Avertizările de vreme severă, actualizate. Prognoza meteo până joi

×
Codul embed a fost copiat

Meteorologii au actualizat, luni, avertizările cod galben şi portocaliu emise anterior, precizând că cele mai multe zone din judeţele Timiş, Arad, Bihor, Sălaj şi Satu Mare au scăpat de vremea rea.

De asemenea, durata de manifestare a fenomenelor meteorologice periculoase a fost redusă de la ora 23.00 la ora 18.00. În continuare sunt aşteptate rafale de vânt ce pot ajunge la 75 de kilometri la oră în zonele joase şi 120 de kilometri la oră în zonele montane.

Potrivit meteorologilor, cele mai multe zone din judeţele Timiş, Arad, Bihor, Sălaj şi Satu Mare au scăpat de vremea rea. Mai sunt însă câteva localităţi din aceste judeţe aflate sub avertizare cod galben de fenomene extreme.

Restul judeţelor ţării se află sub incidenţa unor avertizări cod galben (zonele joase) sau cod portocaliu (zonele montane), valabile până la ora 18.00. Iniţial, meteorologii au anunţat că fenomenele periculoase se vor înregistra până luni, ora 23.00.

În zonele joase, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze la rafală în general între 55 şi 65 km/h, iar îndeosebi în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, local peste 75 km/h.

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

PROGNOZA PENTRU LUNI

Luni, se face mai frig, vântul continuă să sufle cu putere în toate zonele şi poate atinge 70 km/h, local chiar 85 km/h. Maximele vor fi de la 4 la 14 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan, vremea va fi bună în ansamblu, dar din pricina vântului, temperatura resimţită va fi cu mult sub valorile din termometre. La noapte vine frigul: minimele ajung la 2 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, va suflă vântul. Se face mai frig, iar la noapte avem temperaturi apropiate de zero grade. În nordul Moldovei şi în Bucovina, scăderea de temperatura este una de vreo patru grade. În plus, norii apar temporar şi în zona deluroasă pot lasă lapoviţă. La munte va ninge viscolit şi stratul de zăpadă creşte.

Vreme rece şi foarte schimbătoare găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Lapoviţa apare destul de frecvent astăzi, vântul va fi activ şi din când în când zărim soarele. Maximele sunt la fel de modeste că ieri, minimele însă, se duc sub pragul îngheţului.

În ţinuturile vestice se arată soarele câteva ore, dar şi pe aici va suflă vântul şi va amplifică senzaţia de frig. Ploile apar sporadic, iar noaptea va fi rece.

Şi în Transilvania este o atmosfera cam rece şi neprietenoasă. Vântul va avea răbufniri frecvente, lapoviţă apare pe zone destul de mari şi soarele va apărea trecător. Fulguieli mai vin şi la noapte, când se răceşte zdravăn. Minimele scad sub zero grade.

Se face mai frig şi în Oltenia, dar aici va fi soare şi un vânt insistent, fără precipitaţii. Minimele se apropie de 0 grade, iar rafalele de vânt ating 70-80 km/h. Şi în sud, cam la fel. Vreme rece, soare cu nori, vânt tare nervos şi o accentuată senzaţie de frig. Pe timpul nopţii, minimele vor fi negative în zona deluroasă.

În Bucureşti, vântul va continuă să sufle cu putere: poate atinge 55 până la 65 km/h. Mai pe seară se va domoli, dar noaptea devine rece. Maximă ajunge la 12-13 grade, minimă alunecă spre 2 grade.

În zonele de munte, astăzi o să ningă viscolit, vizibilitatea scade, ninsoarea se depune în strat consistent şi va fi troienită de vântul puternic. Va amintesc că, pe creşte, rafalele pot ajunge şi chiar depăşi 100 km/h. Prin staţiuni se anunţă vreme rece.

PROGNOZA PENTRU PATRU ZILE

În Bucureşti, astăzi norii se împrăştie. Vîntul va continuă să sufle cu putere: va atinge 55 până la 65 km/h. Mai pe seară se va domoli. Maximă ajunge la 13 grade dar noaptea se răceşte şi vor fi în jur de 2 grade. Şi mâine o să fie soare cu dinţi şi vânt activ. Minimă coboară spre zero grade în centru dar la periferie vor fi minus 2 grade. Miercuri trecem în noiembrie pe vreme rece şi schimbătoare iar vântul rămîne activ; minimele vor fi negative la marginea oraşului iar în centru vor fi zero grade.  Joi maximă termică urcă puţin, vom avea soare cu nori şi un vânt insistent.

La munte o să ningă viscolit, ninsoarea se depune în strat consistent şi va fi troienită de vântul puternic. Va amintesc că, pe creşte, rafalele de vînt pot atinge şi depăşi viteze de 100-120 km/h.  Mâine, frigul şi ninsorile persistă, dar va ninge local şi mai slab decât astăzi. Vântul va spulberă zăpadă şi mai poate atinge 70 km/h. Miercuri, atmosfera se menţine închisă şi rece, va mai fulgui în masivele nordice şi vântul rămâne activ.  Joi simţim o îmbunare a vremii, deşi temperaturile rămân modeste. Soarele apare trecător, dar prin nordul Orientalilor o să mai vină câţiva fulgi.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Un om a murit pe Transfăgărăşan: a făcut stop cardiac la volan. Urmările codului de vremea rea
Un om a murit pe Transfăgărăşan: a făcut stop cardiac la volan. Urmările codului de vremea rea

Vremea rea a adus numai necazuri în zonele unde a nins puternic şi a bătut viscolul.

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital
Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.