarsitul intervalului cerul se va innora treptat in nordul tãrii. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului va continua sã creasca usor, astfel incat valorile maxime vor fi cuprinse, intre 4 si 12 grade, iar cele minime, in general, intre -8 si 0 grade.
Duminica, cerul va fi temporar noros. Indeosebi in a doua parte a intervalului temporar se vor semnala precipitatii mixte, local in nordul, centrul si nord-estul tarii si izolat in rest. La munte va ninge. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 4 si 12 grade, iar cele minime intre -5 si 3 grade.